Stop loss order (proces in tranzactionare)

O comandă de stop-loss este o comandă plasată la un broker pentru a cumpăra sau vinde o garanție atunci când atinge un anumit preț.

Comenzile stop-loss sunt concepute pentru a limita pierderile unui investitor pe o poziție într-o securitate și sunt diferite de comenzile stop-limit. 

Când o acțiune scade sub prețul de oprire, comanda devine o comandă de piață și se execută la următorul preț disponibil. În cazul scăderii prețului acțiunii, comanda stop-loss ar fi activată, iar stocul va fi vândut ca o comandă de piață. 

Deși majoritatea investitorilor asociază o comandă de stop-loss cu o poziție lungă, aceasta poate proteja și o poziție scurtă, caz în care garanția este cumpărată dacă se tranzacționează peste un preț definit.

Investitorii pot alege să utilizeze o comandă de stop-loss pentru a-și proteja profiturile. Astfel, se înlătură riscul ca o comandă să nu fie executată în cazul în care acțiunile continuă să scadă, deoarece devine o comandă de piață. 

O comandă de stop-limit se declanșează odată ce prețul scade sub prețul de oprire; cu toate acestea, comanda nu poate fi executată datorită valorii porțiunii limită a comenzii.

Un aspect negativ al comenzii stop-loss se referă la situația în care o acțiune scade brusc sub prețul de oprire.

În acest caz, comanda se va declanșa, iar acțiunile vor fi vândute la următorul preț disponibil, chiar dacă actiunile se tranzacționau brusc sub nivelul de pierdere.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.