Transfer de bani Online si Rapid: 3 metode care te vor ajuta sa economisesti bani si timp

Pe măsură ce Internetul a evoluat, la fel au făcut-o şi serviciile disponibile în acest mediu. Astăzi avem câte o întrebuinţare a Internetului pentru orice, de la chemarea rapidă a unui taxi să te ia exact din punctul în care te afli în doar câteva secunde (Uber), la servicii care ne ajută să stăm în contact permanent cu prietenii şi familia (Facebook).

Astăzi vreau să-ţi prezint 3 astfel de servicii moderne pe care le poţi folosi ca să transferi bani online, astfel economisind timp preţios (nu trebuie să mergi la bancă şi să stai la cozi, pentru că transferul îl faci din comfortul casei tale) şi bani (eviţi să plăteşti comisioane nejustificate).

Dacă faci orice tip de tranzacţii de bani la nivel internaţional – fie ca freelancer, online marker, român din diasporă, deţinător de afacere, etc. – atunci sunt convins că serviciile despre care am să-ţi vorbesc în acest articol te vor ajuta să economiseşti resurse preţioase.

Transfer de bani Online si Rapid: 3 metode care te vor ajuta sa economisesti bani si timp

Cea mai avantajoasă metodă de a trimite bani online este TransferGo, însă în funcţie de obiectivele tale, mai jos găseşti cele 3 idei detaliate.

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

1. Paypal (pentru freelancing, plăţi online, acceptarea de plăţi online)

Lansat în 1998 şi folosit în peste 190 de ţări, Paypal e cel mai popular serviciu pentru transferuri de bani online.

Îţi va fi de folos dacă vinzi servicii pe Internet (de exemplu eşti freelancer), dacă vinzi produse online (de exemplu ai un site de e-commerce sau faci marketing afiliat) sau dacă pur şi simplu vrei să trimiţi bani online în siguranţă, fără să fie nevoie să introduci datele cardului pe fiecare site când cumperi online.

transfer de bani rapid online paypal

Paypal oferă un serviciu de transfer de bani online flexibil şi rapid – avantaje care, în schimb, se traduc în comisioanele suficient de mari pe care le practică compania.

Aşadar avantajele principale ale Paypal sunt:

 • Transferi bani rapid din orice cont Paypal în orice cont Paypal (de oriunde în lume), loc din care banii pot fi ulterior retraşi într-un cont bancar sau pe un card.
 • Trimiţi bani unei alte persoane doar cu adresa lor de e-mail, iar astfel transferul către contul lor de Paypal va fi instananeu (banii vor apărea în contul destinatarului în câteva minute).
 • Poţi trimite facturi clienţilor direct din contul tău Paypal, către adresa lor de e-mail.
 • Eficient chiar şi pentru transferul unei sume mici (de sub $10).
 • La momentul actual nu există o alternativă viabilă pentru Paypal care să ofere acelaşi set de servicii într-un singur cont.

Principalele dezavantaje ale Paypal sunt legate de comisioane:

 • Vei plăti €2 de fiecare dată când retragi bani pe card din contul tău Paypal (bani pe care îi vei primi pe card după două zile lucrătoare de la momentul retragerii). Pe lânga asta, dacă ai cont Paypal în EUR dar card în monedă RON, vei plăti şi comisionul de conversie valutară al băncii.
 • Paypal percepe comisioane de transfer pe care de obicei le vei plăti tu, ca destinatar (dar, alternativ, există opţiunea să le achite cel care îţi trimite banii, ca expeditor). De exemplu dacă oferi un serviciu unui client din Marea Britanie iar el îţi trimite £500, tu vei primi doar £482,8 – după ce Paypal încaseaza comisionul de 3.4% din valoarea transferului + cei £0,20 comision fix de transfer.
 • Găseşti comisioanele exacte de transfer international prin Paypal în funcţie de ţara din care primeşti banii, aici.

Astfel îţi spun din experienţa mea ca freelancer că Paypal e un serviciu excelent şi unic în lume, dar care te va costa pe măsură dacă îl foloseşti pe termen lung.

Comisioanele se vor aduna. De exemplu dacă primeşti £500 lunar timp de 10 luni într-un an, te va costa £172 în total până la sfârşitul anului – adică 1075 RON. Suma creşte dacă iei în considerare şi cei €20 pe care îi vei plăti în comisioane de retragere, dacă retragi bani doar o singură dată pe lună.

Mare parte din aceşti bani îi vei economisi dacă vei putea opta pentru un serviciu alternativ de transfer bancar online. Îţi ofer două recomandări mai jos.

Notă: Laurenţiu a scris un ghid excelent despre cum să-ţi faci un cont de Paypal, aici.

2. TransferGo (pentru transfer de bancar internaţional fără comision)

Prin TransferGo poţi face un transfer bancar internaţional (dintr-un cont bancar într-un alt cont bancar) cu un comision de transfer infim faţă de alte metode (Western Union, Moneygram, Paypal, sau transfer bancar standard la ghişeul băncii). În plus, banii ajung la destinatar în sub 24 de ore.

transfer de bani rapid online - transfergo

TransferGo îşi permit să ofere acest serviciu atât de ieftin pentru că prin ei poţi transfera, să zicem, €300 din Italia în România, fără să fie realizat un transfer bancar internaţional propriu-zis.

În loc să faci un transfer de bani internaţional direct de la o bancă din Italia într-o bancă din România, vei face un singur transfer local.

trasnfer bani rapid transfergo

După cum e ilustrat în imaginea de mai sus, tu vei depune cei €300 în contul TransferGo din Italia (prin transfer local). Ei vor depune echivalentul celor €300 din contul lor din România, în contul destinatarului tău din România (printr-un al doilea transfer local).

Astfel, folosind conturile lor bancare deschise în 36 de ţări, TransferGo te ajută să eviţi plata comisioanelor de transfer internaţional. Uite lista completă cu ţările în care e disponibil TransferGo la momentul actual.

lista transferuri transfergo

Dacă lucrezi în una dintre aceste ţări şi primeşti sau trimiţi bani în ţară regulat, pe termen lung vei economisi sume signifiante de bani pur şi simplu pentru că vei evita să plăteşti comisioanele uriaşe de transfer ale băncilor sau ale unor servicii precum Western Union.

Aşadar, TransferGo e avantajos pentru că:

 • Comisioanele sunt infime (€0.99 pentru un transfer către România, sau 9 RON pentru un transfer din România către străinătate). Primele două transferuri vor fi gratuite (comision 0) dacă urmezi ghidul pe care ţi-l voi arăta mai jos.
 • Cursul valutar e mai avantajos decât al băncilor.
 • Transferul e rapid (sub 24 ore în zilele lucrătoare), iar banii ajung direct în contul bancar al destinatarului – de unde îi poate retrage instantaneu de la un ATM sau de la ghişeul băncii.
 • Excelent pentru românii din diasporă, fie că vrei să primeşti sau să trimiţi bani în sau din ţară. De asemenea îl poţi folosi ca să transferi bani din două conturi proprii (să zicem că vrei să trimiţi bani fără comision din contul tău din Italia, în contul tău din România).
 • Excelent pentru freelanceri, dacă îl foloseşti pentru sume mai mari sau pentru clienţi fideli. Deoarece clientul tău va trebui să-şi creeze un cont TransferGo ca să-ţi poată trimite bani, suma sau frecvenţa plăţilor trebuie să justifice efortul.

Dezavantajele includ:

 • Ambele părţi (atât destinatar cât şi expeditor) au nevoie de un cont bancar. Unii români sunt în imposibilitatea de a-şi crea un cont bancar în străinătate. În cazul acesta, Western Union sau Moneygram sunt singurele alternative.
 • Expeditorul (cel care trimite bani) are nevoie de un cont TransferGo.
 • Mai puţin flexibil decât Paypal, de exemplu – care, deşi costă mai mult, oferă o gamă largă şi unică de servicii.

TransferGo e un serviciu de care, ca student în Anglia, aveam nevoie de mult timp – dar pe care l-am descoperit doar recent. Mă ajută să economisesc de fiecare dată când trimit bani în sau primesc bani din ţară.

E un serviciu pe care îl folosesc personal şi îl recomand cu încredere – în plus poţi vedea ce spun şi alţi utilizatori ai serviciului, aici (sunt inclusiv recenzii în limba română, dar majoritatea în engleză).

Sper că te va ajuta şi pe tine să economiseşti bani şi timp, iar dacă o singură persoană a aflat de TransferGo din acest articol, înseamnă că mi-am atins scopul 🙂

Dacă ai o cunoştinţă care încă plăteşte comisioanele nejustificate ale băncilor, fă-i un serviciu şi trimite-i acest articol! Hai să nu mai plătim comisioanele ridicol de uriaşe pe care băncile româneşti încă le percep pentru transferurile internaţionale.

Îţi poţi face uşor un cont pe TransferGo aici:

Realizare cont gratuit TransferGO

Notă: Am scris un ghid complet şi super detaliat despre TransferGo şi cum să-l foloseşti ca să faci un transfer bancar online fără comision, aici. Tot în acel articol vei găsi şi detalii despre cum poţi folosi cuponul personalizat ca să ai primul transfer gratuit.

3. TransferWise (alternativă pentru TransferGo)

TransferWise e un serviciu de transfer de bani foarte similar cu TransferGo. Modelul afacerii e acelaşi – se evită un transfer bancar internaţional propriu-zis pentru că TransferWise va face două transferuri locale ca banii tăi să ajungă la destinatar.

trasnfer de bani online rapid transferwize

Pentru că funcţionează pe acelaşi principiu, avantajele şi dezavantajele sunt, în mare, aceleaşi ca ale TransferGo. Există, în schimb, nişte diferenţe între cele două:

 • TransferWise nu percep niciun comision de transfer. Rata de schimb valutar, totuşi, e diferită faţă de cea a TransferGo – deci costul real pe care îl vei suporta e foarte apropiat între cele două servicii (diferenţa e de 1-3 RON în majoritatea cazurilor). Poţi folosi site-ul TawiPay ca să compari comisioanele celor două servicii în timp real, pentru cazul tău personal.
 • Prin TransferWise, procesarea transferului durează mai mult comparativ cu TransferGo. De obicei durata transferului e de 3-5 zile lucrătoare, dar în unele cazuri poate întârzia şi peste acest termen. Prin comparaţie, TransferGo promite 24 ore.
 • TransferWise nu au site în limba română (nu au lansat „oficial” în ţară la noi). TransferGo în schimb au lansat la noi, iar Titus Capilnean e reprezentantul oficial al românilor în cadrul companiei.
 • Momentan, TransferWise e disponibil în mai multe ţări comparativ cu TransferGo – găseşti lista completă aici.

Personal nu am folosit TransferWise, dar mulţi mi-au spus despre el când am inceput să vorbesc despre TransferGo. Sunt convins că are avantajele proprii – în special dacă vrei să trimiţi sau să primeşti bani dintr-o ţară în care TransferGo nu e disponibil încă.

E rândul tău!

Dacă ai vreo întrebare legată de aceste servicii, sau dacă ai o completare la articol, te rog să laşi un comentariu mai jos!

Spune-ne ce servicii de transfer de bani ai folosit tu până acum, dacă ai auzit de metodele pe care ţi le-am prezentat astăzi, iar dacă le-ai folosit – spune-ne ce experienţă ai avut cu ele. Astfel vom învăţa unul din experienţa altuia şi ne vom ajuta reciproc! 🙂

Mulţumesc pentru atenţie şi sper că ţi-a fost de folos articolul!

Pe data viitoare,
Andrei

Despre autor: Andrei Atudorei, freelance copywriter, pasionat de dezvoltare personală, marketing şi afaceri online. Îţi arăt metode să faci şi să economiseşti bani online pe blogul Doar pe Internet.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.
//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js