Contract la termen – Forward Contract

Un contract forward este un contract personalizat între două părți pentru a cumpăra sau vinde un activ la un preț specificat la o dată viitoare. Prețul la care se face tranzacția poate fi stabilit în avans sau la data livrării.

Spre deosebire de contractele futures standard, un contract forward poate fi personalizat cu tipul mărfii, suma și data de livrare.

Contractele la termen nu se tranzacționează la un schimb centralizat și, prin urmare, sunt considerate instrumente de vânzare fără vânzare.

Ele facilitează personalizarea termenilor, lipsa unei compensări centralizate generează, de asemenea, un grad mai ridicat de risc implicit.

Drept urmare, contractele forward nu sunt la fel de ușor disponibile pentru investitorul cu amănuntul precum contractele futures.

Contractele forward nu sunt tranzacționate la bursă și nu au condiții standardizate și transparente, sunt un simplu acord de a cumpăra sau vinde, sunt un acord negociat privat și fără nici o valoare intrinsecă în momentul negocierii.

Contractele forward nu se tranzacționează pe o piață reglementată  și, prin urmare, sunt considerate instrumente extrabursiere, sunt personalizate, condițiile sunt convenite privat între cumpărător și vânzător și, de obicei, variază de la contract la contract.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.