20 de idei de afaceri numai bune de implementat oricand

Lucrez zi de zi ca şi consultant de afaceri şi am ocazia să mă întâlnesc cu multe idei de afaceri, unele mai bune decât celelalte. În fiecare zi îmi vin foarte multe idei de afaceri numai bune pe care le-aş putea începe sau la care la care aş putea lucra.

Nu pot să îmi pun în practică toate ideile deoarece la multe dintre ele ai nevoie de cunoştinţe mai specializate şi mai tehnice pentru a le implementa. Pentru că toate aceste idei sunt foarte bune şi pentru că mi-ar plăcea enorm să le implementez, am zis să nu le ţin doar pentru mine.

Vreu să împărtăşesc cu tine aceste minunate idei de afaceri în care cred foarte mult şi care cred că ar aduce un plus de valoare nu numai ţie, cât şi comunităţii în care trăim. Comunităţii pentru că am încercat să adaug doar acele idei de afaceri care acoperă o necesitate destul de mare pe piaţă.

Lista cuprinde doar 20 de idei de afaceri pe care eu le-am considerat potrivite pentru acest an. Dacă ai alte idei, te invit să le prezinţi printr-un comentariu puţin mai jos. 

M-aş bucur să văd cât mai multe idei de afaceri în acest articol!

Aş aprecia orice like şi share la articol pentru ca aceste idei de afaceri să ajungă la cât mai mulţi doritori şi căutători de idei.

 idei de afaceri pentru 2014

20 de idei de afaceri pentru oricand

[divider top=”no”]

1. Servicii de curăţenie

O idee de afacere care înfloreşte din ce în ce mai mult în România. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care apelează la astfel de servicii datorită timpului mult petrecut în fiecare zi la serviciu. Mulţi apelează la servicii de curăţenie înaintea sărbători pentru a nu mai pierde zile întregi pentru a face curăţenie într-o casă sau într-un apartament.

Tipuri de servicii pe care le poţi realiza din punct de vedere al curăţeniei pot fi: curăţenie la persoane fizice în garsoniere, apartamente sau case, curăţenie în scările de bloc, în hăli industriale, în birouri şi în tot felul de locuri unde este nevoie de igienizare.

Este o muncă pe care mulţi o detestă, dar din care alţii pot face bani frumoşi.

[divider top=”no”]

2. Incubatoare de afaceri / HUB-uri

În ultima perioadă au tot apărut astfel de locuri în diferite oraşe şi toate au avut un succes destul bun. HUB-urile sunt anumite locuri (open-space) în care ai posibilitatea să-ţi închiriezi un birou.

Partea frumoasă este că în acel spaţiu vei întâlni multe persoane dornice de muncă cu care te poţi asocia pe viitor.

În astfel de locuri se pot realiza anumite comunităţi în care să se dezvoltate anumite idei de afaceri care pot fi implementate prin asociere. Acum se caută astfel de HUB-uri cât mai nişate şi cât mai specifice pe un domeniu.

Domeniul IT este cel mai în creştere şi ar avea multe de câştigat într-un astfel de incubator de afaceri. În 2013, faţă de 2012, domeniul IT a crescut cu 10% în România şi acesta este doar începutul. Mai multe despre creşterile cifrelor de afaceri poţi găsi AICI.

[divider top=”no”]

3. Servicii editoriale / Copywriting

Este unul dintre cele mai căutate servicii online, dar şi ofline, din momentul de faţă. În România nu sunt foarte mulţi copywriteri sau content writeri, iar aceştia sunt la mare căutare.

Sunt căutaţi de acei antreprenori care şi-au făcut un site, dar nu ştiu cum să-şi redacteze textele astfel încât acestea să vândă cât mai mult, dar şi de străinii care doresc să intre pe piaţa românească şi au nevoie de oameni care să le traducă şi să le dezolvate comunicarea online.

Serviciile care ar include acest pachet de copywriting sunt: redactare de texte pentru site sau materiale de promovare, scrierea sau editarea unei cărţi online sau offline, redactarea de articole pe cuvinte cheie, corectarea gramaticală a articolelor, realizarea textelor pentru un spot radio sau TV şi multe altele.

[divider top=”no”]

4. Servicii de planificare şi organizare de evenimente de business

Din ce în ce mai multe evenimente, traininguri sau workshopuri au început să se organizeze în România. Problema cea mai mare nu este conţinutul acestora sau a trainerilor care vor fi prezenţi la aceste evenimente, ci practic promovarea şi organizarea acestora.

Multe evenimente îşi încep promovarea dar puţine se şi organizează. Lipsa de participanţi este o mare problemă, iar unul din motivele pentru care nu sunt participanţi este pentru că mesajul nu ajunge la publicul ţintă aşa cum trebuie.

De obicei trainerii au alte lucruri de făcut sau afaceri de rezolvat şi nu au timp să se ocupe singuri de promovarea unui eveniment.

Aici vine şi ideea afacerii. O persoană/firmă care să se ocupe cu planificarea evenimentului sau al cursului şi de promovarea acestuia, iar trainerul să vină doar să susţină evenimentul sau cursul.

Această afacere ţi-a putea aduce chiar un profit de 50% din profitul total al unui eveniment.

[divider top=”no”]

5. Consultantă welness, fitness şi alimentaţie

Este una dintre cele mai promiţătoare idei de afaceri din această listă. O idee de afaceri de care cred că are nevoie piaţa din România având în vedere sistemul nostru de sănătate şi de alimentaţia.

Obezitatea a crescut foarte mult în ultima perioadă în România, iar astfel de specialişti sunt la mare căutare. Mulţi ar dori un consilier care să-i ajute să slăbească şi să aibă un stil de viaţă sănătos.

Vorbim de stil de viaţă sănătos din ce în ce mai mult în România şi mulţi sunt în căutarea acestuia.

[divider top=”no”]

6. Consultanţă în călătorii – servicii de planificare a vacanţelor

Serviciu destinat oamenilor mai înstăriţi din România care au posibilitatea să-şi organizeze cel puţin o vacanţă pe trimestru, dar nu au timp prea  mult să se gândească la ele.

Consultanţi cărora să le placă turismul şi să călătorească astfel încât să le ofere clienţilor circuite perfecte.

Servicii care i-ar face pe clienţi să-şi petreacă cele mai bune momente din viaţă alături de persoanele dragi. Un serviciu de tipul „o dată client = mereu client” dacă oferi calitate.

Mulţi sunt cei care nu se uită la bani în astfel de ocazii.

[divider top=”no”]

7. Servicii de reduceri de costuri pentru firme/persoane fizice

Întotdeauna când dorim să ne maximizăm profitul încercăm să vindem mai mult. Ne stoarcem creierii până dimineaţa, apelăm la tot felul de metode de marketing neconvenţionale sau ne schimbăm locul de muncă pentru a face rost de mai mulţi bani.

Este un serviciu atât pentru persoanele juridice (firme), cât şi pentru persoanele fizice.

În ambele cazuri este nevoie de reduceri de costuri astfel încât să se simtă la cheltuielile totale.

Cred că un astfel de consultant financiar ar fi foarte benefic pentru firmele din România, dar şi pentru persoanele fizice. Ar avea datoria să analizeze fiecare cheltuială şi să organizeze un plan practic pe care să-l aplice clientul.

Pentru o persoană fizică ar fi ideal o persoană care să-i analizeze comportamentul de consum şi să-i ofere direcţii în privinţa remedierii acestuia.

Aşadar, cei care sunt meticuloşi şi pasionaţi de finanţe, puteţi începe această afacere.

[divider top=”no”]

8. Consultanţi financiari şi specialişti în investiţii

Una dintre ideile de afaceri care mie îmi plac foarte mult, pe care o practic prin acest blog şi de care cred că este o nevoie din ce în ce mai mare în România.

Birocraţia este din ce în ce mai stufoasă şi constant ai nevoie de cineva care să te ajute sau să-ţi preia din îndatoriri.

Cred că este o idee de afacere de care ar avea nevoie toate celelalte idei de afaceri din această listă.

Ce servicii ar putea afacea acest consultant de afaceri:

  • Consiliere pentru start-up-uri:  cum să-ţi începi o afacere, cum să atragi fonduri pentru un start-up şi cum să îţi faci un prim portofoliu de clienţi;
  • Pregătirea documentaţiilor pentru planuri de afaceri;
  • Pregătirea documentaţiei de export – import între diferite firme;
  • Cum să-ţi scazi taxele şi impozitele către stat. Realizarea unui plan care să te scutească de atâtea taxe către statul român.
  • Pregătirea dosarelor pentru diverse fonduri, atât bancare, cât şi nerambursabile.
[divider top=”no”]

9. Servicii de administrare a imobiliarelor (Property Management)

Un serviciu destian special pentru străinii care îşi cumpără acum terenuri şi imobile în România, dar nu numai.

Mult oameni îşi cumpără diverse imobile pentru a le da în închirie sau pentru vacanţe. Problema apare atunci când vrei să le administrezi.

Timpul este destul de scurt, iar dacă ai afaceri de tip time-consuming, cu greu vei putea să ai grijă de ele şi să-ţi organizezi chiriaşii.

De aici a venit această idee de afacere. Ai nevoie de cineva care să aibă grijă de imobilul tău, să încaseze banii de la chiriaşi şi să-l administreze.

Este un serviciu complementar celui de vânzări/închirieri imobile, însă este unul din ce în ce mai căutat în România.

[divider top=”no”]

10. Home decoration

Serviciile de amenajare sunt la mare căutare în momentul de faţă. Toţi vrem să scăpăm de vechile amenajări comuniste realizate de părinţii noştri pe timpul comunismului şi să ne simţim foarte confortabili şi productivi în propria casă.

Unul dintre studiile realizate în acest domeniu spun că modul în care ne sunt organizate camerele unde dormim sau unde muncim au un impact foarte mare asupra stării noastre mintale şi asupra productivităţii.

Aici vin aceşti oameni care ne ajută să ne facem camera exact cum ne-o imaginăm noi şi care să ne ofere un plus de valoare în viaţa noastră.

Dintr-un spaţiu mic, aceştia pot realiza un mediu spaţios şi productiv.

Spaţiile care pot necesita decoraţiuni de la un specialist sunt: birourile, apartamentele, garsonierele, vilele, diferite spaţii comerciale sau chiar HUBurile (cea de-a doua idee de afaceri din listă)

[divider top=”no”]

11. Consultanţă/Consiliere a elevilor/studenţilor

Una dintre acele idei de afaceri foarte interesante de care au nevoie elevii sau stundeţii din zilele de astăzi. Căutăm să ne formăm, dorim să avem un salariu bun după facultate, dar noi pe toată perioada liceului sau al facultăţii nu facem nimic.

În zilele de astăzi dacă nu faci nimic în plus faţă de şcoală ajungi foarte uşor în incapacitatea de a-ţi găsi un job.

Cred că cineva care să-i ajute pe elevi şi studenţi şi să-i consilieze pe partea aceasta este foarte important. Cineva care să le realizeze un plan de carieră şi să îi sfătuiască la ce joburi part time să se înscrie pe timpul verii, în ce organizaţii non-profit să intre sau la ce fel de cursuri de specializare să participe, ar fi foarte perfect în momentul de faţă.

Cred că această idee de afaceri ar avea succes pe zi ce trece având în vedere că elevii şi stundeţii au început să conştientizeze din ce în ce mai mult că şcoala nu e de ajuns.

Dacă eşti bun la resurse umane, la psihologie şi la dezvoltare de cariere, te invit să oferi acest serviciu. Nu cred că vei avea de pierdut dacă începi un astfel de program.

[divider top=”no”]

12. Consiliere personală în dezvoltare personală

Dezvoltarea personală a ajuns din ce în ce mai cunoscută şi apreciată în România. Blogurile au crescut destul de mult în ultimii 2-3 ani, însă e momentul de ceva şi mai mult.

E timpul să oferim calitate şi să oferim o adevărată schimbare pe care ne-o dorim să o facem persoanelor care chiar au nevoie de aşa ceva.

Pentru asta a început consilierea personală pe partea de dezvoltare personală. O consiliere care se bazează pe anumite obiective pe care clientul şi le setează, iar consilierul este cel care îi formează un plan şi îi ţine tracking pe îndeplinirea acestuia.

Este ca şi cum ai avea pe cineva care să-i pese de tine şi dezvoltarea ta pe mai multe planuri.

Dacă eşti pasionat de dezvoltare personală şi vrei cu adevărat să faci o schimbare pe acest sens, te invit să oferi acest serviciu. Ai grija ca vorbele tale să aibă un impact direct asupra interlocutorului şi să nu fie doar vorbe-n vânt.

[divider top=”no”]

13. Consultanţă şi implementare de servicii de marketing online

Dacă nu eşti prezent în mediul online, nu exişti. Şi aici fac referire la toate firmele mici care vând local şi care nu găsesc moduri cum să se dezvolte.

Mediul online le oferă posibilitatea să-şi găsească clienţi, parteneri, furnizori şi angajaţi, însă e greu să se organizeze un departament în interiorul firmei.

Dacă eşti pasionat de marketing şi cunoşti instrumentele de marketing online, atunci poţi oferi servicii în acest sens.

Ce pot să-ţi spun este că competiţia este foarte mare, însă loc de intrare pe piaţă există. Întotdeauna vor exista clienţi care să aibă nevoie de tine şi de serviciile tale.

Începutul este greu, însă cu siguranţă vor veni rezultatele şi motivaţia financiară.

[divider top=”no”]

14. Consultanţă în energie solară/eoliană

Trandul spune că în viitorul apropiat casele autosustenabile sunt la mare căutare. Dar ce înseamnă mai exact o casă autosustenabilă?

Casa autosustenabilă sau verde cum mai este numită, este casa care îşi produce energia de care nevoie pentru a se întreţine. Este casa care nu mai are nevoie de curent sau gaz pentru a se întreţine.

Sună bină?

Însă e nevoie de cineva care să gândească un întreg sistem pentru aşa ceva.

Un sistem care va fi din ce în ce mai căutat în următorii ani şi pentru care se vor acorda şi fonduri nerambursabile. Aşadar, dacă ai cunoştinţe şi studii în energie solară sau eoliană, te invit să-ţi deschizi un birou în acest scop. Poţi chiar să începi în online şi să oferi educaţie în acest sens.

Cu siguranţă sunt mulţi oameni care sunt dornici să citească astfel de articole şi ştiri.

[divider top=”no”]

15. Mobile Apps – Developer

La cum se dezvoltă mediul aplicaţiilor mobile cred că aceasta este una dintre cele mai profitabile şi mai puţin riscante idei de afaceri pe care le poţi începe de acum înainte.

Partea mai puţin plăcută este că ai nevoie de cunoştinţe tehnice destul de multe. Partea bună este că dacă ai un asociat care să cunoască o astfel de activitate este foarte bine să începeţi o afacere împreună.

În mod cert, îţi pot spune că aplicaţiile sunt căutate din ce în ce mai mult, iar costul unei aplicaţii poate începe de la câteva mii de euro.

Dacă îţi place cum sună, începe să înveţi programare, iar într-un an sunt convins că vei putea programa diverse aplicaţii.

[divider top=”no”]

16. Grafician (designer)

Cea mai miguloasă, dar creativă activitate de care avem nevoie în fiecare moment.

La cum arată majoritatea banerelor, website-urilor, materialelor de promovare cred că este un una dintre acele idei de afaceri care sunt cele mai căutate.

Îţi pot spune că lumea nu are gusturi. Nu au orientare de cum ar trebui să arate un material de promovare. Dacă oferi şi consultanţă pe partea aceasta vei avea un plus de valoare.

Competiţia este mare, dar mulţi designeri nu pun accent pe calitate. Dacă îţi pasă de calitatea materialelor pe care le faci şi eşti pasionat de corel sau photoshop, atunci ai o idee de afaceri cu are poţi face profit frumuşel.

Durează timp până înveţi aceste programe, dar după o să-ţi fie foarte uşor. Am prieteni care s-au apucat de curând să înveţe şi în câteva luni au început să facă materiale de excepţie.

[divider top=”no”]

17. Cămine pentru animalele de casă

De ce nu plecăm mai des în vacanţe? Că nu avem unde să ne lăsăm câinele, pisica, papagalul sau hamsterul.

Din această cauză au tot apărut aceste adăposturi „de lux” în ultima perioadă. Partea bună este că nu sunt în toate oraşele. Cele mai multe sunt în Bucureşti, dar sunt multe alte oraşe care ar avea nevoie de aşa ceva.

Dacă eşti iubitor de animale şi vrei să ai grijă şi de ale altora, atunci această idee de afacere este numai bună pentru tine.

[divider top=”no”]

18. Website-uri pentru publicitate

Îţi place să scrii? Eşti pasionat de blogging?

Atunci îţi poţi dedica tot timpul pentru aşa ceva. Îţi poţi face mai multe site-uri din diferite domenii şi să începi să atragi trafic.

O idee de afacere care se pretează cel mai bine oamenilor de marketing sau copywriterilor care vor să lucreze liniştiţi de acasă.

Dacă simţi că pot oferi calitate prin ceea ce scrii şi ai cunoştinţe de social media sau SEO, atunci îţi poţi face propriul lanţ de bloguri sau reviste online.

Se pot câştiga bani frumoşi din publicitate sau din marketing online. AICI găseşti metodele concrete prin care poţi face bani din astfel de bloguri.

O metodă foarte cunoscută de a face bani din blog cu ajutorul unei platforme de affiliate marketing.

Aş vrea să-ţi prezint una dintre cele mai mari plarforme de afiliere din Europa – dr.cash.

Fiecare blogger poate să se înscrie foarte uşor pe platformă, să găsească produsele dorite şi să dea startul promovării. Vei fi plătit de fiecare dată când o persoană care a accesat linkul tău de afiliere va cumpăra acel produs.

Pocesul se numeşte CPA – cost per achiziţie – şi asta înseamnă că tu vei fi plătit la rezultat. Cred că este cea mai bună formă de plată atât pentru un afiliat, cât şi pentru un advertiser.

Peste 3000 de oferte disponibile, din aproape 50 de nişte din zona de frumuseţe şi sănătate. Este o platformă specializată pe partea de produse de înfrumuseţare şi sănătate.

Plăţile se fac în zilele de luni, miercuri şi vineri – iar poţi fi plătit prin ePayments, Paxum – de la 50 USD; PayPal – de la 50 USD (cu comision de 3%); Wire – de la 1500 USD (dacă este mai puțin, apoi un comision de 3%).

Poţi promova aceste produse oriunde în lume, chiar şi în România. Este o platformă internaţională cu multe recenzii pozitive.

Mai multe detalii găseşti direct pe dr.cash.

[divider top=”no”]

19. Reparaţii de biciclete, role şi trotinete

Un serviciu care era supra-saturat acum 10 ani, dar de care avem nevoie din ce în ce mai mult în aceste zile.

A fost o perioadă în care aceste instrumente au fost lăsate şi s-a trecut la maşini, însă încetul cu încetul istoria a revenit.

Vrem să facem mişcare cât mai multă, iar o bicicletă este foarte bună. Problema apare că nu mai sunt service-uri de reparaţii aşa de multe.

Aşadar, dacă eşti pasionat de astfel de instrumente şi ai timpul necesar, îţi poţi face un atelier să le repari. Atelier pe care să-l deschizi într-un loc unde chiar se practică acest sport.

Cu siguranţă vei avea clienţi care să apeleze la ajutorul tău.

[divider top=”no”]

20. Consiliere financiară pentru persoanele fizice

A treia din această listă de idei de afaceri care mie îmi place foarte mult şi pe care o practic, însă cred că este loc de mult mai mult.

Educaţia financiară în România pot spune că este la pâmănt, dar partea bună este că se află în creştere.

Mulţi oameni au început să conştientizeze de beneficiul educaţiei financiare personale şi de cât de mult contează aceasta în gestionarea propriilor finanţe.

Totuşi, este nevoie de specialişti care să-i ajute pe cei care se află în perioade mai dificile din punct de vedere financiar să-şi planfice următoarele:

  • Cum să scape de datorii;
  • Cum şi în ce să investească;
  • Cum să-şi facă propriul fond de urgenţă;
  • Cum să-şi sporească venitul;
  • Cum să-şi reducă din costurile familiale.

Dacă crezi că poţi oferi calitate în această direcţie, te invit să începi o astfel de idee de afaceri. Mi-ar face mare plăcere să concurăm şi să oferim calitate în acest domeniu.

[divider top=”no”]

BONUS!

Bonus la această listă, am ataşat şi o prezentare cu joburile de viitor. O prezentare foarte interesantă despre care vor fi cele mai tari idei de afaceri de viitor care vor intra pe piaţă şi care vor ajunge la inimile clienţilor.

Joburi creative, realizate din pasiune, care vor acoperi o necesitate foarte mare pe piaţa noastră.

O serie de idei de afaceri pentru tineri mai are şi Ovidiu într-un articol. Ţi-l recomand şi acela -> Câteva idei de afaceri pentru tineri

[divider top=”no”]

Sper că ţi-au fost de folos aceste 20 de idei de afaceri + micul bonus sau măcar că ţi-au dat o altă idee de afaceri.

Suntem într-o perioadă în care putem câştiga bani din foarte multe locuri. Munca contează foarte mult şi modul în care noi ne concentrăm efortul şi pasiunea.

Pentru asta te rog să reţi acest mesaj! „Nu contează ideea, contează să o pui în practică”. Mai sus ai 20 de idei de afaceri. Sunt doar 20.. se găsesc un milion de idei, contează să le pui practică.

 idei de afaceri

Dacă ţi-a plăcut o idee, te invit să o analizezi şi să începi să lucrezi la ea. Dacă vrei să vorbim, mă poţi contacta la adresele de AICI pentru a vorbi mai multe.

Dacă ai alte idei de afaceri, te invit să le prezinţi printr-un comentariu puţin mai jos. 

Like, share şi tweet dacă crezi că ai prieteni cărora să le foloseasă aceste idei de afaceri!

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.