Actiuni la Bursa – Ce sunt actiunile la bursa

O actiune este un tip de garanție care semnifică proprietatea proporțională în corporația emitentă. Aceasta dă dreptul acționarului la acea proporție din activele și veniturile societății.

Actiunile sunt cumpărate și vândute la burse, deși pot exista și vânzări private, și sunt fundamentul a aproape fiecare portofoliu de investiții.

Aceste tranzacții trebuie să se conformeze reglementărilor guvernamentale, menite să protejeze investitorii de practicile frauduloase 

Corporațiile vând acțiuni pentru a strânge fonduri de funcționare a afacerii.

Deținătorul de acțiuni (acționar) a cumpărat acum o bucată din corporație și are o creanță asupra unei părți din activele și veniturile sale. În România, acțiunile la bursă sunt tranzacționate de Bursa de Valori București – BVB.

Procesul de investiție presupune 3 pași: alegerea unui broker, capital de investit, alegerea tipului de acțiuni ce se doresc a fi cumpărate. 

Deținerea de acțiuni oferă dreptul de a vota în ședințele acționarilor, de a primi dividende dacă și când sunt distribuite și oferă dreptul de a vinde acțiunile către altcineva.

Cu toate acestea, multe acțiuni nu plătesc dividende, iar în schimb reinvestesc profiturile în creșterea companiei.

 Dacă se deține majoritatea acțiunilor, puterea de vot crește astfel încât se poate controla indirect direcția unei companii. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.