Antreprenoriatul – cea mai sigura si rapida metoda de a ajunge independent financiar

Acum câteva zile stăteam de vorbă cu Tiberius Mărgărit de la StapanideBani.ro despre cum poate o persoană să ajungă independent financiar.

Discuţia a pornit de la cartea ”Milionarul de lângă noi”, una dintre cărţile mele preferate de educaţie financiară care conţine statistici extrem de utile despre cum arată şi ce face un milionar.

Vorbeam despre statistică și anume că doar 25% dintre milionari sunt investitori la bursă şi au ajuns milionari datorită acestei metode.

Ceilalţi 75% sunt cei care au ajuns la nivelul de milionar din antreprenoriat.

Investiţiile în capital au un randament mediu de 10%. Investiţiile în imobiliare au la fel un randament de 7-12% pe an. Investiţiile în fondurile mutuale au un randament mediu curpins între 3 şi 15%, în funcţie de riscul ales.

Indiferent ce ai face, singura şi rapida metodă de a ajunge independent financiar este antreprenoriatul.

Doar din afacerile proprii poți ajunge să câştigi şi 100-200% randament şi să-ţi creşte veniturile exponenţial şi rapid.

Eu nu voi vorbi de idei de afaceri care te vor îmbogăţi, eu vorbesc de conceptul de antreprenoriat şi despre cum poţi ajunge la independenţa financiară într-un mod rapid.

40% dintre tinerii din România doresc să-şi deschidă o afacere în următorii ani. Mă bucur să aud acest lucru şi sper să ajungă cât mai sus. Doar prin aceste mijloace se poate ajunge mai repede şi simplu spre idealul de a fi independent financiar.

Acum revin la cei 75% dintre cei care sunt milionari şi despre activitatea lor.

Principala asemănare, dintre toţi aceşti oameni, este cea a antreprenoriatului. Aproape toţi dintre ei au afaceri în diverse domenii și ştiu cum să şi le administreze.

Principala lor sursă de venit activ este cea din afaceri. 

Chiar dacă afacerile au un risc enorm de mare la început, ele însă sunt cele care ţi-ar putea aduce un profit bun iar valoarea ta va putea creşte destul de mult.

Evident că sunt alte metode şi ca angajat ca să ajungi la independenţă financiară, însă cea mai comună activitate regăsită la cei care au atins independenţa financiară sunt afacerile.

Pe lângă afaceri, investiţiile în capital sunt cele care ajută la suplimentarea profitului.

Cu venitul obţinut din afaceri, cei mai mulţi antreprenori încearcă să-l investească în diferite surse precum cele menţionate mai sus.

De reţinut este:

Asemănarea comună a celor independenţi financiari sau a milionarilor este faptul că toţi sunt antreprenori.

Dacă vrei să-ţi creşti exponenţial venitul trebuie să treci pe partea celor care au afaceri.

Cu siguranţă că este greu la început. Trebuie să munceşti peste măsursă, să rişti şi să transpiri în fiecare zi.

Plăţile la stat, plăţile salariilor nu sunt un lucru uşor de realizat, însă dacă îţi doreşti cu adevărat să fii liber, atunci trebuie să lupţi cât poţi de mult.

Dacă îţi doreşti să atingi acest nivel de independenţă financiară, gândeşte-te că antreprenoriatul este un mijloc care te poate aduce acolo într-un mod rapid.

Totul ţine de tine şi de implicare dacă afacerea ta va avea sau nu succes.

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.