Ce se intampla daca ai fi investit cate 1000 de lei pe luna inca din anul 2000 in indicele BET?

Deveneaţi milionari în lei, aşa spune ultima analiză realizată de Bursa de Valori Bucureşti. Iar eu tind să le dau dreptate.

Ziarului Financiar a publicat un studiu foarte interesant, după părerea mea, prezentat de Dan Rusu, Analist financiar senior la Banca Transilvania, în cadrul unui eveniment realizat de Bursa De Valori Bucuresti.

Ei au făcut făcute câteva calcule şi au ajuns la concluzia că dacă investeai în indicele cel mai cunoscut din România (indicele BET) încă din anul 2000 câte 1000 de lei pe lună, ajungeai să acumulezi până în 2015 suma de 2.759.000 lei.

Calculele le poţi verifica în acest tabel:

bani multi

Practic, cu o suma de 192.000 lei ajungeai la 2.759.000 lei dacă investeai în indicele BET sau la 409.000 lei dacă investeai în depozitele bancare.

Uite încă un motiv pentru care fondurile mutuale reprezintă un mod mult mai bun de economisire decât depozitele bancare.

Acum cu siguranţă m-aţi putea întreba, câţi ar putea economisi 1000 de lei. Mulţi oameni au salarii de 1-2 mii de euro şi nu fac nimic cu banii lor. Dar sunt şi mulţi care au salarii de doar 1000-1500 lei.

Ideal este să economiseşti. Nu poţi 1000 de lei pe lună? Atunci încearcă doar 200-300 de lei la început, iar treptat să creşti. (Recomand Regula 50/30/20 pentru cei care nu ştiu cum să-şi administreze banii.)

Cred că ţi-ar conveni să ai o sumă aşa de mare peste 15 ani, când ajungi la bătrâneţe.

Ideea principală pe care o extrag eu din acest studiu este una foarte importantă pe care o tot repet în articolele mele:

Investiţia cea mai bună se face doar pe termen lung şi foarte lung. 

Dacă vrei să investeşti, gândeşte-te cum să o faci pe termen lung: 5-10-15 ani.

După cum vezi din acest studiu, doar după 15 ani ajungi la suma asta fabuloasă. Cum ar fi să mai investim încă 5 ani în plus. Am ajunge lejer la 3-4 milioane de lei.

Dacă vrei să faci o investiţie, riscul scade din ce în ce mai tare cu cât perioada de investiţie este mai mare.

De aceea investiţiile pe termen lung sunt de cele mai multe ori, profitabile.

Un alt articole pe acest subiect este -> Cum sa economisesti inteligent cu ajutorul fondurilor de investitii

Atât pentru astăzi.

Aştept mesajele tale printr-un comentariu mai jos.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.