Mintos – Platforma Imprumuturi Peer to Peer – 10-11% randament mediu anual

Sunt mereu în căutare de forme/idei/mijloace prin care poţi să-ţi diversifici investiţiile. Cele mai cunoscute metode de investiţii sunt: investiţii în acţiuni, în obligaţiuni, criptomonede, titluri de stat, etc.

Anul trecut am descoperit investiţiile în împrumuturi peer to peer şi am început să mă documentez despre această formă. Aşa cum am zis şi în acest articol, anul acesta încerc această metodă şi vreau să aflu dacă acel randamen de 10-11% promis de astfel de platforme este garantat.

Dacă nu ştii ce înseamnă împrumuturile peer to peer te invit să citeşti în ordinea de mai jos cele 3 articole:

  1. Ce sunt Imprumuturile Peer-to-peer? Imprumuturi de la Om la Om – Pentru Investitori si Creditori
  2. Peer to Peer: Tipuri de Imprumuturi si ce inseamna ele
  3. Ce trebuie sa stii inainte sa-ti faci un portofoliu de investitii pe o piata peer to peer?

Nu o să explic iar metoda pentru că vei afla cam tot ce ai nevoie din cele 3 articole.

În acest articol o să vorbim despre mintos. Aici găseşti alte 5 platforme, unele chiar mai avantajoase decât mintos. Detalii -> 5 Platforme – Site-uri de Imprumuturi Peer to Peer pentru Investitori

În schimb, o să vorbesc despre platforma pe care am decis să o folosesc şi aş vrea să-ţi povestesc despre ea.

Mintos.com – Un Randament anual de 10-11%

Dacă vei intra pe link vei observa că randamentul promis de ei este de 12%. Eu, în acest moment, fără să fac extrem de multe setări, am ajuns la 11% randament.

De ce am ales mintos.com?

  1. Dintre toate platformele, mi s-au părut cei mai profesionişti şi cei mai serioşi
  2. Oferă toate informaţiile necesare înainte de a-ţi face un cont
  3. Acceptă şi investiţiile în LEI – printre singurele din lume – poţi plăti în lei. Eu am ales să investesc EURO pentru că nu ştiam cum face conversia
  4. Banii tăi investiţi nu sunt direcţionaţi direct către oameni, ci către instituţii financiare/bancare care oferă credite. Teoretic, împrumutul îl vei face către o companie, iar ea la rândul ei ţine legătura cu clientul
  5. Cel mai important motiv: Dacă clientul care a luat banii de la compania de credit nu reuşeşte să înapoieze creditul, compania de credit îi oferă banii înapoi. Ai siguranţa aceea că îţi recuperezi banii indiferent ce s-ar întâmpla. (nu am păţit asta până în prezent, dar mi-a oferit o încredere)
  6. Un alt motiv important: Sunt implicate chiar şi companii din România care solicită aceste sume prin mintos.com. Teoretic, este una dintre singurele platforme prietenoase cu românii. (se anunţă şi o platformă românescă, însă mai avem de aşteptat).

Alte motive găseşti aici:

Cum funcţionează mai exact platforma mintos.com?

Tu eşti în postura de investitor şi doreşti să investeşti în aceste tipuri de împrumuturi.

Faci cont pe mintos iar aici o să intri într-un marketplace unde vei găsi mai multe companii de creditare din zeci de ţări (inclusiv România) şi mai multe tipuri de creditare.

Tu poţi alege cât să investeşti (minim 10 euro pentru un împrumut) şi în ce tipuri de credite şi din ce ţări: împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, credite pentru automobile, credite pentru locuinţe şi multe altele.

Poţi alege care crezi tu că sunt cele mai sigure. Nu am văzut încă oameni care să nu fi primit banii înapoi sau care nu au avut un randament garantat.

După ce alegi ce împrumuturi vrei să faci, companiile cărora le-ai oferit banii se ocupă de toată activitatea de creditare cu persoana care va împrumuta banii de la ei.

Ca să-ţi faci o idee cum funcţionează procesul: Imaginează-ţi că tu îi oferi unei bănci o sumă de bani cu termen limită. Banca primeşte banii şi îi oferă prin credite celor care împrumută. Când banca primeşte ratele de la creditori, tu, ca investitor, vei primi banii înapoi în etape plus un profit care este de 10-12%.

Partea cea mai bună este că ai posibilitatea de a alege să acorzi banii doar acelor instituţii care garantează că îţi oferă banii înapoi dacă ele nu şi-au făcut bine treaba înainte şi dacă creditorul nu restituie.

Eşti acoperit din acest punct de vedere.

După cum am zis şi mai sus şi repet, încă nu am descoperit cazuri de oameni care au fost pe minus la acest tip de investiţie. Eu sunt la început şi am început să primesc din banii pe care i-am împrumutat şi am în acest moment un randament de 11.09%. Încă sunt la început, iar creditele nu au ajuns la final.

Am ales să diversific şi să investesc sume foarte mici în cat mai multe locuri ca să minimizez riscul. Am ales şi varianta Auto Invest.

Ce este Auto Invest pe Mintos.com

Dacă nu doreşti să analizezi mult (nu te gândi că este foarte mult de analizat) poţi apela la aplicaţia Auto Invest.

Este un fel de robot care investeşte banii după mai multe criterii pe care le alegi tu.

Poţi alege ţara unde vrei să ajungă împrumuturile tale, tipurile de credite (locuinţe, masini, personale, afaceri, etc), suma minimă-maximă de investit într-un singur împrumut şi ce randament vizezi.

Cam aşa arată modul de auto invest.

Mie mi-a plăcut mult modul acesta şi îl testez în acest moment. După ce l-am setat, imediat el a ales cele mai bune împrumuturi pe care le putea face după setările date.

Există toate informaţiile în platformă despre această metodă. Este un plus pentru cei care nu au timp să investească personal şi să analizeze.

Despre cum poţi diversifica portofoliul pe mintos.com găseşti AICI.

Platforma beneficiază de toate informaţiile necesare, analizele asupra împrumuturilor acordate, dar poţi găsi şi bonusuri. Pentru companiile de creditare noi intrate pe platformă, randamentele sunt puţin mai mari cu 2-3%. Poţi beneficia de ele dacă doreşti.

Pe final, este o platformă uşor de folosit şi prietenoasă cu românii. Pe viitor cred că vor avea şi o variantă în română.

Dacă vrei să-ţi faci un cont, poţi intra AICI ca să afli toate detaliile:

Mintos.com – Împrumuturi peer-to-peer: Inscriere!

Cum transferi bani in Mintos

Cea mai bună opţiune este şi va rămâne cardul REVOLUT.

Îl poţi face gratuit şi este un cont bancar 100% digital pe care îl poţi controla de pe mobil.

Poţi adăuga lei pe Revolut şi îi poţi transforma în euro cât ai clipi la cel mai bun curs valutar – Uite AICI un articol despre acest aspect.

Poţi face contul REVOLUT de aici şi este gratuit.

În acest articol am vorbit despre mintos. Aici găseşti alte 5 platforme, unele chiar mai avantajoase decât mintos. Detalii -> 5 Platforme – Site-uri de Imprumuturi Peer to Peer pentru Investitori

Pentru întrebări, nu ezita să-mi laşi un comentariu sau să-mi trimiţi un email.

Succes la investiţii!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.