Tranzactie – Ce reprezinta o tranzactie

O tranzacție este un acord între un cumpărător și un vânzător pentru schimbul de bunuri, servicii sau instrumente financiare.

Este un concept economic de bază care implică cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii, cu compensația plătită de un cumpărător unui vânzător sau schimbul de bunuri sau servicii între părți.

O tranzactie poate avea loc într-o economie între producători și consumatori. 

Cu alte cuvinte, tranzacțiile sunt evenimente care schimbă ecuația contabilă într-o perioadă.

Dacă activele, pasivele sau capitalurile proprii sunt modificate sau afectate, este posibil să existe o tranzacție de un fel.

Tranzacțiile din punct de vedere al vânzărilor între cumpărători și vânzători sunt relativ simple.

Persoana A oferă persoanei B o anumită sumă de bani pentru un produs bun, serviciu sau financiar. Acestea pot deveni mai complexe în domeniul contabil, deoarece întreprinderile pot face tranzacții astăzi, care nu vor fi decontate până la o dată viitoare sau pot avea venituri sau cheltuieli cunoscute, dar care nu sunt încă datorate.

Tranzacții cu terți pot apărea și ele. Dacă o companie înregistrează tranzacțiile de venituri și cheltuieli folosind metoda de angajare a contabilității sau metoda de contabilitate în numerar, acest fapt afectează raportarea financiară și fiscală a companiei.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.