Bulgarele Datoriilor – Cum sa-ti planifici libertatea fata de datorii

Bulgarele Datoriilor - Cum sa-ti planifici libertatea fata de datoriiCu toţi tindem să ne dobândim libertatea financiară. În foarte multe cazuri, această libertate a fost compromisă iar persoanele care au ajuns în această situaţie au ajuns să-şi facă foarte multe datorii.

În ultimii ani (înainte de criză) se cumpărau de toate. Se cumpărau frigidere, electronice, maşini, case fără să se ţină cont de nici o planificare financiară pe termen lung.

Se împrumutau bani (de cele mai multe ori de la bancă) şi se cumpăra. Toate acestea au mers foarte bine până a venit criza.

Când a venit criza, a început să apară situaţii de faliment personal. Situaţii în care persoanele îndatorate nu şi-au mai putut plăti ratele şi au început să piardă maşini, case şi fel de fel de bunuri luate pe datorie.

Conceptul de datorie este foarte bine întipărit în mintea românilor. Dacă nu avem bani mergem să ne îndatorăm. De ce?

De ce trebuie să ne îndatorăm de fiecare dată când vrem să cumpărăm un lucru? De ce nu strângem bani mai întâi şi după îl cumpărăm?

La aceste întrebări te invit să răspunzi puţin mai jos printr-un comentariu.

În continuare voi vorbi în special pentru persoanele care au datorii. Au mai multe datorii şi nu ştiu cum să scape de ele într-un mod foarte uşor.

Despre cum sa scapi de datorii am mai vorbit. De data aceasta îţi voi prezenta un proces destul de uşor de înţeles şi de implementat, care te va ajuta să scapi de datorii într-un timp cât mai scurt.

Tot ce ai nevoie este de un plan, de câteva calcule şi de multă ambiţie. Fără ambiţie nu poţi să ajungi la libertatea financiară!

Înainte de toate este necesar să înţelegi cea mai importantă sintagmă când vine vorba de finanţele personale, şi anume:

„Finanţele Personale sunt determinate în proporţie de 80% de comportament şi doar de 20% de intelect (cunoştinţe profesionale)”.

Nu este nevoie să ai doctorat, licenţă şi fel de fel de diplome pentru a-ţi gestiona mai bine banii. Nu trebuie să citeşti 100 de cărţi pentru a-ţi gestiona mai bine propriile finanţe.

Trebuie doar să ai ambiţie în îndeplinirea planului financiar pe care-l realizezi şi să-ţi realizezi un stil de viaţă sănătos din punct de vedere financiar.

În plus, trebuie să-ţi convingi şi familia/prietenii să te urmeze pentru a realiza acest lucru împreună. Dacă lupţi împreună cu familia ai mai mult succes decât în cazul în care lupţi de unul singur.

În continuare vom vorbi despre cum să scapi de datorii într-un mod uşor şi structurat. Îţi prezint metoda bulgărului de datorii – o metodă structurată care te va ajuta să scapi de datorii una după alta.

Bulgarele Datoriilor – Cum sa-ti planifici libertatea fata de datorii

Încă de la început vreau să-ţi spun că procesul bulgărului datoriilor este uşor de înţeles, dar poate fi foarte greu de implementat.

Bulgărele datoriilor presupune să enumeri în ordine toate datoriilor pe care le ai de la cea mai mică la cea mai mare, indiferent de tipul acesteia.

Pune pe listă toate împrumuturile: de bancă, de la colegi, de la muncă, de la mama şi tata, de la prieteni, etc, indiferent dacă acestea au sau nu dobândă. Nu contează dobânda, contează cât de mare este datoria.

După ce enumeri toate datoriile, sortează-le pe cele urgente. Urgente sunt cele către fisc sau către alte instituţii ale statutul care te vor amenda în cazul în care nu le plăteşti până la o anumită dată.

Începe să plăteşti cele mai mici datorii deoarece succesele pe care le realizezi cu ele te pot determina să continui şi cu cele mai grele datorii. Te vei simţi mai bine imediat după ce vei scăpa de câteva datorii.

Comportamentul tău se va schimba şi se va pregăti pentru datoriile cele mai mari.

După ce ai pregătit planul, poţi începe să elimini din datorii.

Începe să foloseşti tot profitul pe care l-ai obţinut conform bugetului personal (recomand să îţi realizezi un buget personal în cazul în care nu ai unul. Poţi descărca un model de buget personal şi să afli mai multe despre el de AICI) pe datoriile cele mai mici.

O dată cu achitarea celei mai mici datorii, te îndrepţi la următoarea datorie. La următoarea, încerci să aduni şi mai mulţi bani şi să o plăteşti.

Aceeaşi activitatea şi la a treia, şi la a patra, şi la următoarele. De fiecare dată este necesar să creşti miza.

Cu cât creşti miza mai mult, cu atât vei scăpa de datorii mai repede.

După cum observi, mişcarea este foarte uşoară. Cheia succesului nu este în intelect, ci se află asupra comportamentului tău.

Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de datorii se află la tine. Tu eşti responsabil să ajungi independent financiar.

Dacă ai început acest proces, du-l până la capăt. Lasă orice fel de achiziţie, strânge puţin cureaua şi achită-ţi datoriile.

Sentimentul de la sfârşit este mult prea preţios. Te vei simţi liber din toate punctele de vedere.

Ai înţeles procesul? Este greu să foloseşti metoda Bulgarele datoriilor?

Dacă nu l-ai înţeles, te invit să mai citeşti o dată articolul. Dacă l-ai înţeles, poţi trece la modelul de bulgăre a datoriilor pe care ţi-l recomand.

Model Instrument Bulgarele Datoriilor – Descarcare gratuita

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că eşti pregătit să scapi de datorii.

Poţi descărca GRATUIT un model de instrument Bulgarele Datoriilor de AICI!

Descarca gratuit instrumentul Bulgarele Datoriilor!

Este uşor de utilizat, practic şi-l poţi folosi chiar şi pe telefon, în cazul în care ai un telefon inteligent.

 Uite şi o poză cu modelul de instrument – Bulgarele datoriilor!

bulgarele datoriilor laurentiu mihai

Dacă ai orice fel de întrebări în legătură cu această tehnică, îmi poţi lăsa un comentariu şi îţi voi răspunde cât pot de repede.

Pe final, te invit să răspunzi la următoarea întrebare printr-un comentariu:

Ce acţiuni ai luat până acum ca să scapi de datorii?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.