7 Facturi pe care le poti taia incepand de azi

O parte semnificativă din bani se duce pe facturi. Indiferent dacă vrem sau nu, această parte bani este programată încă din start să acopere câteva facturi.

Ne programăm în bugetul personal o parte din câştiguri că se duc pe facturi şi greu ne putem despărţii de ele.

Dar cum facem să plătim mai puţin pe facturi?

7 Facturi pe care le poti micsora incepand de azi

Am tot vorbit în mai multe articole despre acest proces, însă acum vreau să vorbesc concret ce fel de facturi putem tăia. Verbul „tăia” este puţin cam mult spus pentru că nu le putem tăia definitiv, ci le putem micşoră într-o foarte mare măsură.

Costuri pe care le putem folosi pe viitor în investiţii sau în realizarea unui fond de urgenţă.

Analizând puţin, chiar şi o convorbire telefonică sau stingerea unui bec care nu foloseşte la nimic poate rezulta reduceri de costuri.

În continuare îţi prezint 7 facturi la care poţi lucra pentru a-ţi micşora cheltuielile:

7 Facturi pe care le poti taia incepand de azi

1. Factura la curent

Sunt foarte multe metode de a micşora această factură. Începând de la tipul electronicelor şi electrocasnicelor (A, B, sau A+) pe care le avem până la comportamentul de consum pe care-l avem.

Tot ce ai de făcut este să-ţi analizezi toate lucrurile care consumă curent din locuinţa ta.

Fă-ţi o listă cu toate aparatele şi becurile care îţi consumă curent în casă. Analizează într-o săptămână sau într-o lună felul în care fiecare dintre acestea sunt aprinse.

Vezi care dintre ele consumă cel mai mult şi fă-ţi un plan de a le înlocui cu altele care consumă mai puţin sau de a le folosi mai puţin.

Încearcă să nu mai foloseşti şi televizorul şi laptopul în acelaşi timp sau şi lumina şi televizorul în acelaşi timp sau becul aprins când pleci din cameră pentru câteva minute. Toate acestea se adună chiar dacă nu conştientizăm foarte mult.

O listă întreagă unde găseşti metode care te vor ajuta să economiseşti mai mulţi bani cu energia electrică găseşti în acest articol: 50 de Idei Simple care te vor Ajuta sa-ti Reduci Costurile cu Energia si sa Salvezi Planeta .

2. Factura la apă

La fel ca la curent, factura la apă se poate reduce destul de mult dacă lucrăm la comportamentul nostru, dacă lucrăm la modul în care noi folosim apa, atât la spălatul pe corp, cât şi la spălatul hainelor sau al vaselor.

Putem să economisim la factură de apă uşor dacă încercăm să facem duşuri mai rapide, dacă încercăm să spălăm vasele mai repede sau dacă folosim maşina de spălat la programe mai scurte pentru hainele care nu sunt foarte murdare.

Trebuie doar ne analizăm modul în care folosim apa. Cunosc persoane care îşi deschid apa când se spală pe dinţi şi o ţin deschisă pe toată durata periajului.. De ce? Apa aceea se consumă fără un scop.

Totodată putem folosi anumite economizatoare pe care le putem pune la beteriile de la baie sau bucătărie şi care ne ajută să economisim până la 30-40% din consumul de apă.

Este un început.

Analizează-ţi comportamentul şi consumul şi încearcă să-ţi faci un plan de reducere. Alte metode care te vor ajuta să economiseşti mai mult la factura la apă găseşti în articolul: 50 de Idei Simple care te vor Ajuta sa-ti Reduci Costurile cu Energia si sa Salvezi.

3. Cablu TV

Mulţi avem cablu şi nici măcar nu ne uităm la televizor sau mulţi avem cablu cu multe programe dar nu le folosim pe toate.

De ce să plăteşti pe un serviciu dacă nici măcar nu-l foloseşti?

Este o întrebare la care trebuie să răspunzi în momentul în care vrei să faci această reducere de cost.

Ai televizor? Te uiţi la el zilnic? Ai nevoie de toate programele? Sunt pachete mai mici pe care poţi accesa şi care te costă mai puţin?

Răspunde la aceste întrebări şi vezi după dacă poţi să-ţi micşorezi această factură.

4. Internet

O altă factură foarte asemănătoare cu cea de la Cablu TV.

La întrebări asemănătoare trebuie să răspunzi şi în acest caz:

  • Foloseşti internetul acasă?
  • Ce fel de pachet de internet ai?
  • Crezi că un pachet mai mic te împiedică să faci ceea ce faci acum pe internet?
  • Sunt alţi provideri mai ieftini?

4 întrebări care te vor ajuta să-ţi dai seama dacă poţi să-ţi reduci cheltuielile cu internetul.

5. Factura la telefon

Ştiai că în momentul de faţă cel mai avantajos este să ai cartelă. La un o mică cercetare asupra reclamelor celor mai mari competitor din telefonie putem observa că cele mai bune opţiuni/oferte sunt la cartelă.

În cazul cartelelor poţi ajunge să beneficiezi de minute şi internet pe telefon aproape dublu faţă de un abonament la acelaşi preţ.

În cazul în care ai abonament încearcă să realizezi un abonament de familie. Sunt anumite pachete reduse cu minute pentru întreaga familie. Poţi beneficia de reduceri destul de mari în cazul în care abonamentul este luat pentru 2-3-4 sau mai multor persoane.

Tot ce trebuie să faci este să-ţi analizezi comportamentul. Dacă eşti o persoană care dă mai multe mesaje sau foloseşte mai mult interent, caută oferte în această privinţă.

Cu ajutorul unei cartele poţi beneficia de reduceri de câţiva zeci de lei în fiecare lună. Singurul inconvenient ar fi faptul că trebuie să-l încarci lunar. Dar te asigur că asta se face rapid.

Mai nou sunt unele reţele la care minutele neconsumate se transmit pe luna următoarea în cazul în care încarci cartela. Un alt motiv pentru care cartelele sunt mai convenabile.

6. Factura la gaz

În iarna aceasta factura la gaz poate să întreacă orice fel de aşteptări. Costul la gaz a crescut şi va creşte din ce în ce mai mult pe an ce trece.

Tot ce putem face este să încercăm să reducem perioadele în care merge căldura. Încearcă să foloseşti centrala doar atunci când eşti acasă şi la o limită de căldură accesibilă (20 de grade este suficient).

Dacă îţi este frig îţi poţi lua ceva mai gros pe tine. Încearcarea de a sta doar în tricou iarna absurdă. Consumi gazul doar că vrei tu un moft şi să stai dezbracat în casă.

Totodată e bine să te gândeşti şi la alte metode de căldură. Au ajuns ca multe dintre acestea să fie mai convenabile decât gazul. Căldură pe bază de curent este din ce în ce mai cautată şi în foarte multe cazuri este mai ieftină.

În acest articol în prezint 5 surse de încălzire ieftină pentru aceasta iarna. Sunt surse mai convenabile decât centrala pe gaz.

7. Chiria

Este o factură sau o cheltuială destul de mare pentru cei care sunt în această situaţie.

Foarte mulţi tineri stau în chirie şi o parte foarte mare din venit se duce pe plata chiriei, iar la sfârşitul lunii nu ne mai rămâne nimic.

Dacă eşti în această situaţie analizează-ţi locul în care stai. Verifică periodic anunţuri de închirieri şi vezi dacă găseşti ceva mai convenabil.

Convenabil poate reprezenta şi o chirie mai mică sau chiar o locaţie mai aprope de serviciu la acelaşi preţ. Costul pe care-l dai pe transport poate reprezenta un cost salvat.

Analizează-ţi şi spaţiul. Ai nevoie de 2 camere sau poţi sta într-o singură cameră?

Dacă stai în 2 camere, îţi recomand să te muţi la o garsonieră până când familia va creşte. Nu cred că ai nevoie de un spaţiu foarte mare atâta timp când eşti singur sau cu persoana iubită.

Sunt reduceri care te pot ajuta mai târziu să optezi pentru propria ta casă.

La final

Acesta sunt cele 7 facturi la care poţi lucra începând de astăzi.

În continuare te invit să-mi spui ce metode de reduceri de costuri ai folosit şi au avut rezultate în facturile tale?

Aştept răspunsul tău printr-un comentariu puţin mai jos!

Like, share şi tweet dacă ţi-a plăcut articolul şi dacă crezi că şi pe prietenii tăi i-ar ajuta!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.