Trend trading – Ce reprezinta acest stil de tranzactionare

Trend trading este un stil de tranzacționare care încearcă să capteze câștiguri prin analiza impulsului unui activ într-o anumită direcție. Când prețul se mișcă într-o direcție generală, cum ar fi în sus sau în jos, se numește trend – tendință. 

Strategiile trend trading presupun că o garanție va continua să se deplaseze în aceeași direcție ca în prezent. Astfel de strategii conțin adesea o previziune pentru profit sau stop-loss pentru a bloca un profit sau pentru a evita pierderi mari dacă apare o inversare a tendinței.

Tranzacționarea tendințelor este utilizată de comercianți pe termen scurt, intermediar și pe termen lung.

Traderii folosesc atât acțiunea prețurilor, cât și alte instrumente tehnice pentru a determina direcția de tendință și când poate fi schimbată. Traderii analizează evoluția prețurilor de pe un grafic.

Pentru un trend de creștere, ei doresc să vadă evoluția prețurilor peste nivelul maxim recent, iar atunci când prețul scade ar trebui să rămână peste valorile minime anterioare.

Acest lucru arată că, deși prețul oscilează în sus și în jos, traiectoria generală este în creștere. Același concept este valabil și pentru tendințele de scădere. 

Există multe strategii diferite de tranzacționare a tendințelor, fiecare folosind o varietate de indicatori și metode de acțiune a prețurilor. Pentru toate strategiile, ar trebui să se utilizeze optiunea stop loss pentru a gestiona riscul.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.