Imobilizari corporale – Ce sunt Imobilizarile Corporale

Imobilizările corporale sunt active care are o valoare monetară finită și, de obicei, o formă fizică si pot fi întotdeauna tranzacționate pentru o anumită valoare monetară, deși lichiditatea diferitelor piețe va varia. Sunt opuse imobilizarilor necorporale care au o valoare teoretizată, mai degrabă decât o valoare de schimb tranzacțional. 

Valoarea netă și operațiunile de bază ale unei afaceri depind în mare măsură de activele sale.

Gestionarea acestor active corporale și a implicațiilor lor sunt unul dintre motivele principale pentru care companiile mențin în general un bilanț. 

Companiile au două tipuri de active: corporale și necorporale.

Imobilizările corporale sunt cele mai de bază tipuri de active din bilanț. Ele sunt de obicei principala formă de active în majoritatea industriilor.

De asemenea, sunt de obicei cele mai ușor de înțeles și de valorizat. Activele corporale sunt active cu o valoare finită sau discretă și, de obicei, o formă fizică. O revizuire rapidă a unui bilanț va oferi o structură a imobilizărilor corporale listate de lichidități. 

Porțiunea de activ a bilanțului este divizată în două părți, active circulante și active pe termen lung. Activele curente sunt active care pot fi transformate în numerar în mai puțin de un an.

Activele pe termen lung sunt active care pot fi transformate în numerar în mai mult de un an. Toate tipurile de active susțin operațiunile unei companii și o ajută să își atingă obiectivul principal care este generarea de venituri.

Sunt imoblizări corporale: terenuri, construcții, instalații tehnice și mașini, alte instalații, utilaje și mobilier, avansuri și imobilizări corporale în curs de execuție.

După destinația lor în companie, acestea se clasifică în: imobilizări profesionale și imobilizări neprofesionale.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.