Recenzie Facturis.ro: Un program de facturi complet

Unul dintre lucrurile mai stresante pentru un antreprenor la început de drum este să-şi administreze facturile. De multe ori firmele sunt realizate de antreprenori care nu au cunoştinţe de finanţe şi este foarte greu să se descurce la început fără puţin ajutor.

Prin acest articol sper să-i pot ajuta pe acei antreprenori sau freelanceri care vor să-şi optimizeze acest timp de făcut facturi cu ajutorul unui program de facturi profesionist.

O să vorbesc despre programul de facturi de la facturis.ro. Am mai scris despre el în acest articol, însă acum vreau să fac un mic ghid de instalare şi o recenzie.

De ce Facturis.ro?

Pentru că este uşor de folosit, este profesionist, este complet şi îţi poate oferi foarte multe rapoarte.

Cele 5 motive pentru care ar trebui să alegi acest program de facturi online sunt:

  1. Economiseşti timp şi scapi de toate tipizatele şi word-urile posibile. Nu mai este nevoie să completaţi de mână diferite tipizate. O factură se poate înregistra şi printa în câteva secunde.
  2. Rapoarte avansate şi calculare automată. Primeşti rapoarte complete folositoare pentru tine şi pentru contabilitate despre:  facturi, chitanţe, fişe clienţi, evidenţe furnizori, registre de casă cu salvare digitală: fisier Excel sau txt. Totul se calculează automat.
  3. Asistenţă tehnică gratuită. Mereu echipa facturis.ro va răspunde la telefoane 🙂
  4. O singură licenţă pentru toată firma ta. Dacă ai mai multe calculatoare de unde vrei să realizezi facturi, ai nevoie doar de o singură licenţă. Cumperi o dată, foloseşti la toate calculatoarele.
  5. Îl puteţi testa în mod gratuit înainte să-l cumperi! AICI poţi găsi varianta gratuită pentru o perioadă de 30 de zile.

Nici costurile nu sunt prea mari. Gratuit îl poţi folosi o perioadă limitată de timp de 30 de zile. Pentru o licenţă trebuie să plăteşti un abonament care nu este foarte mare. 75 de lei este pentru un startup. Dacă ai o firmă mai mare costul creşte, însă nu foarte mult. Preţurile complete le poţi găsi AICI.

Eu personal îţi spun că merită să-i acorzi o încercare. Poţi testa oricând gratuit platforma fără costuri şi fără prea multă implicare.

Ce este de reţinut este faptul că pachetul cel mai mic (EASY) este specific pentru firme mai mici, firme care prestează diverse servicii sau lucrări, în timp ce următoarele pachete sunt special realizate pentru diverse magazine online, magazine fizice care au nevoie şi de raportări cu privire la nivelul stocului.

Este foarte interesant pentru că acest program îţi oferă şi toată partea de contabilitate primară. Este foarte uşor să gestionezi o firmă atâta timp cât programul îţi oferă toate ce ai nevoie.

Poate fi folosit de toate formele juridice: PFA, SRL, SRL-D, II, SA, Asociaţie, Fundaţie, etc.

Una dintre firmele care folosesc programul facturis.ro este DECATHLON, iar contabilul care îl foloseşte spune despre program că este „eficient şi uşor de folosit, facturi emise rapid şi corect fără bătăi de cap”.

Cum se instalează programul facturis.ro!

La nivel de instalare, pare puţin complicat la început, însă eu îţi că nu este chiar aşa greu.

Dacă ai ales metoda gratuită de 30 de zile (apasă aici), o să-ţi apară automat un progrămel pe care trebuie să-l descarci şi care trebuie să-l instalezi.

Instalarea se face destul de uşor. Un ghid complet găseşti fix pe pagina de descărcare a programului.

După încărcare s-ar putea să primeşti o mică eroare care să nu te lase să foloseşti programul. Eu personal am păţit să primesc eroarea, dar foarte uşor am rezolvat-o după ce am instalat biblioteca Net Framework 4.0.

Mai poţi încerca să dai un restart la calculator după ce instalezi programul. S-ar putea ca după restart să-ţi funcţioneze fără instalarea Net Framework 4.0.

După ce l-ai instalat, vei fi direcţionat către un ghid de folosire precum acesta.

Să vedem ce poate face facturis.ro

Aşa arată programul facturis după ce îi instalezi versiunea gratuită.

facturis

În partea din dreapta îţi poţi alege versiunea de program pentru care realizezi testarea. Facturis easy, normal, stoc, magazin sunt cele 4 pachete pe care ei ţi le propun.

Eu am ales să fac testarea pe versiunea EASY, o versiune pentru un startup online care oferă diverse servicii clienţilor B2B (de la business la business). O să scriu puţin şi despre cel mai mare pachet, FACTURIS MAGAZIN.

Încep prin a spune că toate setările despre firmă, despre facturi, despre chitanţe şi despre tot ce înseamnă funcţionalitatea programului le poţi personaliza foarte uşor într-o singură fereastră.

date firma facturis

După introducerea datelor vei fi pregătit să-ţi începi procesul de facturare.

În această secţiune poţi face foarte uşor facturi fiscale, facturi proforme sau avize de însoţire a mărfii către o persoană juridică sau fizică în lei, dolari sau euro.

Restul secţiunilor sunt uşor de completat deoarece sunt standard la toate facturile.

La final poţi printa rapid factura sau o poţi salva în format pdf. Totodată o poţi trimite direct clientului prin email fără să mai fii nevoit să intri în gmail/yahoo sau alt program de emailing.

Aşa arată în momentul în care realizezi facturile:

facturi - facturis

Partea de realizare a chitanţelor este şi mai uşoară decât secţiunea de facturi.

În doar câteva secunde îţi poţi face chitanţă, o poţi printa în câteva exemplare sau o poţi salva în format pdf.

chitanta facturis

La versiunea EASY mai poţi urmări foarte uşor registrele cu toate facturile şi toate chitanţele plus câteva statistici cu privire la produse, clienţi, furnizori.

Uşor te poţi descurca şi dacă ai facturi în alte monede. Stabilești cursul valutar în secţiunea Nomenclator -> Curs.

Dacă alegi pachetul FACTURIS Magazin, vorbim deja de un alt nivel.

facturis magazin

Aici ai contabilitate primară integrată în program. Poţi descărca NIR-uri, fişe ale produselor, evidenţe ale furnizorilor, evidenţe ale stocurilor, registrele de încasări şi plăţi şi toate registrele de care un magazin are nevoie pentru contabilitate şi fiscalitate.

Un alt plus ar fi faptul că o dată cumpărat programul, îl poţi instala pe nenumărate calculatoare din cadrul firmei tale. Un manual de utilizare complet cu relatarea tuturor termenilor găseşti AICI.

Per total, dacă e să fac un rezumat asupra programului, pot spune că interfaţa programului este una profesionistă, nu prea prietenoasă, dar este fix ce ai nevoie, asistenţa online oferită de facturis.ro este mereu aproape de tine dacă ai probleme, iar uşurinţa cu care realizezi facturile este unul dintre cele mai bune avantaje.

Atât am avut eu de spus despre facturis.ro. Dacă vrei să-l testezi pentru 30 de zile, poţi accesa butonaşul de mai jos.

Testează gratuit pentru 30 de zile programul de facturare „FACTURIS”

Dacă ai orice fel de întrebări în legătură cu cele relatate mai sus, lasă-mi un comentariu şi îţi voi răspunde cât pot eu de repede.

Spor la realizat facturi 🙂

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.