Ghid: Cum sa faci un cont paypal si sa transferi bani online

Din ce în ce mai mult creşte piaţa de vânzări în online în România, iar una dintre metodele de a plăti direct cu cardul este prin paypal.

După părerea mea este una dintre cele mai sigure metode de plată cu cardul şi nici nu te costă  o avere comisionul. Aici mă refer în special dacă vrei să cumperi din alte ţări. Cel mai convenabil este să faci plata prin PayPal.

Totul despre un Cont PayPal

Vrei doar să transferi bani? – Dacă cauţi doar să transferi bani, eu îţi recomand soluţia celor de la TransferGO. Este cea mai avantajoasa solutie pe care o poti folosi ca să transfer bani din sau în ţară.

Detalii găseşti AICI.

Ce inseamna un cont PayPal?

Un cont PayPal poate fi considerat ca un cont bancar, însă totul este mult mai uşor. Una dintre cele mai mari avantaje este faptul că nu mai trebuie să cunoşti un întreg IBAN şi tot felul de alte numere. Aici totul se întâmplă cu ajutorul emailului tău (ex. nume.prenume@gmail.com).

Tot ce trebuie să faci este să introduci emailul tău şi tranzacţia a fost înregistrată. Uşor, simplu şi foarte sigur.

Este sigur deoarece contul PayPal este un fel de depozit. Tu adaugi bani în contul tău, iar cu acei bani poţi să realizezi tot felul de tranzacţii. Pe tine nu te va costa nimic ca plătitor. Cel care va primi banii va plăti un comision, dar acesta este mult mai mic decât în cazul unor tranzacţii cu cardul bancar.

Pe scurt, PayPal te va scuti de multe comisioane nedorite. O altă parte bună este că prin paypal poţi trimite orice sumă de bani, iar comisionul tot mic va rămâne.

Cum ar fi să trimiţi o sumă de 5 euro în străinătate prin Western Union, bancă sau alte metode? Te-ar costa o avere doar comisionul.

Din păcate la noi în România nu prea este aşa popular acest serviciu şi chiar nu înţeleg de ce. Poate acest ghid va schimba părerile românilor cu privire la acest paypal.

Cum funcţionează de fapt un cont de paypal?

Tot ce trebuie să faci la început este să-ţi faci un cont (Mai jos ai procedura pe care trebuie să o urmezi atunci când îţi faci un cont pe PayPal.com).

Acest cont va trebuie să-l legi cu cardul tău bancar, iar după vei putea realiza orice fel de tranzacţie cu ajutorul contului tău paypal.

Tot ce trebuie să faci după este să foloseşti emailul tău atunci când vei realiza tranzacţiile. Cardul tău va rămâne secret şi nimeni nu va cunoaşte de pe ce tip de card sau de pe ce IBAN s-a realizat plata.

Tranzacţia va apărea în contul tău PayPal, iar de acolo tu decizi când vei face plata din contul bancar.

Stai liniştit, nimeni nu îţi va folosi mailul pentru a face plăţi deoarece vor avea nevoie şi de o confirmare din contul paypal.

Cele mai importante avantaje pe care ţi le oferă contul Paypal sunt:

– Simplitate în folosinţă

– Siguranţa tranzacţiilor

– Un raport cu toate plăţile pe care le-ai făcut

– Poţi plăti prin paypal peste tot în lume

– Garanţia mărfurilor pe care le-ai cumpărat prin contul de PayPal dacă vânzătorul este acreditat.

– Multe alte avantaje pe care trebuie să le descoperi tu singurel pe website.

La nivel de tranzacţii, cu ajutorul contului de paypal poţi să:

– Cumperi online de pe aproape toate magazinele online străine şi româneşti.

– Transferi bani rapid (de trimis sau de primit).

– Vinzi produse şi plata să se realizeze prin PayPal.

Ce carduri sunt acceptate pentru PayPal?

În timp, platforma PayPal a crescut foarte mult şi acum acceptă toate tipurile de carduri: Mastercard, VISA şi multe altele de la majoritatea băncilor.

Cum sa faci un cont PayPal?

Dacă eşti convins că un cont PayPal este util în viaţa ta financiară, atunci trebuie să urmezi fiecare pas de mai jos.

Pasul 1. Intră pe www.paypal.com şi apasă pe Sign Up.

Sing up cont paypal

 

Pasul 2. Completează toate datele necesare PayPal for you.

Dacă ai o afacere şi vrei să-ţi faci un cont PayPal pentru afacerea ta, atunci alege PayPal for Business.

Afacere persoana cont paypal

Grijă foarte mare la cum îţi vei alege parola pentru contul tău. Nu folosi parole simple care să poată fi ghicite foarte uşor precum: 1234nume, parola123 şi aşa mai departe.

Să alegi o parolă cât mai complexă, cu cât mai multe cifre şi litere şi să nu apară numele tău în parolă.

Atenţie! Parola este cel mai important lucru la un cont PayPal. Cu cât parola este mai complicată, mai lungă şi mai complexă, cu atât contul tău este mai sigur.

După ce completezi datele personale, vei ajunge la partea în care va trebui să adaugi datele cardului.

cont paypal - link card

Ce îţi sugerez este să nu legi contul al unui card de credit sau contul de economii pe paypal. Nu e frumos să faci cumpărături pe datorie. Încearcă să legi doar cardul de debit de contul paypal.

După acest mic proces, poţi spune că ai trecut de pasul nr.2 din realizarea unui cont paypal.

paypal succes

Vei primi şi un email cu confirmarea contului după ce ai trecut de tot procesul.

Pasul 3. Trebuie să-ţi confirmi contul paypal.

Ca să-l verifici trebuie să intri în contul tău paypal şi să apeşi pe Get Verified.

pasul 3 verificare cont paypal

Pentru a face acest lucru va trebui să ai în contul tău cel puţin 1,50 euro. Stai liniştit că vei primi banii înapoi după ce vei confirma că este cardul tău bancar.

pasul 3 cont paypal continue

După ce vei apăsa pe Continue pentru a confirma contul vei fi taxat cu 1,5 euro. Va trebui să mergi până la bancă în maxim 2-3 zile şi să ceri un extras de cont (Încearcă şi prin online banking, dar în unele cazuri s-ar putea să nu vezi tranzacţia). În extrasul de cont vei vedea tranzacţia şi vei găsi un cod de activare.

pasul 3 confirmare

Tot ce trebuie să faci cu acel cod este să-l introduci pe contul tău paypal în secţiunea „Confirm my debit or credit card.”

confirmare card

După ce adaugi cele 4 numere:

după confirmare

După ce vei confirma cardul în maxim 24 de ore contul tău PayPal va fi gata de folosit, iar adresa ta de email va fi singurul lucru de care vei avea nevoie ca să faci tranzacţii online.

Statusul tău după ce contul tău va fi aprobat:

status dupa verificare cont paypal

Cum sa transferi bani online prin PayPal?

Acum că ţi-ai realizat cu succes contul PayPal, tot ce mai rămâne este să începi să transferi bani.

Cea mai simplă tranzacţie este să cumperi produse sau servicii online. Tot ce ai nevoie acolo este doar de adresa ta de email şi de parola contului de Paypal.

Ce mai poţi face este să tranferi bani către un alt cont paypal. Exemplu: Stau în Italia şi vreau să trimit bani acasă. Prin PayPal costurile sunt mai mici şi se transferă instant.

În poza de mai jos vezi tot procesul care este foarte simplu:

make a paypant cont paypal

Completezi cu adresa de email a destinatarului, după care specifici suma şi motivul pentru care se face trimiterea:

suma cont paypal

Pe lângă aceste opţiuni standard şi foarte utile pentru o persoană fizică, dacă te interesează să foloseşti PayPal pentru afacerea ta, vei găsi multe opţiuni utile care te vor ajuta să-ţi vinzi produsele mai uşor.

Atât am avut eu să-ţi povestesc despre ce înseamnă, cum se realizează şi cum se foloseşte un cont PayPal.

Dacă ai completări, le aştept cu drag printr-un comentariu mai jos.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.