15 Idei Care Iti Vor Genera Venit Pasiv

După un articol în care am vorbit despre Ce este şi ce nu este venitul pasiv (recomand să-l citeşti înaintea articolului de mai jos), am revenit şi cu câteva idei care te vor ajuta să generezi mai mult venit pasiv.

Înainte să încep să-ţi prezint ideile, vreau să ştii că pentru fiecare metodă de generare a unui venit pasiv ai nevoie să lucrezi.

Venitul pasiv se poate genera în urma unui set de activităţi pe o perioadă mai mică sau mai mare de timp care ulterior îţi va genera venit fără ca tu să te implici foarte mult.

În continuare, ca să evidenţiez mai mult ce am scris mai sus, putem începe cu cele mai întâlnite metode de generare a venitului pasiv.

15 Idei Care Iti Vor Genera Venit Pasiv

1. Cumperi un apartament şi apoi îl oferi spre închiriere

Este cea mai întâlnită metodă în România care îţi poate aduce venit pasiv, însă ca să ajungi la momentul de cumpărare, ai nevoie de foarte multă muncă în spate pentru a avea banii respectivi.

Este, după cum spun foarte mulţi, cea mai sigură cale de a genera venit pasiv la care putem apela.

Partea complicată este cum putem ajunge să avem bugetul de a cumpără un apartament.

Ce am observat perioada aceasta este că sunt mulţi care apelează la creditul prima casă pentru un apartament ca mai apoi să-l închirieze. Rata este de 600 lei, închiriatul este de 800-1000 lei după caz/oraş/zonă.

La fel de întâlnită este în rândul celor care muncesc în străinătate. Tot ce adună, investesc în apartamente cu obiectivul de a fi închiriate.

Nu este un lucru rău, însă trebuie să ai o sumă mare de bani la început sau trebuie să-ţi calculezi bine cheltuielile dacă vrei un credit bancar.

2. Dezvolţi un blog şi câştigi bani din Reclame

Mulţi spun că un blog poate să ajungă să-ţi genereze venit pasiv. Răspunsul este „Da… DAR”.

Apare un „dar”, pentru că ai nevoie de o muncă titanică ca să ajungi în momentul în care blogul ar putea să-ţi genereze venit pasiv şi nici atunci nu poţi spune că munca ta s-a  terminat. Trebuie să lucrezi constant pentru ca el să-ţi aducă venit pasiv.

Poate să-ţi genereze, dar dacă îl laşi fără activitate, s-ar putea ca după 1-2 ani să nu-ţi mai genereze nimic.

Blogul poate reprezenta o sursă de venit pasiv, însă ai nevoie de multă muncă până să ajungi acolo.

Dacă la un apartament ai nevoie de bani pentru a-l cumpăra, la blog ai nevoie de timp şi spor la scris.

În funcţie de nişă, poţi aştepta şi 2-3 ani până să câştigi bani şi până să-ţi acoperi costurile.

Eu îl văd mai mult ca pe o sursă de venit activ, însă dacă ai dezvoltat în trecut anumite articole care să-ţi genereze venit acum fără ca tu să le promovezi, atunci poate fi văzut şi ca un venit pasiv.

3. Investeşte în acţiuni pe bursă pentru dividende

Bursa poate reprezenta pentru tine un venit pasiv şi poate să-ţi genereze în fiecare an un randament destul de bun dacă alegi cu atenţie companiile în care vrei să investeşti.

Dacă porneşti la drum cu gândul la investiţii pe termen lung, atunci pentru tine ar putea înseamna venit pasiv.

Alegi companiile care oferă dividende constant şi investeşti în ele. În medie, 7-8% pe an poţi ajunge să câştigi fără prea multă bătaie de cap.

1 oră pe săptămână este suficient să-ţi aloci, însă înainte să începi trebuie să înveţi, să citeşti şi să practici cu bani virtuali pentru a nu pierde bani din lipsa de experienţă.

>> Uite cum poţi învăţa gratuit să investeşti pe bursă<<

4. Venitul din dobânzi – depozite, titluri de stat, obligaţiuni

O altă posibilitate ar fi să investim în depozite bancare, titluri de stat sau obligaţiuni. Acestea sunt pe bază de dobânzi, iar riscul este mai mic faţă de investiţiile în acţiuni, însă şi câştigurile sunt mai mici.

Este o sursă importantă la care poţi apela, dar îţi recomand mai mult titlurile de stat sau obligaţiunile, decât depozitele. Momentan din depozite scoţi mai puţin de 1% pe an.

Când investeşti în bursă sau depozite, titluri de stat sau obligaţiuni, îţi recomand să urmăreşti capitalizarea dobânzii pe termen lung.

5. Venit pasiv generat din Afaceri

Mulţi spun că venitul din afaceri este un venit pasiv, însă nu este deloc adevărat. Dacă mergi zi de zi la birou înseamnă că pentru tine este un venit pasiv.

Venitul pasiv din afaceri este atunci când tu nu te implici activ în dezvoltarea afacerii. Practic, doar dacă eşti un investitor / asociat / acţioar cu cotă parte din afacere şi cu dividende din profitul net.

Doar în acest caz afacerea poate însemna pentru tine venit pasiv.

6. Venituri din Vânzarea unui Curs Online

Eşti specialist într-un domeniu? Programator? Marketer? Muzician? Lifestyler? Orice?

Poţi face un video/curs online şi să-l publici pe udemy.com.

Acolo poţi genera un venit pasiv frumuşel dacă este un curs foarte bun.

7. Venituri din tranzacţionare la Bursă cu ajutorul roboţilor de traiding

RRevenim tot în zona de investiţii. Dacă te pasionează aşa de tare zona, poţi apela la anumiţi roboţi sau îi poţi face chiar tu şi să tranzacţioneze pentru tine.

Cu sume mici sau mari în funcţie de dorinţe, aceşti roboţi pot să te ajute în tranzacţionare pe forex, derivate, CFD-uri.

După părerea mea, este şi cea mai riscantă metodă dintre toate cele prezentate în acest articol.

8. Venituri din afiliere

Iar aici nu trebuie să ai un blog neapărat. Blogul este indicat, dar nu obligatoriu.

Poţi câştiga şi dacă promovezi pe facebook sau în rândul prietenilor tăi. Dacă urmăreşti anumite perioade de reduceri, poţi să mai recomanzi din când în când pe facebook şi să mai câştigi din urma aceasta.

9. CashBack – venituri în urma cumpărăturilor online

Tot pe bază de afiliere, dar cu orientare către cumpărăturile tale, poţi apela la diferite site-uri de cashback. Practic, cu ajutorul platformelor de cashback (bani înapoi), cumperi online, iar un procentaj din valoarea cumpărată se întoarce către tine.

Procentul poate fi de 1-2-3-5-10%, în funcţie de ce vei cumpăra. Castiga.rolyoness.commrcashback.ro sunt doar 3 posibilităţi din multe altele.

10. Venituri din Vânzarea unui eBook sau a unei Cărţi

Dacă mai sus am vorbit de cursuri, acum vorbim de ebook-uri sau cărţi.

Ebook-ul ar fi foarte util să fie realizat în limba engleză şi să încerci să-l vinzi prin amazon.

La nivel de carte, aici mare grijă cu editura pe care o vei alege pentru că vei ajunge să câştigi puţini bani la o vânzare.

Ideal ar fi să vinzi tu carte direct printr-un site.

11. Dezvoltă o aplicaţie online

Poţi dezvolta diferite aplicaţii online (dacă ai şi ideile şi banii necesari) şi să optezi pentru venitul din reclame.

Este ceva de muncă la asta, dar dacă eşti programator, atunci totul va fi mai uşor.

Greutatea este la research-ul pentru a găsi o idee de aplicaţie utilă care să prindă la public.

12. Cumperi Diferite Domenii şi le Vinzi pe Bursa de Domenii

Este o sursă, pe care eu încă nu am testat-o, dar am tot auzit de ea în ultima perioadă.

Poţi cumpăra diferite domenii .com, .net, .cevrei, iar mai apoi să le vinzi pe piaţa de domenii cum ar fi sedo.com.

Cumperi domenii cu 10-12 euro pe an şi îl poţi vinde cu câteva sute de euro. Dar pentru asta ai nevoie de creativitate, research mult, o sumă de bani la început şi de aşteptat după client 🙂

13. Eşti fotograf? Vinde-ţi pozele

Sunt zeci de platforme unde îţi poţi face cont ca să-ţi vinzi pozele.

La fiecare descărcare, tu primeşti o parte din venit.

Cu siguranţă ai sute de poze cu care poţi începe fix acum această activitate 🙂

14. Stai într-o casă mare? Închiriază o parte prin airbnb

Este totuşi o activitate pe care trebuie să o faci zilnic (curăţenie, întâlnire cu clienţii, etc), însă ar putea reprezenta o sumă frumuşică de bani.

Dacă stai într-un apartament cu 2 camere, o cameră poate fi închiriată.

Undeva la 100 de lei pe noaptea poţi lua pentru o cameră. Dacă ai un apartament, poţi ajunge şi la 250 lei pe noapte depinde de cât de elegant este.

Airbnb.com te poate ajuta să închiriezi fără prea multe bătăi de cap.

15. Investeşte în TINE – cel mai bun venit pasiv pe termen lung

Numarul 15 este mai mult un îndemn decât o idee concretă. Indiferent de locurile unde ţi-ai investi banii, cea mai bună soluţie este să investeşti în tine.

În educaţia ta (cărţi, cursuri, etc) care să te facă mai deştept, în alimentaţia ta (mâncare sănătoasă, etc) care să te ajute să trăieşti mai mult, într-un sport care să te menţină în formă şi în stilul tău de viaţa care să te ajute să fii mai relaxat.

În tine ar trebui să fie cea mai mare investiţie de a ta pentru că de acolo pleacă toate celelalte de mai sus. Cu cât eşti mai bun în ceea ce faci, cu atât vei câştiga bani mai mulţi şi vei fii mai fericit.

În concluzie

Mai sus sunt doar câteva idei. Cele mai comune, mai apreciate şi mai bune pe care le cunosc.

Idei mai pot veni, însă trebuie reţinut că pentru un venit pasiv nu trebuie să aloci mult timp. Trebuie cumva să fie o activitate secundară, undeva la maxim 10-15 ore pe lună.

Dacă vei munci 3-4 ore pe zi, atunci nu este un venit pasiv.

Nu uita! Un pas important către libertatea financiară este atunci când ai cel puţin 2 surse de venit pasiv.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.