Bilant – Ce este un Bilant financiar

Un bilanț este o situație financiară in care se raportează activele, pasivele și capitalurile proprii ale unei companii la un moment dat. Este o situație financiară care oferă o imagine a ceea ce deține și datorează o companie, precum și suma investită de acționari.

Cu alte cuvinte, bilanțul ilustrează valoarea netă a afacerii tale.

Pentru realizarea unei analize fundamentale sau pentru calcularea raporturilor financiare este utilizat alături de alte situații financiare importante, cum ar fi situația veniturilor și situația fluxurilor de numerar.

Funcțiile bilanțului contabil sunt de generalizare a datelor oferite de contabilitate, de informare asupra desfășurării activității, previzională, de reflectare, de control și analiza, de echilibru, de decontare a patrimoniului. 

Pentru a fi eficient si util, bilanțul ar trebui să fie comparat cu alte bilante din perioadele anterioare.

Ar trebui să fie, de asemenea, comparat cu cele ale altor afaceri din aceeași industrie, deoarece industrii diferite au abordări unice în ceea ce privește finanțarea, de exemplu. 

Bilanțul se poate utiliza pentru a determina modul de îndeplinire a obligațiilor financiare și pentru a afla cele mai bune modalități de a utiliza creditul de finanțare. Este cel mai important raport pentru a ilustra starea de sănătate financiară a unei afaceri.

Un bilanț actualizat și precis este esențial pentru un antreprenor care caută finanțare suplimentară a datoriei sau capitaluri proprii sau care dorește să vândă afacerea și trebuie să-și determine valoarea netă.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.