Recenzie Startup de 100$ de Chris Guillebeau

„Startup de 100$” este o carte pe care o recomand atât celor care vor să plece pe cont propriu să își dezvolte o afacere, dar și celor care doresc să aibă venituri suplimentare și nu știu cu ce să înceapă.

Chris Guillebeau a călătorit aproape în toate țările din lume și spune că a întâlnit două tipuri de oameni: aceia care au timp și bani să ducă stilul de viață pe care și-l doresc și aceia care se simt prinși într-o capcană.

Așa că și-a dorit să extragă cunoștințele celor din primul grup, cu tactici și exemple pentru a-i ajuta pe cei din al doilea grup să obțină ce își doresc.

Cartea e diferită față de ceea ce s-a mai scris. Nu te învață să devii milionar. Este simplă și se adresează celor care doresc să își deschidă o afacere, nu știu cum să înceapă și nici nu au bani pentru asta.

Cartea nu conține „secrete” ale oamenilor bogați. Este scrisă la obiect.

Dacă îți spui că nu ai auzit până acum de acest autor, Chris Guillebeau este antreprenor, blogger și a călătorit în 193 de țări. Asta și-a dorit: să vadă toată lumea. A dus o viață așa cum a dorit și cu siguranță avem ce învăța de la el.

A intervievat peste 1000 de antreprenori care au succes în prezent, care și-au început afacerile cu bani extrem de puțini, folosindu-se de pasiunile lor. Așa cum titlul sugerează, suma maximă de care ai nevoie este de 100 de dolari.

Ce mi-a plăcut la această carte este că nu e plină de teorie, ci de exemple concrete și studii de caz.

Un alt lucru ce mi-a plăcut este că autorul spune că nu orice hobby merită să îl transformi într-un business și că cititorii ar trebui să fie mai precauți. Uneori pasiunile trebuie să rămână doar atât- niște activități de care te poți bucura în viață.

De exemplu atleții care incep acest sport din pasiune și apoi sunt atât de legați de faimă și bani încât uită de ce le place atât de mult sportul pe care îl practică. Pentru unii oameni, e mai bine ca aceste lucruri să fie ținute separat.

Cartea are și lipsurile ei cu siguranță, cum ar fi faptul că la unele afaceri nu a intrat prea mult în detalii. Cu toate astea, per ansamblu cartea merită citită pentru că a aprofundat alte afaceri.

Este pentru tine dacă:

  1. Ți-e frică să faci primul pas către această aventură a afacerilor.
  2. Dacă ești bun la ceva și vrei să câștigi bani din acel ceva.
  3. Dacă ești interesat să ai un venit suplimentar sau pur și simplu să îți deschizi un business.
  4. Dacă ești în căutare de inspirație de la oameni care trăiesc vieți neconvenționale.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

eMAG.ro

Succes la citit!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.