De când am început să scriu pe acest blog am vorbit despre cum să economisești bani, despre cum să nu pierzi bani, despre cum să-ți gestionezi banii mai bine cu ajutorul unui buget personal sau chiar despre cum să scapi de datorii.
Nu am vorbit niciodată despre cele mai bune acțiuni financiare pe care trebuie să le urmezi indiferent de zi și de situație.
Astăzi am realizat o analiză a mai multor articole scrise pe blog și am sintetizat 7 cele mai bune actiuni financiare pe care le poți implementa începând cu acest moment.
Acțiunile sunt simple, cât se poate de logice și foarte utile în viața noastră financiară.
Înainte să începi să le implementezi, aș vrea să îți spun ca atunci când le utilizezi să ai în vedere și alte lucruri care sunt importante în viața ta mai mult decât banii, și anume: sănătatea, timpul și familia. Dacă acestea sunt în siguranță atunci ar trebui să te gândești la aceste actiuni financiare.
7 Actiuni Financiare pe care le Poti Implementa de Astazi
1. Întotdeauna, dar întotdeauna – Cheltuiește mai puțin decât Câștigi. Cheltuieli < Venituri. Indiferent de ocazie și indiferent de ceea ce faci, este necesar să cheltuiești mai puțin decât câștigi. Asta e o regulă ce nu trebuie uitată niciodată.
O dată cu implementarea acestei reguli, vei avea viața sănătoasă din punct de vedere financiară, fără ați face probleme la ziua de mâine.
Dacă acum crezi că ai cheltuielile mai mari ca veniturile, încearcă să-ți reorganizezi viața financiară. Îți recomand un model de buget personal care să te ajute să-ți planifici fiecare bănuţ cheltuit și câștigat.
2. Creșteți veniturile. O a două acțiune importantă este să-ți crești veniturile, indiferent de cât sunt acestea și indiferent de posibilitate. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți analizezi locul tău de muncă. Ești mulțumit cu el? Te satisface? Meriți o mărire de salariu?
În cazul în care locul de muncă nu va putea să-ți crească câștigurile trebuie să te gândești cum poți să faci extra bani. Gândește-te la pasiunile pe care le ai și incearcă să faci bani din ele.
O altă modalitate este și online-ul. Dacă te pasionează un subiect poți să începi un blog. După un anumit timp, poate să-ți aducă un venit lunar. Uite 3 lecții critice care te vor ajuta să faci bani din bloguri.
3. Reduceți costurile. Știu că poate crezi că deja cheltuiești prea puțin sau că abia îți ajung lucrurile pe care le cumperi însă nu e adevărat. Sigur există locuri de unde poți face reduceri de costuri (haine, mâncare, întreținere, telefoane, etc).
Analizează-ți toate cheltuielile și vezi de unde poți reduce. Invață să-ți administrezi banii cât mai bine. Uite 10 modalități de cum să-ți administrezi banii personali.
4. Scapă de datorii. Lucru important înainte să achiziționezi orice fel de obiecte. Cel mai greu lucru este atunci când ai datorii și când alții se bazează pe banii tăi. Respectăți îndatorările cât poți tu de repede.
În cazul în care este o datorie pe foarte mulți ani, încearcă să pui bani de o parte pentru „zile negre”. Cu siguranță vor veni și aceste zile și acești bani te vor ajuta să ieși din încurcături.
Îți prezint 41 de modalități care te vor ajuta să scapi de datorii. Cu cât mai repede cu atât este mai bine din punct de vedere al sănătății tale financiare.
5. Investeți economiile. Una din problemele pe care le-am văzut la oamenii care fac foarte multe economii este că ei nu fac nimic mai poi cu economiile. Dacă tot ai făcut reduceri, obține ceva cu ajutorul banilor economisiți. Investește în ceva care să-ți aducă un beneficiu pe termen lung, de preferat în realizarea unei surse de venit pasiv.
Realizează-ți un plan de investiții și încearcă să-l duci până la capăt. Nu aștepta cu banii în mână și nu-i ține la saltea sau în bancă. Banii trebuie să circule mereu dar numai în cazul în care ai un beneficiu din urma acestora.
Atenție! Investeți banii doar în momentul în care crezi că ai îndeajuns de mulți bani pentru a acoperi zilele negre.
6. Gândește-te și la bătrănețe. Foarte imporant este să te gândești și la cum va fi la bătrănețe. Ce faci acum, ca la bătrânețe să nu ai probleme financiare? Îți creezi anumite anumite venituri pasive care să te ajute să ai o bătrânețe echilibrată financiar?
De preferat este să nu ne gândim în fiecare zi la acest lucru însă este important ca toate activitățile noastre financiare să aibă în vedere și acest aspect. Gândește-te încă de când ești tânăr la viața ta financiară pentru bătrânețe și sigur nu vei avea de regretat.
7. Oferă – Dăruiește. Știu că nu e o acțiune care să-ți aducă un beneficiu financiar imediat dar nu se știe niciodată. Când oferi se deschide o latură sentimentală în sufeltul nostru și ne simțim bine.
Nu se știe niciodată când se va deschide și o ușă pentru tine și vei primi ceva în schimb.
Cam acestea sunt cele mai importante 7 actiuni financiare pe care le-am găsit eu. Crezi că lista trebuia să fie mai mare? Ce acțiune crezi că mai trebuia să se afle în acest top?
Aștept părerea ta despre articol printr-un comentariu mai jos.
Ți-a plăcut articolul? Ajută-mă să-l promovez și prietenilor tăi cu un like, share și tweet.
Despre Autor: Laurentiu Mihai, pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.