Portofoliu de actiuni – Ce este un portofoliu de actiuni

Un portofoliu este o grupare de active financiare, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, mărfuri, valute și echivalente de numerar, inclusiv fonduri reciproce, tranzacționate la schimb și închise. Un portofoliu poate fi, de asemenea, format din titluri negociabile public, precum imobiliare, artă și investiții private.

Conturile de pe piața monetară utilizează pe deplin acest concept pentru a funcționa corect.

Portofoliile sunt deținute direct de investitori și / sau gestionate de profesioniști financiari și manageri de bani. Investitorii ar trebui să construiască un portofoliu de investiții în conformitate cu toleranța la risc și cu obiectivele de investiții.

De asemenea, investitorii pot avea mai multe portofolii în diverse scopuri. Totul depinde de obiectivele cuiva ca investitor.

Multe tipuri diferite de valori mobiliare pot fi utilizate pentru a construi un portofoliu diversificat, dar acțiunile, obligațiunile și numerarul sunt considerate, în general, elementele principale ale unui portofoliu.

Alte clase de active potențiale includ, dar nu se limitează la ele: imobiliare, aur și monedă.

Un investitor conservator ar putea favoriza un portofoliu cu acțiuni de valoare mare, fonduri de indici de piață pe bază largă, obligațiuni de calitate a investițiilor și o poziție în echivalente lichide de înaltă calitate.

În schimb, un investitor tolerant la risc ar putea adăuga unele stocuri de creștere a capitalului mic într-o poziție agresivă, cu capacitate mare de creștere, să-și asume o expunere a obligațiunilor cu randament ridicat și să se uite la oportunități de investiții imobiliare, internaționale și alternative pentru acesta. portofoliu.

În general, un investitor ar trebui să reducă la minimum expunerea la titluri sau clase de active a căror volatilitate le face inconfortabile.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.