Unde se duc banii turistilor – Top 10 orase care au atras bani din turism

bani din turismDin 2008 se tot vorbeşte de criza economică, deşi în ciuda acesteia, turismul pare să fie o sursă importantă de venit pentru mulţi.

Tocmai din acest motiv v-am pregătit un top al celor mai importante locuri care atrag bani din turism.

 

       Ţările care au atras bani din turism în 2010

grafic

Conform graficului, în 2010, în topul celor mai vizitate ţări s-au aflat Statele Unite ale Americii cu încasări de 104 miliarde $, Franţa cu 46 miliarde $ şi Australia cu 30 miliarde $.

Tot în categoria ţărilor cu venituri de peste 10 miliarde $ s-au încadrat ţări importante precum Elveţia, India, Singapore, Japonia, şi Suedia.  Nu au fost uitate de turişti nici ţări precum Taiwan sau Liban care au beneficiat de pe urma turismului de peste 5 miliarde $.

Nici ţările exotice nu au făcut excepţie de la numărul mare de turişti, printre acestea numărându-se Tanzania, Barbados sau Madagascar.

Top 10 oraşe care au atras bani din turism în 2011

Dacă aşa au stat lucrurile în 2010, în 2011 clasamentul arată uşor diferit în ceea ce priveşte cele mai importante zone vizitate de turişti. Conform unui top realizat de MasterCard, cele importante locuri în care turişti au lăsat bani au fost:

10. Hong Kong, una din cele mai importante regiuni economice, dar şi turistice din Asia a adunat în 2011 de la turişti 10,4 miliarde $.

9. Singapore, oraş  în care se poate observa o creştere de la an la an, a devenit o atracţie un doar pentru oamenii de afaceri ci şi pentru turism, având venituri estímate de aproximativ 10,8 miliarde $.

8. Madrid, renumita capitală a Spaniei a reuşit să obţină 11,8 miliarde $ de pe urma turiştilor, care apreciază un doar arhitectura şi atracţiile turistice ale zonei, ci şi viaţa de noapte a oraşului.

7. Los Angeles, frumoasa metropolă din sudul Californiei, a atras turişti ce au cheltuit 12,5 miliarde $ în unul din cele mai bogate  oraşe ale lumii.

6. Sydney, a rămas în topul preferinţelor turiştilor, aducând astfel oraşului australin venituri de 13,8 miliarde $.

5. Frankfurt, unul din cele mai importante centre financiare ale Europei, a câştigat din turism în 2011 14 miliarde $.

4. Bangkok, poate cea mai exotică destinaţie din acest top, se aproprie de primele 3 poziţii cu o sumă 14,4 miliarde $ câştigată pe baza persoanelor care au vizitat “oraşul îngerilor” din Thailanda.

3. Paris-ul, romanticul oraş aşezat pe malul  Senei, adună an de an zeci de milioane de turişti, lucru care în 2011 nu a fost mai prejos, câştigând din activităţile turistice 20,3 miliarde $.

2. New York, gigantul american se impune cu suma de 20,3 miliarde $, fiind pe locul 2, ajutată de impunătorii zgârie-nori şi de cei peste 50 de milioane de turişti care l-au vizitat în 2011.

Londra - Laurentiu Mihai1. Londra, oraşul ce a găzduit de trei ori jocurile olimpice, are în fiecare an peste 30 milioane de turişti care au dus capitala engleză pe primul loc în topul celor mai vizitate oraşe în 2011 cu venituri aduse de turiştii ce i-au călcat pragul de 25,6 miliarde $.

 

Ce vizitează românii?

În topul preferinţelor turiştilor români se află oraşe precum Viena, Istambul şi Londra. Acestea sunt urmate de Paris, Roma, Milano şi un în ultimul rând Barcelona, Atena sau Praga.

Frumoasele destinaţii scot bani frumoşi din buzunarele cetăţenilor români, care au făcut aproximativ 4,5 milioane de călătorii de vacanţă în 2011.

Tu care crezi că vor fi destinaţiile care vor atrage cei mai mulţi bani în 2012?

Despre autor: Bianca Presada, tânără pasionată de marketing şi de domeniul financiar.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.