Quick Ratio – Ce reprezinta indicatorul Quick Ratio

Quick Ratio este un indicator al poziției de lichiditate pe termen scurt a unei companii și măsoară capacitatea unei companii de a-și îndeplini obligațiile pe termen scurt cu cele mai lichide active.

Întrucât indică capacitatea companiei de a utiliza instantaneu activele sale aproape în numerar (adică active care pot fi convertite rapid în numerar) pentru a-și achita datoriile curente, este denumit și raportul acid-test – un test rapid conceput pentru a produce rezultate instantanee, de unde și numele. 

Numarul activelor lichide ar trebui să includă activele care pot fi convertite cu ușurință în numerar pe termen scurt (în termen de 90 de zile) fără a face compromisuri asupra prețului lor.

Inventarul nu este inclus în raportul rapid, deoarece multe companii, pentru a vinde prin inventar în 90 de zile sau mai puțin, ar trebui să aplice reduceri abrupte pentru a stimula clienții să cumpere rapid. Inventarul include materiile prime, componentele și produsele finite.

Raportul rapid măsoară valoarea în bani a activelor lichide disponibile pentru companie față de valoarea a datoriilor sale curente.

Activele lichide sunt activele care pot fi transformate rapid în numerar cu impact minim asupra prețului primit pe piața deschisă, în timp ce datoriile curente sunt datorii sau obligații ale unei companii care trebuie plătite creditorilor în termen de un an.

Plățile clienților au un mare impact asupra acestui raport rapid. De exemplu, o afacere poate avea o sumă mare de bani de primit, ceea ce poate genera raportul rapid.

Cu toate acestea, dacă plata de la client este întârziată din cauza unor circumstanțe inevitabile sau dacă plata are o dată scadentă, o perioadă lungă de timp, raportul va fi nesatisfăcător.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.