Cum sa economisesti bani? 10 idei practice care te vor ajuta sa economisesti mai multi bani

Cum sa economisesti baniCum să economisesc bani? Sunt sigur că fiecare dintre noi ne-am pus întrebarea asta de fiecare dată când am avut probleme cu banii. Din păcate, niciodată nu ne-am gândit la asta până să avem probleme.

Pentru a economisi nu trebuie neapărat să ne aflăm într-o stare financiară dificilă, putem economisi bani şi când ne este bine.

Putem economisi bani dacă vrem să ne cumpărăm ceva de valuare în viitorul apropiat sau putem economisi bani pentru momentele critice.

Înainte de a începe să economisim trebuie să ne stabilim un obiectiv (o sumă de bani pe care vrem să o economisim).

Nu putem avea succes dacă nu avem un target care să ne împingă de la spate.

După ce ne-am stabilit un obiectiv, începem să ne gândim la cum să economisim.

Îţi prezint în continuare cele 10 idei care îţi vor răspunde la întrebarea: „Cum să economisesti bani?”.

Cum sa economisesti bani!

1. Gândeşte-te la raportul dintre ce vrei sa cumperi (ce îţi place să cumperi) şi ce ai nevoie cu adevărat (necesitate). Gândeşte-te acum la toate produsele pe care le cumperi zilnic. Acum răspunde la următoarele întrebări:

  • Mănânc la restaurant/fast food foarte mult?
  • Pot rezista fără anumite produse de care nu am nevoie cu adevărat precum: cafea, ţigări, bomboane, ciocolată, suc, etc?
  • Avem nevoie cu adevărat de smart phone, tabletă, plasmă, laptop?
  • Avem nevoie cu adevărat de mai multe conturi la bancă?
  • Avem nevoie de haine noi? Mai pot folosi hainele de anul trecut?

Sunt doar câteva întrebări la care poţi răspunde în timp ce analizezi raportul dintre: ce îmi place să cumpăr şi ce am nevoie cu adevărat.

După care răspunzi la întrebarea: Unde mai pot tăia din cheltuieli?

Întotdeauna să tai din mai multe locuri deoarece va creşte şansa de a-ţi atinge obiectivul.

2. Setează-ţi un procent din venitul lunar pe care să-l economiseşti. Realizeză-ţi un depozit bancar pe care să-l alimentezi lunar cu suma economisită.

3. Foloseşte un buget personal. Încearcă să îţi ţi sub control toate cheltuielile şi veniturile pe care le faci. Planifică-ţi toate veniturile şi toate cheltuielile la început de lună şi apoi încearcă să le respecţi.

Acest lucru te va ajuta să fii mai responsabil, mai ordonat şi mai eficient.

Poţi descărca un model de buget personal de AICI.

4. Plăteşte-ţi facturile la timp. Acest lucru de va scăpa să mai plăteşti alte penalizări decăt suma facturată.

5. Orice mărire de salariu o poţi trece la bani economisiţi.

6. Încearcă să foloseşti mai puţină apa, curent şi gaz. Nu lăsa apa să curgă fără nici un scop. Nu lăsa lumina aprinsă dacă nu stă nimeni în acea cameră. Nu lăsa centrala să meargă dacă pleci de acasă pentru mai mult timp.

Dacă faci economii la aceste utilităţi vei face economii şi la bani.

Încearcă să-ţi analizezi obiceiurile cu privire la energie şi încearcă să fii cât mai econom posibil, plus că vei salva şi planeta.

7. Salvează bani din urma transportului. Încearcă să nu mai foloseşti maşina şi să mergi mai mult cu transportul în comun sau chiar cu bicicleta. Banii economisiţi îi poţi depune în depozitul de la bancă.

Dacă nu poţi mergi cu autobuzul încearcă să economiseşti din benzină. Ai AICI 7 idei care te vor ajuta să faci economii de benzină.

8. Urmăreşte reducerile. Încearcă să stai cu ochii pe oferte şi să cumperi doar în timpul reducerilor. Toţi banii pe care îi prin cumpărarea la reduceri economiseşti îi poţi pune în depozitul bancar. Un exemplu ar fi: Black Friday.

9. Închiriază şi nu cumpără. Dacă sunt anumite bunurile scumpe încearcă să le închiriezi dacă nu ai nevoie de ele pe termen lung. Cumpără doar ce ai nevoie, închiriază ce nu ai nevoie mult timp. Gândeşte-te că ai posibilitatea şi să împrumuţi de la cunoscuţi.

Banii pe care i-ai da pe un produs nou economiseşte-i pentru alte ocazii.

10. Gândeşte-te în fiecare seară la faptul că vrei să economiseşti bani. Asta te va ajuta să îţi aduci aminte şi să îţi impui să nu mai faci cheltuieli inutile (acele cheltuieli care îţi plac).

BONUS 11. Niciodată nu renunţa!

Ce alte idei mai cunoşti?

Like, tweet şi Share dacă ți-a plăcut articolul şi vrei să afle şi prietenii tăi de el.
Metode de a economisi bani

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.