HF- Hedge found sau fond de acoperire

Un fond de acoperire este un fond de investiții care colectează capitaluri de la investitori acreditați sau investitori instituționali și investește într-o varietate de active, adesea cu tehnici complicate de construire a portofoliului și de gestionare a riscurilor.

Este administrat de o firmă profesională de administrare a investițiilor și, adesea, structurată ca societate pe acțiuni, societate cu răspundere limitată sau un vehicul similar. 

Fondurile de acoperire sunt, în general, distincte de fondurile mutuale și sunt considerate investiții alternative, întrucât utilizarea lor nu este limitată de către autoritățile de reglementare și nici distinctă de fondurile de capital privat, deoarece majoritatea fondurilor de acoperire investesc în active relativ lichide. 

Fiecare fond de acoperire este construit pentru a profita de anumite oportunități de piață. Acesta utilizează strategii de investiții diferite și astfel sunt adesea clasificate în funcție de stilul de investiții.

Există o diversitate substanțială a atributelor de risc și a investițiilor între stiluri.

Din punct de vedere legal, fondurile de acoperire sunt cel mai adesea înființate ca parteneriate de investiții private, sunt deschise unui număr limitat de investitori acreditați și necesită o investiție minimă inițială. Investițiile în fonduri speculative sunt nelegale, deoarece deseori cer investitorilor să-și păstreze banii în fond pentru cel puțin un an, timp cunoscut sub numele de perioada de blocare.

Retragerile se pot întâmpla doar la anumite intervale, cum ar fi trimestrial sau bianual. 

Fondurile de acoperire sunt puse la dispoziție doar anumitor investitori sofisticați sau acreditați și nu pot fi oferite sau vândute publicului larg.

Fondurile speculative sunt aproape întotdeauna fonduri deschise și permit adăugări sau retrageri de către investitorii lor.

Valoarea deținerii unui investitor este direct legată de valoarea activului net al fondului. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.