Top 10 citate despre investitii de la Warren Buffett

Citate despre investitii spuse de Warren BuffettWarren Buffet, născut în anul 1930, este unul dintre cei mai mari învestitori din America dar şi din lume fiind considerat cel mai mare om de afaceri din secolul 20.

Numit şi „Oracolul din Ohama” acesta a acumulat o aveare de peste 60 miliarde de dolare. Principala investiţia pe care a făcut-o a fost în compania Berkshire Hathaway. Pe lângă asta a fost un subiect foarte mare în realizarea de nenumărate cărţi şi interviuri.

Prin nenumăratele citate impresionante despre investiţii pe care le-a realizat acesta a ajuns să fie unul dintre cei mai ascultaţi oameni de afaceri din lume.

În următoarele rânduri am realizat un top al celor mai interesante citate despre investitii ale lui Warren Buffett:

Top 10 Citate despre Investitii ale lui Warren Buffett

  1. Prima regulă: Niciodată să nu pierzi bani. Regula numărul 2: Niciodată să nu uiţi de Regula numărul 1.
  2. Încerc să cumpăr acţiuni în cadrul unei afaceri atât de minunate încât şi un idiot să o poate conduce. Asta pentru că mai devreme sau mai târziu, un idiot chiar va ajunge să o conducă.
  3. În lumea afacerilor, oglinda retrovizoare este întotdeauna mai clară decât parbrizul.
  4. Pretul este ceea ce ai plăti. Valoarea este ceea ce veți obține.
  5. Uită-te la fluctuațiile pieței ca şi cum ar fi prietenul tau, mai degrabă decât ca la dușmanul tău; profită de ea, mai degrabă decât să participi la ea.
  6. Învestitorii trebuie să ştie tot timpul că entuziasmul şi cheltuielile sunt duşmanii lor. Şi dacă totuşi insistă să aştepte cel mai potrivit moment pentru a vinde sau a cumpăra, trebuie să încerce să fie fricoşi când alţii sunt lacomi şi să fie lacomi când altora le este frică.
  7. Sunt un învestitor mai bun pentru că sunt un om de afaceri şi, de asemenea, sunt un om de afaceri mai bun pentru că nu sunt un învestitor.
  8. Este mult mai bine să cumperi o companie minunată la un preţ acceptabil, decât o companie acceptabilă la un preţ minunat.
  9. Este nevoie de 20 de ani pentru a construi o reputație și cinci minute pentru a se ruina. Dacă te gândești la asta, vei face lucrurile diferit
  10. Cu mult timp în urmă, Sir Isaac Newton ne-a dat trei legi ale mişcării, care reprezentau munca unui geniu. Talentul lui Newton nu era însă la fel de mare şi în privinţa învestiţiilor. Dupa ce pierdut destul în bula South Sea, el a explicat: Dacă nu ar fi fost traumatizat de această pierdere, Newton poate ar fi descoperit şi a patra lege a mişcării: pentru învestitori în general, randamentele scad atunci când mişcările cresc.

BONUS – un infografic cu mai multe citate despre investitii de la Warren Buffett

Citate despre investitii

Care dintre aceste citate despre investitii ţi-au plăcut cel mai mult?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, ajută-mă să-l promovez către prietenii tăi cu ajutorul butoanele din stânga articolului.

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.