41 de tehnici care te pot scapa de datorii. Cum sa scapi de datorii!

Când ai ajungi în momentul să datorii cred că este unul dintre cele mai grele momente din viaţa noastră. Ajungem să depindem de multe persoane, persoanele să depindă de noi, iar stresul creşte fără limite. Cum sa scapi de datorii? este cea mai importantă întrebare…

cum sa scapi de datorii

În fiecare zi ne gândim doar la asta, iar lucru acesta nu ajută, în toate situaţiile, la înlăturarea acestor datorii.

Poate că datoria nu se poate achita într-un timp foarte scurt, dar dacă eşti dispus să faci sacrificii mai multe decât faci de obicei, datoria ta se va duce într-un timp destul de scurt.

În următoarele rânduri îţi prezint o serie de 41 de modalităţi practice pe care le poţi aplica pentru a scăpa de datorii:

Cum sa scapi de datorii. 41 de tehnici care te pot scapa de datorii

  1. Alege atitudinea corectă. Nu lăsa gândurile negative să pună stăpânire pe mintea ta. Gândeşte pozitiv.
  2. Fă-ţi o listă cu toate datoriile pe care le ai (inclusiv credite bancare, dobânzi, etc).
  3. Nu mai adăuga alte datorii. E de ajuns câte ai. Sarcina este mult prea grea şi acum.
  4. Găseşte-ţi un al doilea sau un al treilea loc de muncă.  Orice venit suplimentar te ajută să îţi plăteşti datoria mai repede.
  5. Înlătură orice alte cheltuieli pasive pe care le ai (asigurarea casco să dispară, înlăturarea economiei pentru pensia suplimentară, etc)
  6. Analizează-ţi bunurile pe care le deţii. Vezi ce ai nevoie şi ce nu ai nevoie. Vinde ce nu ai nevoie!
  7. Gândeşte-te dacă foloseşti cablu tv sau internetul la nivel maxim. Dacă nu le foloseşte anulează-le sau fă-ţi un abonament mai mic.
  8. Plăteşte datoriile cele mai mici mai întâi. Este un joc psihologic care se numeşte Bulgarele datoriilor. Mai multe despre el poţi găsi în acest articol -> Bulgarele Datoriilor – Cum sa-ti planifici libertatea fata de datorii
  9. Încearcă să foloseşti bani cash. Nu mai folosi cardul deoarece la orice tranzacţie vei pierde o anumită sumă de bani. Renunţă la carduri pentru o perioadă de timp!
  10. Plăteşte din datorii cât mai mult posibil în fiecare lună! Fă cât posibilul să nu scapi de bani foarte repede. Cu cât mai repede, cu atât dobânda ta mai fi mai mică.
  11. Dacă primeşti o primă/o mărire de salariu foloseşte-o pentru a-ţi plătii datoria.
  12. Fă bani din hobby. Vezi ce-ţi place să faci şi încearcă să faci bani din acel lucru.
  13. Dezvoltă-ţi partea de gestiune financiară. Foloseşte un buget personal pentru a-ţi gestiona mai bine banii. Descarcă un model de buget personal AICI.
  14. Fă bani prin marketing afiliat. Încearcă să vinzi online bunuri contra unui comision. Mai multe despre marketing afiliat AICI.
  15. Realizează-ţi un blog personal şi încearcă să faci bani din acesta. Dacă te implici suficient de mult ajungi să faci destul de mulţi bani din reclame sau din vânzări afiliate.
  16. Nu rata nici o plată a datoriei. Fiecare termen limită încălcat îţi va aduce penalizări, adică sume în plus la datorie.
  17. Evaluează-ţi obieceiul de consumator. Unde este cazul, reduce consumul!
  18. Utilizează un calculator sau chiar telefonul mobil atunci când îţi faci cumpărături astfel încât să știi când ai atins limita. În acest fel nu există surprize atunci când vei ajunge la casa de marcat. Un buget şi o listă de cumpărături găseşti aici.
  19. Citeşte cărţi despre educaţie financiară. Te vor ajuta să îţi dai seama cum să câştigi mai mult, cum să-ţi administrezi banii mai bine şi cum să-i cheltuieşti „cu cap”. Mai multe cărţi care te poţi ajuta le puteţi găsi AICI.
  20. Realizeză-ţi propriile tale obiective de venituri. Trimite-le unui prieten apropiat sau unui membru din familie ca responsabilitatea ta să crească. De regulă, dacă spui obiectivele celor din jur, o să-ţi fie mai greu să renunţi la ele.
  21. Sărbătoreşte orice victorie pe care ai făcut-o în înlăturarea datoriilor. Acestea te va ajuta să te motivezi mai mult ca să scapi de datorii. (Nu cu băutură. Îţi poţi cumpăra ceva de care aveai nevoie de mult timp_
  22. Nu te descuraja niciodată. Luptă mereu ca şi cum ar fi ultimul lucru pe care îl faci. Succesele nu vor întârzia să apară.
  23. Urmăreşte bloguri financiare. Stai cu ochii pe cele mai bune bloguri din acest mediu şi află cum au reuşit alţii să câştige bani mai mulţi. O listă cu cele mai bune bloguri financiare AICI.
  24. Nu mai mânca în oraş. Asta te costă mai mult. Mesele la domiciliu făcute de tine sunt mai ieftine, dar şi mai sănătoase.
  25. Redu-ţi costurile de ieşit în oraş. Încercă să te uiţi la filme acasă sau când ieşi în oraş să-ţi cumperi băuturi mai ieftine. Acest lucru nu necesită costuri prea mari.
  26. Analizează-ţi dulapul de haine. Încearcă să foloseşti hainele pe care le ai şi nu-ţi mai cumpăra altele. Cumpără-ţi o haină doar dacă este strict necesar.
  27. Scapă de smartphone. Acesta te costă destul de mult (curentul, internetul, etc). Odată cu acesta puteţi scăpa şi de abonamentul de internet. (doar dacă este nevoie 🙂 ) Momentan nu prea putem trăi fără el.
  28. Nu-ţi cumpăra telefoane scumpe. Cumpără-ţi un telefon cu care să vorbeşti şi să faci un minim set de activităţi. Sunt mai eficiente.
  29. Începe o afacere micuţă, în timpul liber. Ex: pictură, poze, babysitter, webdesign, etc.
  30. Întreabă mereu creditorii tăi despre cum să îţi reduci rata dobânzii. Scăderea acestei rate la cea mai mică formă duce la scăderea sumei datorate.
  31. Închiriază-ţi o cameră. Dacă stai la apartament încearcă să trăieşti o perioadă doar într-o cameră, iar cealaltă cameră să o închiriezi altora.
  32. Dacă trăiţi într-un apartament închiriat. Încercaţi să te muţi în cel mai ieftin apartament sau chiar într-o garsonieră. La o garsonieră costurile de întreţinere sunt mult mai mici.
  33. Dezvoltă-ţi o minte de comerciant. Cumpără lucruri mai ieftine şi vinde-le pe olx.ro sau pe alte site-uri cu un adaus.
  34. Dacă cunoşti o materie foarte bine (ex. matematică, lb. româna, geografie, etc) oferă meditaţii. Poţi câştiga undeva la 30 de lei pentru 2 ore.
  35. Dacă ai aparat foto, mergi şi fă poze artistice şi apoi vindele pe ShutterStock.com. Câştigi bani la orice vânzare pe care o faci.
  36. Stai mai multe ore la muncă dacă sunt plătite suplimentar.
  37. Urmăreşte reducerile la magazine. Cumpără-ţi bunurile numai dacă sunt la reduceri.
  38. Scoate-ţi banii de pe card la începutul săptămânii numai cât ai nevoie. Uită-l acasă 🙂
  39. Participă la fel de fel de concursuri. Nu se ştie niciodată când apare norocul şi câştigi o sumă de bani.
  40. Dacă ai datorii prea mari, apelează la o refinanţare. Dobânzile la acestea pot fi mai mici decât cele pe care le ai acum.
  41. Renunţă la vacanţe şi la petreceri scumpe. Încearcă să stai acasă şi să te distrezi cu cât mai puţini bani posibili.

Acestea au fost ideile pe care le-am avut. Unele se pot aplica în cazul vostru, altele nu. Încearcă să-ţi faci o listă de 10-15 care ţi s-ar potrivi. Nu toate sunt general valabile.

Aş dori ca lista această să continue până la 50 sau până la 100 dar pentru asta am nevoie de ajutorul vostru.

Dacă ştii alte modalităţi utile şi practice care să ne ajute să scăpăm de datorii, mi le poţi lăsa printr-un comentariu puţin mai jos iar eu le voi adăuga în această listă.

Putem să creştem această listă până la 50 de modalităţi de cum sa scapi de datorii?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.