Mi-am pierdut cardul bancar? Ce fac in acest caz

Acest articol este pentru toţi cei care şi-au pierdut cardul bancar sau li s-a fost furat, dar şi pentru cei care vor să cunoască preventiv ce au de făcut într-o astfel de situaţie.

Înainte de toate, ce îţi recomand este să cauţi numărul de urgenţe 24/7 oferit de banca la care ai cardul bancar. Ia acel număr şi salvează-l pe telefon. (Toate băncile sunt obligate să aibă o linie telefonică deschisă nonstop). Lista numerelor de telefon a băncilor din România o poţi găsi AICI.

Mi-am pierdut cardul bancar

În momentul în care constaţi că nu mai ai cardul bancar, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să suni la bancă şi-l declari pierdut/furat. Nu aştepta prea mult deoarece rişti ca cineva să realizeze tranzacţii cu ajutorul cardului tău.

De ce este aşa de important să suni în secunda 2 la bancă să declari cardul pierdut/furat? Pentru că dacă faci acest lucru, imediat după finalizarea convorbirii, banca va fi responsabilă dacă cineva va realiza vrei tranzacţie cu cardul tău.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să nu spui nimănui codul PIN de la card sau să-l ai pe o foaie în portofel cu cardul. Acesta este secret şi nu este nevoie de el ca să-l declari pierdut.

Un alt lucru important de ştiut este că indiferent de ce se va întâmpla cu cardul tău până vei anuţa banca, tu eşti protejat de lege, ceea ce tu vei putea beneficia de restituirea banilor. Însă dacă ulterior se constantă că frauda s-a datorat neglijenţei tale, s-ar putea să rămâi fără bani dacă făptaşul nu va fi prins.

Mult succes îţi doresc şi sper să nu ai prea multe momente de acest caz.

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.