7 Carti de dezvoltare personala care m-au ajutat sa evoluez

Am zeci de cărţi în biblioteca mea personală, însă până acum am povestit despre acele carti de dezvoltare personala care pe mine m-au ajutat foarte mult. Prin acest articol vreau să-ţi recomand şi câteva carti care te vor ajuta să evoluezi personal şi să-ţi doreşti mai multe de la tine.

Îţi spun din start că titlurile pe care le recomand mai jos nu sunt gratuite. Aşa cum investeşti să-ţi cumperi tot felul de lucruri, aşa trebuie să investeşti şi în educaţia ta.

carti dezvoltare personala

Cei mai importanţi oameni din lume spun că cea mai importantă investiţi pe care o poţi realiza este în educaţie. Cu ajutorul educaţiei îţi poţi schimba stilul de viaţă şi cel mai important situaţia financiară.

Cărţile pe care ţi le recomand mai jos sunt cărţi extraordinare după părerea mea, toate sunt în limba română şi le găseşti pe elefant.ro, libris.ro sau eMAG.ro.

Da, din păcate nu sunt gratuite. Trebuie să faci şi tu un efort pentru dezvoltarea ta.

7 Carti de dezvoltare personala

1. Colecţia de carti de dezvoltare personala oferită de Robert Kiyosaki

carti dezvoltare personala kiyosaki

Întotdeauna o să încep cu cărţile lui Robert Kiyosaki. Cred că sunt cele mai bune cărţi de dezvoltare personală/educaţie financiară pe care le-am citit şi care există în acest moment pe piaţă.

Are o colecţie foarte bună de cărţi care se adresează atât persoanelor care se află într-un impas financiar, cât şi copiilor sau antreprenorilor.

Te va ajuta să înţelegi cum funcţionează finanţele personale şi cum ar trebui să te raportezi la ele.

Multe dintre articolele scrise de mine au la bază teorii descoperite de el.

Vezi colectia de carti scrise de Robert Kiyosaki!

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

2. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

carti de dezvoltare personala - cel mai iubit om din BabilonO carte de iniţiere în tainele lumii financiare. Este cartea care pe mine personal m-a ajutat să înţeleg cum funcţionează legile banilor în viaţa de zi cu zi.

Cele 11 poveşti îţi prezintă pe scurt lecţii pe care le poţi aplica în viaţa ta personală.

Cumpara cartea „Cel mai bogat om din Babilon!”

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

3. Secretele succesului – Dale Carnegie

secretele succesuluiEste şi va rămâne cea mai bună carte de dezvoltare personala pe care eu am citit-o până acum. Am citit 4 cărţi de Dale Carnegie, dar Secretele succesului este cea mai bună la nivel de conţinut şi de aplicabilitate.

Îţi oferă motivaţia şi dăruinţa de care ai nevoie pentru a duce lucrurile până la capăt.

Această care mi-a oferit acel click care a condus spre o schimbare în felul în care vedeam relaţiile cu cei din jurul meu.

Îţi recomand această carte dacă te afli într-un impas şi nu ai idee cum să treci peste el.

Cumpara cartea „Secretele Succesului”!

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

4. Totul despre Psihologia persuasiunii de Robert B. Cialdini

carte dezvoltare personalaPsihologia persuasiunii – totul despre influentare. Amplifica-ti puterea de convingere si invata sa te aperi de manipulare – întotdeauna când cineva îmi va cere o recomandare de carte de dezvoltare a abilităţilor de vânzare o să recomand această carte.

Nu este o carte cu lecţii din secolul nou, însă această carte prezintă reguli de vânzări analizate zeci de ani şi care vor avea aplicabilitate tot timpul.

Este o carte ghid care te va ajuta să-ţi cunoşti mai bine clientul.

Cartea prezintă 7 capitole în care se pune foarte mult accentul pe regula reciprocităţii, regula angajamentului, dovada socială, simpatie, autoritatea si raritate.

Mai multe detalii despre carte o să te las pe tine să le descoperi în timp ce o citeşti.

Cumpara cartea „Totul despre Psihologia persuasiunii”!

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

5. Milionarul de langa noi – Thomas J. Stanley, William D. Danko

carte dezvoltare personalaCartea aceasta mi-a deschis ochii despre oamenii bogaţi. Tot ce învăţăm noi din media este doar despre acei oameni extrem de bogaţi cu sute de milioane de euro în conturi.

Mai sunt şi zeci de mii de oameni care nu au milioane de euro în conturi, dar au bani astfel încât să trăiască fericiţi tot restul vieţii.

Dar cum au ajuns milioanari?

Totul ţine atitudine, de educaţie, de planificare şi de înţelegere.

Înainte de a fi milionar suntem oameni, iar faptul că ştim să ne gestinăm banii înseamnă că suntem diferiţi între noi.

Cartea Milioanul de langa noi o să te ajute să înţegi de ce sunt diferiţi milionarii faţă de restul oamenilor care trăiesc cu griji de pe o zi pe alta.

Cumpara cartea „Milionarul de langa noi”!

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

6. De la idee la bani – Napoleon Hill

de-la-idee-la-bani-editia-a-ii-a_1_produsDoar prin faptul că a fost vândută peste 20 de milioane de exemplare mă facă să spun că nu degeaba este o carte extraordinară de motivaţie financiară.

Eu am primit-o cadou şi devorat-o în 2 zile. Nu m-am oprit până nu am citit-o, iar pe timpul celor 2 zile mi-am luat zeci de notiţe care să mă ajute în ceea fac.

Dacă ai de gând să te gândeşti la propriul tău proiect şi vrei să înţegi care este calea de a trece de la un simplu angajat la un mic întreprinzător, atunci îţi recomand cu încredere această carte.

Cumpara cartea „De la idee la bani”!

[divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

7. Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale – John C. Maxwell

cele-15-legi-supreme-ale-dezvoltarii-personale-pune-le-in-practica-pentru-a-ti-atinge-potentialul-maxim_1_produsJohn Maxwell este şi va rămâne unul dintre cei mai mari specialişti în leadership din lume. A analizat sute de lideri de pe urma cărora a realizat multe cărţi de specialitate.

Cartea aceasta îţi va ajuta pe cei care îşi caută un plan de evoluţie personală. Este o carte pe începătorii ideii de dezvoltare personală şi care are ca scop să-ţi ofere 15 legi pe care le poţi aplica în fiecare zi şi care te va ajuta să treci la următorul nivel.

Este o carte uşor de citit cu aplicabilitate imediată.

Cumpara cartea „Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale”! [divider top=”no” size=”2″ margin=”5″]

Dacă ai alte recomandări de carti de dezvoltare personală, le aştept printr-un comentariu mai jos.

Spor la citit!

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.