Investitor de portofoliu – Cum se deosebeste acesta

Un investitor de  portofoliu se deosebește de un speculator prin investițiile îndelungate și calculate, printr-un portofoliu diversificat, în scopul obținerii unui câștig.

O investiție de portofoliu este o investiție îndelungată sau pasivă de valori mobiliare și se realizează cu așteptarea obținerii unui profit. 

Această rentabilitate preconizată este corelată direct cu riscul estimat al investiției. Există calcule suplimentare de retur, cum ar fi rentabilitatea ponderată în bani.

Investiția în portofoliu este diferită de investiția directă, care presupune preluarea unui pachet considerabil într-o companie țintă și, eventual, implicarea în managementul său de zi cu zi. 

Un investitor de portofoliu face investiții strategice ce implică o abordare tactică, cum ar fi  cumpărarea și vânzarea activă a valorilor mobiliare pe perioade lungi de timp.

El investește într-o gamă largă de clase de active, cum ar fi acțiuni, obligațiuni guvernamentale, obligațiuni corporative, facturi de trezorerie, trusturi de investiții imobiliare, fonduri tranzacționate în schimburi, fonduri mutuale și certificate de depozit.

Investițiile din portofoliu pot include, de asemenea, opțiuni, instrumente derivate, precum garanții și contracte futures, și investiții fizice, cum ar fi mărfuri, imobiliare, terenuri și cherestea.

Conținutul portofoliului unui astfel de investitor depinde de o serie de factori. Unele dintre cele mai importante includ toleranța la risc a investitorului, orizontul de investiții și suma investită.

Pentru un tânăr investitor cu fonduri limitate, fondurile mutuale sau fondurile tranzacționate la schimb pot fi investiții adecvate de portofoliu.

Pentru o valoare netă individuală, investițiile din portofoliu pot include acțiuni, obligațiuni, mărfuri și proprietăți de închiriere.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.