Raport de gestiune – Ce reprezinta

Un raport de gestiune este un rezumat sau o colecție de situații financiare, cum ar fi bilanțuri, situații de venit și situații de fluxuri de numerar, emise de companii în fiecare trimestru.

În plus față de raportarea cifrelor trimestriale, aceste declarații pot furniza, de asemenea, rezultate actualizate și comparative (de exemplu, trimestrul anului trecut și trimestrul din acest an). 

Este un document formal de afaceri care dezvăluie situațiile de profit și pierderi ale unei companii și sunt utilizate pentru a determina unde compania trebuie să reducă cheltuielile și să se concentreze pe dezvoltarea viitoarelor fluxuri de venituri ale produselor sau serviciilor.

Aceste rapoarte prezintă , în general, profiturile și pierderile unei organizații în funcție de departament, clienți, produse și regiuni geografice.

În timp ce rapoartele de management sunt instrumente de evaluare a profitului și a pierderilor pentru companii private, organizațiile publice – cum ar fi școlile și birourile legislative – sunt obligate prin lege să dezvăluie în mod public aceste informații în fiecare an.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.