Costul Riscului (cost of risk) – Ce reprezinta

Costul riscului îl reprezintă costurilor totale (pierderi, costuri de control al riscurilor, costuri de finanțare a riscurilor și costuri de administrare) asociate funcției de gestionare a riscurilor, în comparație cu vânzările, activele și numărul de angajați ai unei întreprinderi.

Schimbările tehnologice rapide, sporirea gradului de complexe industriale, creșterea integrării sistemului, concurența pe piață și alți factori s-au dovedit a crește costul riscului.

Toate activitățile pe care o companie le poate întreprinde, de la intrarea pe o nouă piață până la dezvoltarea unui nou produs, prezintă risc.

Suma de risc depinde de tipul de activitate și de probabilitatea ca societatea să nu poată recupera costurile, cu mențiunea că banii cheltuiți pentru o activitate are un cost de oportunitate – adică compania nu poate folosi acești bani pe altceva.

Valoarea riscului impune unei companii să examineze diversele componente ale costului riscului.

Aceste componente includ costurile reale pentru pierderile suferite, costul obligațiunilor, asigurării sau reasigurării pentru a finanța pierderile, costurile de atenuare a riscurilor care ar putea determina compania să piardă și costul administrării unui program de gestionare a riscurilor și de atenuare a pierderilor.

Valoarea riscului tratează fiecare componentă a costului riscului ca opțiune de investiție.

La fel ca în cazul unei acțiuni sau a unei obligațiuni, componentele trebuie să prezinte o rentabilitate a investiției.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.