Cum a fost vizita mea la sediul Bondora din Tallinn

Pe data de 8 Mai am plecat cu mult entuziasm la sediul Bondora din Tallinn, prima mea vizită externă care avea ca scop obţinerea de noi informaţii despre investiţiile peer to peer şi în special despre platforma Bondora Capital.

Aşa cum am menţionat şi în acest articol „Voi Incepe sa Investesc pe Bondora si Voi merge in Tallinn ca sa-i vizitez„, această colaborare cu Bondora a fost doar în a-mi oferi această vizită pentru a veni cu multe informaţii utile pentru cei interesaţi.

Ştiu că poate unii dintre voi au o părerea mai puţin bună despre Bondora, însă eu am întâlnit oameni foarte pasionaţi de ceea ce fac, foarte serioşi şi dornici de creşteri în următoarea perioadă.

Înainte să plec, am rugat prietenii de pe grupul de Facebook Totul despre bani să-mi transmită întrebi utile pentru care să aflu răspunsurile în această deplasare.

Pe lângă vizita la biroul Bondora, care, dacă mă întrebi pe mine, este un birou foarte fain într-o clădire modernă de birouri, am avut parte şi de un interviu video alături de Matthew Clannachan, persoana cea mai în măsură să-mi răspundă la cele 20 de întrebări pe care le-am avut.

Câteva poze de la sediu, cu echipa şi cu modul lor de organizare:

Interviul video este primul meu vlog realizat pe canalul de Youtube. Acesta m-a motivat să fac mai multe pe viitor şi să investesc în instrumente pentru realizarea acestora.

Interviu cu Matthew Clannachan despre Peer to Peer si Bondora

După cum spuneam mai sus, Matt a răspuns la 20 de întrebări despre:

 • Ce înseamnă peer to peer şi cum poţi investi pe Bondora
 • Despre pachetul Go&Grow oferit de Bondora care este unul dintre cele mai automatizate pachete de investiţii
 • Despre randamentele obţinute pe Bondora
 • Despre siguranţa investiţiilor şi despre motivul pentru care nu oferă buy back guarantee
 • Despre creşterea industriei pe viitor
 • Despre cum vede echipa Bondora

Interviul este în engleză şi te las pe tine să-l asculţi şi să-mi spui opiniile tale despre interviu şi platformă.

Informaţii utile din interviu:

 • Poţi începe să investeşti pe Bondora chiar şi cu 1 euro (nu există limită minimă)
 • Au avut o creştere de peste 50% a numărului de investitori în numai 9 luni, fapt ce ne arată că domeniul este într-o continuă creştere
 • Poţi investi pe Bondora atât în pachetul Go&Grow care îţi asigură un randament de pânâ la 6,75% ( în acest moment toate investiţiile au randamentul de 6,75%), dar şi în alte pachete unde îţi poţi aloca tu individual investiţiile în funcţie de gradul de risc
 • Ei recomandă peer to peer ca pe o investiţie pe termen lung. Pentru cei care investesc activ, peer to peer este recomandat ca pe o metodă de diversificare
 • Pachetul Go&Grow are cel mai mare grad de lichiditate – ceea ce înseamnă că îţi poţi retrage investiţiile când doreşti tu, iar banii îi vei primi în 1-3 zile lucrătoare.
 • Lucrează activ la calitatea creditelor acordate şi de aceea nu vor avea buyback guarantee. Au dezvoltat şi dezvoltă în continuare sisteme de calitate astfel încât să scadă numărul de împrumuturi neprofitabile. Au zis că este o prioritate mare pentru ei acest aspect şi lucrează mult pentru a avea un „default rate” cât mai mic.
 • Multe alte informaţii despre ce se întâmplă dacă vine criza financiară, ce va fi pe viitor cu peer to peer şi cum văd ei această industrie.

5 euro la realizarea contului pe Bondora

Dacă eşti interesat de platformă şi vrei să afli cum funcţionează, îţi poţi face un cont pe Bondora şi vei primi automat 5 euro din partea platformei în urma acestei colaborări.

Nici nu trebuie să adaugi fonduri ca să testezi platforma cu aceşti 5 euro.

Îţi poţi face un cont gratuit AICI.

Concluzii

Chiar dacă compania aeriană cu care am călătorit mi-a pierdut bagajul iar acesta a ajuns la mine abia înainte să plec, călătoria a fost una foarte plăcută pentru mine şi m-a ajutat să înţeleg cum funcţionează această industrie.

Am mai realizat că Estonia este de 100 ori mai tehnologizată şi mai modernă decât România. Suntem ani lumină faţă de ei şi cred că avem numai de învăţat.

Printre multe lucruri pe care ei le rezolvă de pe telefon, am rămas surprins că acolo îţi poţi face o firmă în 30 de minute cu ajutorul unei aplicaţii mobile.

Totul este mult mai rapid şi oamenii sunt foarte deschişi la tehnologie şi la nou.

Am mai aflat că investiţiile peer to peer au crescut enorm în ultimul an iar tot mai mulți oameni au început să investească în acestea. Pe viitor s-ar putea ca piaţa să se echilibreze iar randamentele întregii industrii să stagneze.

Cred că piaţa va creşte foarte mult de acum înainte şi asta ne va oferi o siguranţă mai mare.

Bondora este o firmă serioasă şi este una dintre cele mai vechi. Chiar dacă mai sunt probleme la anumite împrumuturi care vin și se rambursează mai greu, se lucrează mult la sistemele lor de siguranţă şi la modul în care acordă creditele astfel încât acestea să fie cât mai sigure.

Momentan, investiţiile mele pe Bondora sunt conform planului şi până acum, toţi cei care au investit în pachetul Go&Grow au avut randamentul promis de 6,75%.

Dacă vrei să investeşti, am făcut acest ghid pe care îl găseşti în acest articol:

Cum investesti pe Bondora si cum poti avea un randament de pana la 6,75% pe an

Sper ca pe viitor să mai fac astfel de deplasări şi sper ca interviul să-ţi fi fost de folos.

Dacă vrei să afli care este portofolium meu în investiţiile peer to peer, poţi găsi pe această pagină Portofoliu Peer to Peer.

Îmi poţi lăsa un comentariu despre interviu puţin mai jos.

Succes la bani!

Laurentiu Mihai

*La fel ca în cazul oricărei investiții, capitalul tău este la risc și investițiile nu sunt garantate. Randamentul este de până la 6,75%. Înainte de a decide să investești, te voi ruga sa consulţi foarte bine website-ul Bondora şi chiar să discuţi cu echipa de suport.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.