Imobilizari necorporale – Ce reprezinta Imobilizarile Necorporale

Imobilizările necorporale sunt active care nu au substanță fizică. Ele există în opoziție cu activele corporale, care includ terenuri, vehicule, echipamente și inventar.

Fondul comercial, recunoașterea mărcii și proprietatea intelectuală, cum ar fi brevetele, mărcile comerciale și drepturile de autor, sunt toate imobilizări necorporale. În plus, activele financiare, precum acțiunile și obligațiunile, care își obțin valoarea din creanțele contractuale, sunt considerate active corporale.

Imobilizarile necorporale pot fi clasificate în limitate și nelimitate.

De exemplu, marca înregistrată este un activ necorporal nelimitat deoarece aparține companiei atât timp cât își desfășoară activitatea. Imoblizări necorporale limitate sunt brevetele și drepturile de autor.

Deși un activ necorporal nu are valoarea fizică evidentă, acesta se poate dovedi valoros pentru o companie și poate fi critic pentru succesul sau eșecul pe termen lung.

imobilizările necorporale create de o companie nu apar în bilanț și nu au o valoare contabilă înregistrată.

Din această cauză, atunci când o companie este achiziționată, deseori prețul de achiziție este peste valoarea contabilă a activelor din bilanț.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.