Indicele FANG – FAANG din 2017

FANG este acronimul pentru cele patru companii de tehnlogie performantă de pe piață – Facebook, Amazon, Netflix și Google, care au generat profituri extraordinare pentru investitorii lor. Termenul a fost inventat de către americanul Jim Cramer, în 2013. Din 2017, lista FANG a fost extinsă pentru a include Apple, iar acronimul este denumit acum FAANG. 

Toate aceste companii tranzacționează pe NASDAQ, care măsoară performanța a peste 3.000 de actiuni de tehnologie și creștere, care sunt considerate o reflectare a economiei și a pieței de capital. 

Fiecare dintre acțiunile FAANG sunt actiuni de capacitate mare care se concentrează pe tehnologie și servicii de internet.

De asemenea, sunt considerate acțiuni de creștere datorită apariției continue a dispozitivelor tehnologice, cum ar fi dispozitivele de stocare în cloud, date mari, social media și instrumente de comerț electronic. 

Raportarea financiară a înregistrării trimestriale 13-F, necesară tuturor managerilor de investiții cu active de peste 100 de milioane de dolari, a relevat faptul că cei mai importanți manageri de fonduri speculative au FANG-uri în portofoliile lor.

În 2018, stocurile FANG au atins evaluări record. În spatele poziției sale dominante în e-commerce și cloud computing, Amazon a devenit o companie de trilioane de dolari.

Acțiunile Alphabet (Google)  au atins un nivel record de 1.238,50 USD în a treia săptămână a lunii august. În a treia săptămână a lunii iunie, Netflix a atins un nivel mai mare de 411,09 USD în prețul acțiunilor, iar Facebook a atins un record de 209,94 dolari în prețul acțiunilor o lună mai târziu. 

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.