Trader – Ce este mai exact un trader

Un trader sau un comerciant este o persoană care se angajează în cumpărarea și vânzarea de active financiare pe orice piață financiară, fie pentru el însuși, fie în numele unei alte persoane sau instituții. Principala diferență între un comerciant și un investitor este durata pentru care persoana deține activul.

Investitorii tind să aibă activul un timp mai lung, în timp ce comercianții tind să dețină active pentru perioade mai scurte de timp pentru a valorifica tendințele pe termen scurt.

Un comerciant poate lucra pentru o instituție financiară, caz în care tranzacționează cu banii și creditul companiei și i se plătesc drepuri salariale și/sau comisioane.

Un comerciant poate lucra deasemenea și pentru sine, ceea ce înseamnă că tranzacționează cu banii și creditul propriu, dar păstrează tot profitul pentru sine. 

Printre dezavantajele tranzacționării pe termen scurt se numără costurile comisionului. Deoarece traderii se implică frecvent în strategii de tranzacționare pe termen scurt pentru urmărirea profitului, aceștia pot ridica comisioane mari.

Multe instituții financiare mari au birouri de tranzacționare unde traderii cumpără și vând o gamă largă de produse în numele companiei.

Fiecăruia i se acordă o limită cu privire la cât de mare poate fi o poziție pe care o poate lua, la scadența maximă a poziției și la cât de mult poate avea o pierdere de pe piață înainte de a închide o poziție.

Compania are riscul de bază și păstrează cea mai mare parte a profitului, comerciantul primește un salariu și bonusuri. Majoritatea persoanelor care tranzacționează pe cont propriu lucrează de acasă sau la un birou mic și folosesc un broker.

Limitele lor depind de propriul numerar și credit, dar păstrează toate profiturile.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.