Cat trebuie sa platesti atunci cand vrei sa scoti bani de la bancomat

Cei de la ZF.ro au realizat o statistică foarte interesantă după părerea mea. Ştiai că de fiecare dată când îţi retragi bani din bancă sau îţi verifici soldul banca îţi ia un comision?

Cred că de partea de comision la retragere ştiai, dar de cel de verificarea sold nu prea datorită faptului că este unul destul de mic.

Mic – mic, însă dacă îţi verifici zilnic contul şi mai ales, dacă îl verifici la bancomatele altor bănci, deja suma începe să crească.

Uite un studiu realizat asupra celor mai importante 10 bănci din Romania cu privire la aceste categorii de taxe. Studiul arată cam aşa:

comisioane  retrageri si interogare sold

Cam în toate articolele mele cu studii asupra băncilor am dat ca bancă recomandă, Banca Transilvania. Cred că şi de data această o să fie la fel. (P.S. Nu am niciun contract de colaborare cu ei, pur şi simplu au cele mai bune preţuri din piaţă)

Acum să prezentăm topurile celor mai scumpe şi mai ieftine bănci:

Top celor mai scumpe bănci potrivit acestei analize:

1. BCR – costul cel mai mare la retragere numerar de la ATM-urile proprii, un cost de 0,2 la interogare sold la ATM-urile propii,  costul cel mai mare la restragere numerar de la ATM-urile altor bănic şi costul numărul 2 la interogare sold.

2. BRDCea de doua bancă din punct de vedere al costurilor la retragere de numerar, plus este banca cu costul cel mai mare dintre toate la interogare sold.

3. Bancpost – asemănător cu BCR, cu mici diferenţe pozitive la comisioanele fixe .

Topul celor mai avantajoase bănci:

1. Banca Transilvania – 0 lei retragere numerar, 0,3 consultare sold, cele mai mici costuri la retrageri numerar la ATM-urile altor bănci şi comision de 2 lei la interogare sold la ATM-urile altor bănci.

2. ING Bank – 0 lei şi la retragere şi la consultare sold din propriul ATM, asemănător cu Banca Transilvania când vine vorba de contactul cu alte ATM-uri, diferenţa apare la interogare sold unde este cu 0,5 lei mai scump faţă de BT.

3. CEC Bank – cost minim de retragere şi consultare sold la propriul ATM şi un cost de 1 leu în plus la retragere de la alte ATM-uri faţă de BT şi ING. Costul interogării soldului la alte ATM-uri este mai mic despre celelalte 2 bănci din top.

[divider top=”no”]

Acestea fiind spuse, te întreb:

1. Tu la ce bancă ai contul şi cardul bancar în acest moment?

2. La ce bancă ar trebui să-l ai după aceste date?

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.