5 carti despre educatie financiara ce merita cumparate

Sunt foarte puţine cărţi care tratează tema educaţiei financiare. Când am început să-mi dau seama că îmi place acest domeniu şi că vreau să-l aprofundez din ce în ce mai mult am zis că trebuie să citesc mai mult. Am crezut că printr-un mic search pe google va fi destul de uşor să găsesc materiale cât se poate de utile şi relevante.

Am continuat să caut câteva ore şi într-un final am găsit câteva cărţi care tratează acest subiect  din alt punct de vedere decât cel formal şi foarte calculat. Pe parcurs am început să găsesc tot mai multe cărţi din domeniu şi am început să le citesc.

Unele se repetă foarte multe, altele tratează în mod superficial educaţia financiară, însă sunt multe care pot aduce un plus de valoare în viaţa ta financiară.

arti despre educatie financiara
5 carti despre educatie financiara ce merita cumparate

Îţi prezint în acest articol 5 cărţi care ar putea fi o lectură valoroasă pentru tine şi care s-ar putea să-ţi schimbe atitudinea asupra finanţelor personale. De ce „s-ar putea”? Deoarece implementarea lor ţine doar de tine. Tu eşti singurul care decide să aplice sau nu ceea ce citeşte din aceste cărţi.

Eu le-am citit şi am aplicat toate tehnicile regăsite. Multe sunt prezentate pe blog prin diferite articole. Spor la citit!

 5 carti despre educatie financiara ce merita cumparate

[divider top=”no”]

De la idee la bani1. De la idee la bani – Napoleon Hill

O carte foarte interesantă şi foarte utilă pentru cei care vor să-şi implementeze ideile şi nu au bani. Banii întotdeauna vor veni, trebuie doar să credem în ei.

Cartea prezintă o serie de învăţături care prin practicarea acestora nu ai cum să nu reuşeşti să-ţi pui în practică şi acestea să devină o sursă foarte mare de venit.

Despre aceste învăţături am mai scris şi într-un alt articol, Cele 10 invataturi despre bani ale lui Napoleon Hill, însă vă recomand să cumpăraţi cartea şi să o citiţi de cel puţin 2 ori.

Cumpără cartea de AICI.

2. Transformare financiara totala – Un plan cu rezultate confirmate pentru o forma financiara optima – Dave RamseyThe total money makeover

Una dintre cele mai interesante cărţi care tratează sfera datoriilor şi felul în care acestea au o impact în viaţa noastră de zi cu zi.

Autorul prezintă într-un mod foarte încurajator cum să scapi de datorii şi oferă paşii cei mai eficienţi de urmat pentru a scăpa de datorii care tot persistă în viaţa noastră.

3. Colecția „Tată bogat, Tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

tata bogat tata saracRobert T. Kiyosaki este cel mai mare autor de cărți de educația financiară și motivația. Are până în prezent peste 10 cărți scrise care au ajuns simultan în top 10 al celor mai vândute cărți de educație financiară din lume.

Cărțile lui au ajutat și au schimbat viețile a milioane de oameni din întreaga lume indiferent de clasa socială.

Colecția „Tată bogat, Tată sărac” formează un curs complet de educație care te vor ajuta să înțelegi mai bine ce reprezintă banii, de ce fug banii din viața ta și cum poți să-i faci să muncească mai bine.

Vezi care sunt cărți din colecția „Tată bogat, tată sărac” AICI și începe-ți educația financiară.

4. Conducta de milioane de Burke Hedges

Conducta de milioane

Află din carte care este puterea venitului pasiv și care sunt principiile de care trebuie să ții cont pentru a beneficia de venitul pasiv.O carte care prezintă Povestea Venitului Pasiv a doi foarte buni prieteni, Pablo și Bruno, care reușesc să-și realizeze conducte de venit pasiv.

Citește mai multe despre această poveste din articolul:

Cumpără cartea de AICI.

 

 

5. Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta – Gary Vaynerchuk

Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta

Este o carte motivaţională care oferă 3 secrete mari şi importante testate de Gary Vaynerchuk în a avea succes în carieră. Acestea sunt: iubirea faţă de familie, munceşte mult şi trăieşte-ţi pasiunea.

Află în carte ce înseamnă fiecare pentru viaţa ta şi cât de mult contează aceste 3 secrete în îndeplinirea visului pe care îl ai, acela de a câştiga bani din practicarea pasiunii tale.

Cumpără cartea de AICI.

Acestea sunt cărţile pe care ţi le propun să le ai în biblioteca ta indiferent dacă aceasta este una virtuală.

Dacă consideri că mai există o carte care tratează acest subiect şi care merită să fie în această listă poţi să îmi lăsaţi un comment la acest articol.

Spor la citit!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.