Inventar – Ce reprezinta Inventarul

Inventarul este un termen contabil care se referă la bunurile disponibile pentru vânzare și materiile prime utilizate pentru producerea bunurilor disponibile pentru vânzare.

Inventarul reprezintă unul dintre cele mai importante active ale unei afaceri, deoarece cifra de afaceri a inventarului reprezintă una dintre sursele primare de generare a veniturilor și câștigurile ulterioare pentru acționarii companiei. Inventarul este, în general, cel mai mare activ curent pe care o companie îl are. 

Inventarul este o serie de bunuri sau bunuri finite utilizate în producția deținută de o companie.

Pentru a se asigura că toate înregistrările contabile sunt actualizate și exacte, companiile numără manual bunurile  la sfârșitul fiecărei perioade de contabilitate, care este de obicei lunar, trimestrial sau anual.

Companiile care efectuează numărătoarea zilnică de inventar sunt considerate ca au un inventar perpetuu, deoarece numărul acestora este întotdeauna curent. 

A gestiona o afacere prin intermediul inventarului este necesară pentru a avea control asupra companiei. În funcție de ce lucruri se dorește a fi inventariate, există o varietate de tipuri de inventar.

Din ele amintim de inventarierea anuală care este obligatorie pentru companii, deoarece după efectuarea sa, se întocmește situația anuală financiară. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.