Real Estate Investment Trust (REIT) – Ce Inseamna

Un trust de investiții imobiliare (REIT) este o companie care deține și operează, de obicei, imobiliare care generează venituri.

Majoritatea REIT-urilor se specializează într-un anumit sector imobiliar, concentrându-și timpul, energia și finanțarea asupra acelui segment particular al întregului orizont imobiliar.

Cu toate acestea, REIT-urile diversificate și specializate dețin adesea diferite tipuri de proprietăți în portofoliile lor. 

Proprietățile incluse într-un portofoliu REIT pot include complexe de apartamente, centre de date, facilități de asistență medicală, hoteluri, clădiri de birouri, centre de vânzare cu amănuntul, depozitare auto, timberland și depozite.

Unul dintre avantajele REIT-urilor pentru investitorii de zi cu zi este că acestea oferă posibilitatea de a deține o porțiune din imobiliare care generează venituri bazate pe dividende.

Majoritatea REIT-urilor au un model de afaceri simplu: REIT închiriază spațiu și colectează chirii pe proprietăți, apoi distribuie veniturile respective ca dividende către acționari. Pentru a se califica ca REIT, o companie trebuie să respecte anumite prevederi legale. Aceste cerințe includ în principal proprietatea imobiliară generatoare de venituri pe termen lung și distribuirea veniturilor către acționari.

REIT-urile pot juca un rol important într-un portofoliu de investiții. Ca și în cazul tuturor investițiilor, acestea au avantajele și dezavantajele lor. Sunt ușor de cumpărat și de vândut și, la fel ca majoritatea, tranzacționează pe schimburile publice.

Această caracteristică atenuează unele dintre dezavantajele tradiționale ale bunurilor imobiliare. În ceea ce privește performanța, REIT-urile oferă randamente atractive ajustate la riscuri și un flux de numerar stabil. 

În ceea ce privesc dezavantajele, REIT-urile nu oferă prea mult în ceea ce privește aprecierea capitalului. Ca parte a structurii lor, aceștia trebuie să plătească 90% din venituri înapoi investitorilor. Deci, doar 10% din veniturile impozabile pot fi reinvestite în întreprindere pentru a achiziționa noi participații. 

Daca esti interesat de REIT, iti recomand sa citesti si articolul Ce este un REIT? unde vei afla toate detaliile despre acest tip de investitie.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.