Active lichide – Ce sunt Activele Lichide

Activele lichide sunt active existente în bani lichizi sau cele care pot fi rapid transformate în bani lichizi cu un minim de cheltuieli. Activele lichide includ instrumente ale pieței monetare și obligațiuni de stat.

Numerarul în mână este considerat un activ lichid datorită capacității sale de a fi ușor accesibil si pentru că poate fi retras cu ușurință pentru a se plăti datoriile.

Investițiile sunt considerate active lichide deoarece pot fi lichidate imediat. De exemplu fondurile de pe piața monetară și fonduri mutuale sunt considerate active lichide. Aceste active pot fi transformate în numerar într-o perioadă scurtă de timp în cazul apariției unei situații de urgență financiare. În general, investițiile sunt considerate active lichide deoarece pot fi ușor vândute.

Alte active lichide: titlurile de stat și obligațiunile emise de autoritățile administrației publice locale, depozitele bancare, disponibilitățile în conturi curente și casierie, altele conform legii. 

Activele lichide ar trebui să furnizeze nivelul necesar al lichidității bancare. Astfel de active pot fi puse în aplicare în caz de criză în economie, precum și revigorarea activității de afaceri pentru a reface creditul.

Deși nu există o formulă universală pentru calcularea activelor lichide, există totusi rate ale lichiditatii care sunt folosite: rata lichiditătii generale, rata lichiditătii curente si rata lichiditătii imediate.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.