Contract Futures – Ce sunt contractele futures

Un contract futures este un acord legal pentru a cumpăra sau vinde un bun sau activ la un preț predeterminat la un moment specificat în viitor. Cumpărătorul unui contract futures își asumă obligația de a cumpăra activul suport la expirarea contractului futures. 

Vânzătorul contractului futures își asumă obligația de a furniza activul suport la data de expirare. Livrarea poate dura luni de zile, dacă are loc cu adevărat. Ideea este că preţul este convenit aici şi acum.

Este unul din cele mai populare instrumente de acoperire a riscului pentru că reprezintă o asigurare împotriva unei eventuale evoluții nefavorabile a pieței și a prețurilor. Ele acoperă eventuale riscuri viitoare și garantează prețul de vânzare sau de cumpărare la o dată ulterioară. 

Pietele futures reunesc cumpărători și vânzători încrezători pe aceeași platformă de tranzacționare si contractele permit participanților să intre și să iasă pe piață cu ușurință, făcând piețele futures extrem de lichide și optime pentru descoperirea prețurilor.

Activele dintr-un contract futures pot fi bunuri, acțiuni, valute, dobânzi și obligațiuni.

Prețul futures are la bază prețul teoretic. Faptul că contractele futures sunt standardizate și tranzacționate la schimb face ca aceste instrumente să fie indispensabile producătorilor de mărfuri, consumatorilor, comercianților și investitorilor. 

Contractele futures sunt standardizate, ceea ce înseamnă că se specifică clar calitatea, cantitatea și livrarea mărfii de bază, astfel încât prețurile să însemne același lucru pentru toți de pe piață.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.