Recenzie Warren Buffett despre aproape orice. Biografia de afaceri a celui mai de succes investitor al lumii – Carol J. Loomis

Warren Buffett, supranumit și „Oracolul din Ohama”(Ohama fiind localitatea în care s-a născut) este considerat unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai secolului 20, acumulând o avere de peste 70 de miliarde de dolari, fiind în topul listei cu cei mai bogați oameni de afaceri din lume, mai precis pe locul 2 în SUA și pe locul 4 în lume.

În ultimii 30 de ani, au apărut numeroase cărți despre Warren Buffett.

Au fost biografii, cărți despre strategiile lui de investiții, cărți care însumau citatele spuse de el și cărți care nu prea aveau mare legătură cu el, dar doar numele lui Warren Buffet pus pe copertă atrăgea cititori.

Când a apărut cartea lui Carol J. Loomis multă lumea s-a întrebat ce mai era de spus despre celebrul investitor și nu s-a spus încă.

Loomis a colectat o serie de articole despre Buffett, articole publicate în revistă „Fortune” (unde ea este editor senior),  inclusiv multe scrise de autoare. Cartea c¬ontine de asemenea și extrase din diversele discursuri ale lui Buffett, scrisori către asociații lui și multe interviuri.

Dacă alți autori au abordat și viața personală a lui Buffett în cărțile lor, Loomis nu s-a bazat decât pe biografia de business. Ea a fost apropriata lui și soției sale timp de 40 de ani și astfel a declarat că a putut scrie și din observațiile ei.

Este o carte interesantă și ușor de citit, dar din păcate revista Fortune a început să scrie despre Buffett abia la începutul anilor 70, când el avea 40 și ceva de ani și era deja un om de afaceri de succes și un investitor cunoscut.

Astfel, cartea nu vorbește despre modul cum a început Buffett să facă avere și cum și-a dezvoltat afacerile de-a lungul anilor.

Dacă ești pasionat de financiar și de investiții, în carte  sunt trecute diverse afaceri pe care le-a încheiat, companii pe care le-a cumpărat, companii pe care le-a pierdut, cum a trecut peste criza financiară și multe altele.

Warren Buffett va fi probabil mulți ani de acum încolo un subiect de inspirație pentru cărți și nu este un lucru rău pentru că povestea celui care a iubit matematica poate fi motivațională.

Și el a început de jos, livrând ziare din ușă în ușă și ulterior angajându-se la o companie de asigurări.

Câțiva ani mai târziu își pusese o sumă importantă de bani deoparte, sumă pe care a folosit-o pentru a-și deschide propria companie.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.