Ce reprezinta PROFITUL

Profitul descrie beneficiul financiar realizat atunci când veniturile generate dintr-o activitate de afaceri depășesc cheltuielile, costurile și impozitele implicate în susținerea activității respective.

Profitul reprezintă banii pe care o întreprindere îi trage după contabilizarea tuturor cheltuielilor.

Obiectivul principal al oricărei afaceri este acela de a câștiga bani, prin urmare, o performanță a afacerii se bazează pe profitabilitate, sub diferite forme.

Cele trei tipuri majore de profit sunt profitul brut, profitul operațional și profitul net – toate acestea pot fi găsite în contul de profit. Fiecare tip de profit oferă analiștilor mai multe informații despre performanța unei companii, în special atunci când este comparat cu alți concurenți și perioade de timp.

Primul nivel de rentabilitate este profitul brut, care reprezintă vânzările minus costul bunurilor vândute. Vânzările reprezintă primul rând din contul de profit, iar costul mărfurilor vândute este, în general, listat sub acesta. 

Al doilea nivel de rentabilitate este profitul operațional, care se calculează prin deducerea cheltuielilor de exploatare din profitul brut. Profitul brut privește rentabilitatea după cheltuielile directe, iar profitul operațional privește profitabilitatea după cheltuielile de exploatare. 

Al treilea nivel de rentabilitate este profitul net, care este venitul rămas după ce toate cheltuielile, inclusiv impozitele și dobânzile, au fost plătite. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.