10 Motive pentru care ar trebuie sa Folosesti un Buget Personal

Motive pentru care ar trebuie sa Folosesti un Buget PersonalBugetul personal este instrumentul cel mai important când vine vorba de viaţa noastră financiară.

Este instrumentul care ne ajută să ne controlăm viaţa financiară din punct de vedere al cheltuielilor şi al veniturilor pe care le realizăm.

A trăi fără un buget personal este ca şi cum ai merge printr-un oraş foarte mare (de ex. Bucureşti) fără să fi din Bucureşti şi să ajungi în diverse locuri fără hartă sau fără GPS.

Bugetul de uz personal este format dintr-un buget previzionat în care eşti nevoit să-ţi anticipezi fiecare cheltuială şi fiecare venit, pe care îl vei realiza într-o perioadă determinată, şi dintr-un buget realizat în care trebuie să notezi toate cheltuielile şi veniturile pe care le-ai realizat.

Bugetul este folositor atât persoanelor care se află într-un impas financiar şi vor să treacă cu bine peste această perioadă, cât şi persoanelor care vor să-şi planifice drumul se îmbogăţire.

Folosirea acetui instrument financiar îţi poate oferi multe beneficii cu privire la sănătatea ta financiară deoarece bugetul:

 10 Motive pentru care ar trebuie sa Folosesti un Buget Personal

1. Te ajută să conştientizezi unde îţi cheltuieşti banii!

Este locul unde îţi planifici şi îţi notezi toate cheltuielile pe care le faci. Te ajută să observi pe ce se duc banii tăi şi unde ai unde ai putea să ajustezi.

Este una dintre cele mai importante opţiuni ale bugetului deoarece de aici urmează planificarea financiară.

2. Te ajută să cunoşti care îţi sunt sursele de venit şi cum poţi să le creşti!

Te ajută să-ţi planifici veniturile. Veniturile de cele mai multe ori sunt constante, pe care cu greu le poţi ajusta.

De cele mai multe ori bugetul te ajută să-ţi analizezi situaţia financiară şi să analizezi dacă veniturile tale sunt suficiente pentru cheltuielile pe care le ai şi pentru obiectivele financiare pe care ţi le setezi.

3. Te ajută să-ţi planifici cheltuielile!

De câte ori nu te-ai trezit că mergi la cumpărături cu gându de a cumpăra ceva şi să ajungi acasă cu mult mai mult decât ţi-ai fi dorit.

Bugetul are şi rolul de necesar. Aici sunt trecute toate lucrurile pe care trebuie să le cumperi nu pe care ţi-ai dori să le cumperi.

Te ajută să faci distincţia între CEEA CE ESTE NECESAR şi CEEA CE AI VREA să cumperi.

Întotdeauna să alegi CEEA CE ESTE NECESAR să cumperi.

4. Te ajută să scapi de datorii!

Da, te ajută să scapi de datorii. O dată ce ştii care îţi sunt veniturile şi pe ce cheltuieşti cel mai mult, te ajută să îţi restrângi cheltuielile şi cu banii economisiţi să îţi plăteşti datoriile într-un timp mai scurt.

5. Te ajuta să nu îţi faci datorii şi să cheltuieşti doar cât produci!

O dată cu planficarea bugetului, acesta îţi garantează că vei cheltui doar ceea ce produci. Toate veniturile tale trebuie să fie mai mari decât cheltuielile.

Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este profitul. Cu profitul poţi să îţi plăteşti datoriile, să începi aranjamentele pentru a cumpăra o casă, o maşină sau să-ţi planifici o vacanţă.

6. Te ajută să-ţi planifici achiziţia unei locuinţe!

Bugetul personal este oglinda ta financiară. El îţi arată cât de mult câştigi şi cât de mult cheltuieşti.

El îţi arată cât profit ai pe lună. Profitul acesta poate fi investit într-o locuinţă.

Pentru un cuplu nou, care vor să-şi achiziţioneze o casă, este foarte importantă utilizarea unui buget de uz intern.

Casa pe care ţi-o permiţi este casa care nu costă mai mult de 2,5 ori decât veniturile tale totale pe un an.

Casa pe care ţi-o Permiţi = 2,5 * Venitul tău Anual

Dacă este mai mult apar problemele în ceea ce priveşte plata acestuia.

Poţi începe cu o casă mai mică şi după în timp să treci la una mai mare. Treci la o casă mai mare după ce ajungi proprietar la prima casă.

Bugetul te ajut să îţi ţi sub control cheltuielile, ratele la casă şi veniturile fără a avea probleme financiare.

7. Te ajută să fii mai structurat şi mai realist!

Bugetul te ajută să fii mai structurat. El este conceput cât se poate de structurat şi de amănuţit, care să te ajute să-ţi anticipezi fiecare cheltuială pe diferite categorii de cheltuieli.

O dată cu realizarea bugetului lunar, la început vei avea multe motive de frustrare. În primele luni nu vei putea să-ţi planifici bugetul datorită faptului că nu eşti realist.

Eşti subiectiv când vine vorba de planificarea financiară şi tot crezi că vei cheltui mai puţin şi vei câştiga mai mult.

Nu e adevărat! Vei cheltui şi vei câştiga tot la fel de mult. Bugetul îţi va arăta asta şi te va ajuta să fii mai realist cu bugetul tău în fiecare lună.

Vei ajunge să fii mai realist şi mai structurat, nu numai cu banii tăi, ci şi în activitatea ta zilnică.

8. Te ajută să economiseşti mai mult!

Da, este instrumentul care te ajută să economiseşti bani din diverse locuri, pentru a cumpăra un bun sau pentru a merge într-o vacanţă.

Bugetul îţi oferă o imagine fidelă şi reală a situaţiei tale financiare din care poţi trage anumite concluzii cu privire la locurile de unde ai putea face reduceri de costuri.

Cu reducerile de bani pe care le realizezi îţi poţi planifica diverse cheltuieli sau să-ţi reduci datoriile.

9. Te ajută să-ţi realizezi mai multe surse de venit!

Bugetul este şi un instrument pentru bogaţi, nu numai pentru cei care au probleme financiare.

Cu ajutorul unui buget îţi poţi planifica şi anumite afaceri pe care ai vrea să le realizezi, să investeşti în diferite fonduri mutuale sau să investeşti pe bursă.

Pentru a ajunge aici, trebuie să scapi de toate obiceiurile tale care te fac să cheltuieşti mai multe decât produci.

10. Te ajută să fii mai motivat.

Bugetul te ajută să fii mai motivat. Îţi oferă motivaţia care te ajută să îţi doreşti mai mult de la viaţa ta financiară.

Te ajută să scapi de datorii, să ai propria ta casă, să mergi în anumite vacanţe şi să-ţi cumperi diferite lucruri pe care ţi le doreşti.

Este instrumentul cel mai important pentru viaţa ta financiară şi care îţi oferă motivaţia financiară pentru a vrea mai mult de la tine.

În timp ce planificarea unui buget personal poate dura câteva ore în fiecare lună, faptul că înveţi să foloseşti un buget personal îţi poate aduce înapoi bani pe care nu ţi-ai fi imaginat.

Cheltuim bani pe lucruri de care nu avem nevoie şi ne îndatorăm pentru lucruri de care avem nevoie. De ce facem asta?

Din cauza că nu ştim ce se întâmplă cu banii noştri personali!

Planificând în fiecare lună un buget şi respectându-l cu stricteţe, poţi ajunge la pace şi linişte în viaţa ta financiară.

Dacă te-am convins că un buget personal este util, poţi începe de acum să-ţi planifici cheltuielile şi veniturile cu ajutorul unui model de buget personal pe care-l poţi descărca gratuit de AICI.

Este un model pe care l-am realizat şi pe care-l recomand tuturor cititorilor al acestui blog.

Dacă încă mai ai dubii cu privire la utilitatea lui, mă poţi întreba orice legat de bugetul personal printr-un comentariu mai jos.

Îţi voi răspunde la orice fel de nelămuriri pe care le ai.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.