Voi Incepe sa Investesc pe Bondora si Voi merge in Tallinn ca sa-i vizitez

În urma acestui articol, pe care ţi-l recomand să-l citeşti, Platforma de investitii bazate pe obiective disponibila si in Romania (P2P)- Bondora, am fost contactat de echipa lor şi m-a întrebat dacă doresc să povestesc mai multe detalii despre experienţa mea în investiţiile peer to peer şi dacă pot face o serie de articole despre profitabilitatea în urma investiţiilor pe Bondora.

Pentru cei care nu ştiu exact ce înseamnă peer to peer, îi rog să citească următoarele articole: Ce sunt Imprumuturile Peer-to-peer? – Tipuri de Imprumuturi si ce inseamna ele – Ce trebuie sa stii inainte sa-ti faci un portofoliu de investitii pe o piata peer to peer?.

Faptul că voi investi pe Bondora nu este important pentru că deja am făcut-o, dar voi mai face un cont nou, real, în care voi investi 1000 de euro şi despre care voi scrie constant pe blog.

Am ales să aloc o parte din portofoliul meu şi pe peer to peer iar anul acesta am ales Bondora pentru a face acest lucru. Diversific atât investiţiile cât şi platformele după cum am menţionat în celelalte articole.

M-a atras pachetul lor Go & Grow care îţi oferă un risc mai scăzut, lichidităţi rapide dacă doreşti să-ţi lichideţi investiţiile şi un randament care ajunge la 6,75% pe an. Este un pachet automat care îţi generează investiţiile în funcţie de obiectivele tale (o să vorbim despre acest proces într-un viitor articol).

Pachetele oferite de Bondora

Bondora vine în ajutorul tău cu 3 pachete de investiţii.

Pachetul Go&Grow pe care eu l-am ales în acest moment este cel mai automat dintre toate şi cel cu riscul cel mai mic (conform analizelor făcute între toate pachetele).

Nu am dorit un pachet mai avansat pentru că vreau să fie o investiţie pasivă pe care să o verific din când în când şi să nu mă concentrez prea tare asupra ei.

Manager de Portofoliu este un pachet semi automat în care tu decizi cât de riscant vrei să investeşti. În funcţie de apetitul de risc, îţi poţi seta anumiţi parametri şi investiţiile vor fi realizate în mod automat.

Portofoliulul Pro este portofoliul care nu este automatizat. Vei avea acces direct la piaţa de împrumuturi şi tu vei putea filtra împrumuturile în care doreşti să investeşti. Potenţialul de câştig este mai mare, dar riscul de a face alegeri neinspirate este mare şi acesta.

După cum spuneam mai sus, am ales să investesc 1000 euro în programul cel mai puţin riscant – Go & Grow.

1000 de euro în Go & Grow

În acest demers de a investi în peer to peer, vreau să fac de această dată şi un experiement în care să investesc 1000 euro şi să vă scriu despre ce se întâmplă cu ei.

Nu o să scriu lunar despre rezultatele investiţiei pentru că este una pasivă, dar revin semestrial cu câte un articol.

Urmează un articol în care să detaliez această investiţie şi să ofer mai multe detalii despre acest pachet.

Să ştii că nu este 1000 de euro suma minimă pe care o poţi investi.

Poţi începe cu sume foarte mici, chiar şi cu 1 euro. Evident că 1 euro este foarte puţin, dar de ştiu este că nu trebuie să acumulezi sume extrem de mari pentru a investi.

Voi merge la Bondora în Tallin în luna mai

În urma discuţiilor cu Bondora, în luna mai voi merge în Tallin pentru a-i cunoaşte şi a vedea cât de sigură este această companie.

Vreau să merg în birourile lor, să-i întreb tot felul de întrebări despre riscuri, despre retrageri, despre impozite, despre comisioane şi despre siguranţa investiţiilor noastre pe această platformă.

Vreau să vorbesc şi despre conceptul de peer to peer care la noi este mai puţin cunoscut şi care în alte ţări este o sursă bună pentru investitori.

O să fac poze, o să încerc să fac şi un video şi să revin cu un articol despre toată această experienţă.

Este prima oară când merg la o companie din altă ţară pentru a afla detalii despre ei.

Dacă ai întrebări despre Bondora, îmi poţi lăsa un mesaj aici sau chiar îmi poţi scrie pe email pe contact @ laurentiumihai.ro iar eu le voi adresa reprezentanţilor cu care mă voi vedea.

Cum să investeşti pe Bondora?

Poţi începe să investeşti pe Bondora când doreşti tu.

Momentan sunt peste 64.000 de investitori pe platformă care investesc în medie 2400 de euro fiecare.

Rentabilitatea netă este la 10,6%. Statisticile privind câştigurile investitorilor le poţi găsi AICI.

Dacă doreşti să investeşti, te poţi înscrie de AICI.

Realizare cont Bondora

Vrei primi 5 euro dacă vei folosi acest link de înscriere. Nu este o sumă foarte mare, dar este un mic plus pentru început.

Te invit să mă urmăreşti în acest demers de a investi pe Bondora.

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

*La fel ca în cazul oricărei investiții, capitalul dvs. este la risc și investițiile nu sunt garantate. Randamentul este de până la 6,75%. Înainte de a decide să investiți, te voi ruga sa consulţi foarte bine website-ul Bondora şi chiar să discuţi cu echipa de suport.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.