Situatii financiare – Ce sunt situatiile financiare

Situațiile financiare sunt înregistrări scrise care transmit activitățile de afaceri și performanțele financiare ale unei companii.

Sunt adesea auditate de agenții guvernamentale, contabili, firme etc., pentru a asigura exactitatea și în scopuri de impozitare, finanțare sau investiții. Includ: bilanțuri contabile, declarații, informații despre active și pasive, datorii, etc. 

Investitorii și analiștii financiari se bazează pe date financiare pentru a analiza performanțele unei companii și pentru a face predicții cu privire la direcția viitoare a prețului acțiunilor companiei.

Una dintre cele mai importante resurse de date financiare fiabile și auditate este raportul anual, care conține situațiile financiare ale firmei.

Situațiile financiare sunt utilizate de investitori, analiști de piață și creditori pentru a evalua sănătatea financiară a companiei și potențialul de câștig. 

Cele trei rapoarte majore ale situațiilor financiare sunt bilanțul, situația veniturilor și situația fluxurilor de numerar. Bilanțul oferă o imagine de ansamblu asupra activelor, datoriilor și capitalurilor proprii ale unei companii ca o imagine instantanee.

Situația de venit este una dintre cele trei situații financiare importante utilizate pentru raportarea performanței financiare a unei companii într-o anumită perioadă contabilă. 

Cunoscută și sub denumirea de profit și pierdere sau situația veniturilor și a cheltuielilor, situația de venit se concentrează în principal pe veniturile și cheltuielile unei companii într-o anumită perioadă.

Odată ce cheltuielile sunt scăzute din venituri, declarația produce cifra de profit a unei companii numită venit net. 

Situația fluxurilor de numerar măsoară cât de bine generează o companie numerar pentru a-și plăti obligațiile datoriei, pentru a-și finanța cheltuielile de exploatare și pentru a investi investițiile fondului. Situația fluxurilor de numerar completează bilanțul și situația veniturilor.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.