”Cum poți cumpăra Ethereum” este un nou articol inclus în Ghidul Cum poti cumpara monede virtuale. (articol în actualiare constantă)
Prima monedă discutată a fost Bitcoin şi acum continuăm cu cea de-a doua monedă ca importanţă, Ethereum. Ethereum este cea de-a doua monedă ca notorietate, după bitcoin, şi a treia ca valoare.
În momentul în care a fost lansată, ea a fost concepută să devină un bitcoin mai avansat şi cred că aşa şi este. Asemănarea dintre cele 2 monede constă doar în modul în care au fost dezvoltate, folosind tehnologia reţelelor publice (denumită blockchain).
Dacă bitcoin reprezintă un sistem (o singură aplicaţie) de tranzacţii sigur, rapid şi nefalsificabil, ethereum reprezintă o tehnologie mai avansată prin care oferă posibilitatea de a avea orice aplicaţie descentralizată.
Este un soft protejat falsificării care poate fi folosit de oricine. Ethereum a fost realizat de Vitalik Buterin, un iniţiator al bitcoinulul, în anul 2012.
Sistemul s-a lansat abia in 2015 cu peste 11 milioane de monede în pre-vânzare.
În acest moment, mulţi spun că această monedă este viitorul şi ar trebui să ne concetrăm mai mult asupra ei şi mai puţin spre bitcoin, mai ales că este mai ieftină (momentan).
Un articol mai tehnic despre sistemul ethereum găseşti aici.
După ce afli toate detaliile despre ce înseamnă ethereum şi dacă consideri că este o tehnologie de viitor, atunci îţi recomand să investeşti. Nu uita că investiţia în criptomonede încă este considerată una speculativă.
Mulţi spun că este o bulă care se va sparte, dar alţii spun că acesta este viitorul. Eu îţi spun să fii precaut şi să nu-ţi investeşti toate economiile în acest sistem.
Acum să revenim la modul în care poţi cumpăra ethereum:
Cum Poti Cumpara Ethereum – Ether
Sistemul se aseamănă cu cel de la bitcoin deoarece poţi cumpăra moneda chiar şi cu lei, dar şi cu euro, dolari sau alte monede virtuale, dacă deţii unele.
Trebuie să ştii neapărat că portofelul virtual despre care am spus mult în articolul despre cum poți cumpăra bitcoin, este absolut necesar.
Ai nevoie de un cold wallet care este mult mai sigur la nivel de protecţie deoarece monedele le vei ţine pe un dispozitiv care nu este conectat tot timpul la internet.
Un astfel de dispozitiv este Ledger Nano S de la ledgerwallet.com unde poţi stoca mai multe tipuri de criptomonede, nu doar ethereum.
Ori ai nevoie de un hot wallet care este la nivel online şi gratuit. Folosesc Jaxx şi îl am prezent mereu pe telefon sau pe desktop pe Chrome.
Alege un portofel virtual cold Ledger Nano S dacă ai de gând să investeşti mii de euro în criptomonede.
Aplicaţia jaxx este uşor de folosit şi totul se bazează pe adresa eth pe care o primeşti după ce instalezi aplicaţia. Poţi stoca în portofel zeci de criptomonede (cele mai cunoscute).
Cu ajutorul adresei ethereum poţi stoca foarte uşor în portofel ethereumul cumpărat.
Nu uita că portofelul este extrem de important şi este primul pas spre cumpărarea de criptomonede.
1. Poti cumpara ether cu lei prin www.cryptocoin.pro fara portofel digital extern cu card sau transfer bancar
Este una dintre cele mai sigure paltforme din România, fiind şi una dintre singurele platforme reglementate de Uniunea Europeană.
Poţi cumpara ether simplu şi rapid plus mai multe tipuri de monede doar cu ajutorul cardului sau prin transfer bancar.
Suma minimă este de 50 de euro.
Un alt lucru important este că nu ai nevoie de portofel virtual pentru această platformă. Dacă investeşti pe termen lung şi vrei doar să păstrezi monedele, trebuie doar să achiziţionezi pe platformă şi să păstrezi.
Ce înseamnă asta? Înseamnă că pentru www.cryptocoin.pro nu ai nevoie de aplicaţia jaxx ca să cumperi ether sau alte monede virtuale
Este foarte uşor de folosit şi rapid în comenzi. Îţi poţi face un cont AICI.
Asemănător cryptocoin.pro mai este şi platforma cu numărul 2 de mai jos.
Poţi cumpara mai multe tipuri de monede prin această platformă
Lista o poţi vedea aici:
2. Cumpara ether cu lei prin tradesilvania.com – plata cu cardul sau transfer bancar
tradesilvania.com este un alt cryptoexchange din România care este pe piaţă.
Poţi cumpăra ether, bitcoini dar si alte monede doar cu câteva click-uri. Totul este securizat şi reglementat.
Plata se face cu cardul sau prin transfer bancar.
Are şi portofel digital direct în platformă în cazul în care nu doreşti să ai un portofel extern.
Beneficiile cele mai importante sunt cele din această imagine:
Pentru mai multe detalii, te invit să citeşti mai multe pe site-ul lor, tradesilvania.com.
Realizare cont gratuit tradesilvania.com
3. Cumpara ethereum cu LEI prin vtrader.io şi depozitează-i în portofelul lor super securizat
Este o platformă nouă, dezvoltată de 3 tineri pasionaţi de programare şi criptomonede.
Tot ce trebuie să faci este să îţi faci un cont pe site, să-l legi cu contul bancar şi să transferi o sumă de bani în EURO. De preferat, trasferul să fie prin Revolut ca să fie evitate costurile de transfer/comisioanele.
După ce se va realiza transferul (cam 1-2 zile), poţi începe să cumperi ethereum şi să-l stochezi în portofelul securizat al platformei sau chiar într-un protofel de-al tău dacă ai unul.
Punctele forte ale platformei:
- Comisioane mai mici datorită faptului că tranferul se face cu euro, iar în platformă sunt automat schimbaţi în USDT. Nu te afectează deloc pentru că nu există o volatilitate mare.
- Securitate avansata – Peste 80% din fondurile utilizatorilor sunt ţinute pe cold wallets (cheia privată nu apare deloc pe platformă – nici măcar în baza de date). Platforma este punctul forte deoarece este dezvoltată meticulos, testată, retestată şi audiată de terţe persoane.
- Suport non stop – răspunde foarte rapid echipa de chat.
- Transparenţă şi securitate.
Procesul este destul de simplu, iar vtrader.io este o platformă sigură.
Pentru mai multe detalii, te invit să citeşti mai multe pe site-ul lor, vtrader.io.
Realizare cont gratuit vtrader.io
4. trade.bitcoinromania.ro – Cumperi Ethereum si ii poti stoca in propriul lor portofel virtual
Sunt prezenţi de câţiva ani, însă pentru mine sunt destul de noi.
Poţi cumpăra atât ethereum, cât şi bitcoin. De reţinut: nu este necesar să ai un portofel virtual (hot sau cold) pentru că platforma are şi această opţiune de stocare.
5. Cumpara ethereum cu euro sau dolari prin kraken.com
Este una dintre cele mai cunoscute platforme de exchange de monede din lume.
Poţi cumpăra peste 20 de monede cu euro, dolari şi cel mai important, acceptă useri din România.
Asemenea bitcoinromania.ro, este o platformă care are integrată şi partea de portofel digital.
Ai de urmat câţiva paşi pentru a-ţi activa contul, dar te asigur că dacă urmezi ghidul, totul va fi cum trebuie.
6. Changelly.com -Cumpara / vinde ethereum cu alte monede virtuale – exchange intre monede virtuale
Este o platformă care este folosită şi apreciată de mulţi români datorită comisioanelor mici practicate.
Să spunem că ai cumpărat bitcoini prin coinflux şi doreşti să cumperi cu ei ethereum sau ai cumpărat anterior ethereum şi vrei să-i schimbi cu alte monede precum (ripple, NEO, Litecoin, etc).
Tot ce trebuie să faci să intri pe Changelly.com şi să realizezi exchange-ul. Poţi cumpăra orice monedă cu ajutorul bitcoinului sau a ethereumului. Procesul de vânzare este:
- Trimiţi o adresă ethereum din Jaxx (portofelul virtual) – livrezi o sumă de ethereum din portofel în changelly.com
- Cumperi orice monedă prin platformă
- Monedele obţinute/tranzacţionate le adaugi în portofelul virtual cu ajutorul unei adrese noi a criptomonedei cumpărate.
Pentru această platformă ai nevoie de un portofel virtual (hot sau cold).
Binance.com – platforma de trading intre monede
Binance.com este mai mult pentru cei care vor să facă schimburi între monede. Să zicem că ai cumpărat bitcoin de pe btxchange.com şi vrei să cumperi cu ei ethereum.
Ai nevoie de protofelul virtual, de adrese pentru bitcoin şi ethereum, iar atunci poţi face schimbul. Totodată, să zicem că ai cumpărat ethereum de pe coinflux.com şi vrei să cumperi cu ei alte monede. Binance.com te poate ajuta.
7. Cumperi ethereum prin CFD-uri – conturi de tranzactionare – ex. eToro
Pentru cei care nu vor să se complice cu portofele, conturi pe platforme pe care nu le cunosc, securitate monede, pot alege tranzacţionarea CFD-uri pe bază de ethereum. Personal, cred că este o metodă mai complicată care s-ar putea să nu-ţi fie la îndemână.
Pentru tranzacţionare în marjă, eu te invit să testezi înainte prin conturi demo.
Pe eToro poţi tranzacţiona 7 monede în acest moment.
Alte platforme utile pe care le poti analiza:
- poloniex.com
- bittrex.com
- Coinbase.com – poţi cumpăra 4 monede cu LEI
- ?? – te invit să-mi laşi mai jos alte platforme utile pe care le foloseşti
Nu uita! Înainte să cumperi, îţi recomand să te uiţi şi peste costurile/comisionele fiecărei platforme. Verifică şi apoi cumpără!
Repet, investiţia în monede prezintă un risc ridicat. Nu investi bani împrumutaţi sau banii care îţi asigură traiul zilnic. Economiseşte şi apoi investeşte!
Află cum poţi cumpăra şi alte monede virtuale din acest articol -> Cum poti cumpara Monede Virtuale / Criptomonede Succes la investiţii!
PS. Nu uita că investiţia în criptomonede (ex. ethereum) este una riscantă, chiar dacă, până în prezent, toate monedele sunt într-o continuă creştere.
Succes la investiţii!
Laurentiu Mihai