Recenzie: Secretele mintii unui milionar de T.Harv Eker

Cartea “Secretele minţii unui milionar”, scrisă de T.Harv Eker, este o carte considerată de mulţi a fi în top 10 cărţi despre dobândirea libertăţii financiare.

Nu vei găsi în această carte o listă cu “lucruri pe care să le faci să te îmbogăţeşti”, ci mai degrabă explicaţii profunde despre modul cum funcţionează mintea unei persoane bogate.

Dacă te afli printre cei care au dificultăţi financiare şi nu înţeleg de ce se află în această poziţie, atunci această carte este pentru tine.

Potrivit autorului, care este un adevărat guru în formarea financiară, banii sunt un fenomen unic, care, pentru a putea fi acumulaţi, trebuie mai întâi înţeleşi cum se cuvine. “Programarea” mentală, încă din copilărie, asupra subiectului “bani” are un impact mare asupra modului cum interacţionăm ca adult cu banii şi asupra prosperităţii financiare din viitor.

Ceea ce am învăţat de la părinţi despre bani este ceea ce simţim despre ei în prezent, fără că măcar să ne dăm seama, şi sunt doar percepţii ale subconştientului pe care Eker le numeşte “amprenta banilor”.

El oferă un program complet pentru dobândirea prosperităţii învăţând cititorii cum să îşi “reprogrameze” creierul să gândească ca un milionar.

Declaraţii şi acţiuni – Secretele Mintii de Milionar

Eker explică faptul că schimbarea amprentei financiare presupune conştientizarea modului cum gândeşti despre bani, punctul de origine unde a început această gândire şi să începi să te disociezi de ea. Acest lucru o poţi face cu ajutorul unor declaraţii verbale şi prin asumarea unor simple acţiuni care pot aduce schimbări în bine.

Toate aceste declaraţii sunt scrise explicit în cartea “Secretele minţii unui milionar”.

Restul cărţii lui Eker răspunde la întrebarea “Cum gândesc şi acţionează milionarii?”. Răspunsurile lui vin în 17 moduri în care oamenii bogaţi gândesc şi acţionează în paralel cu cei săraci sau de clasa mijlocie.

De exemplu, oamenii bogaţi gândesc “Eu îmi creez viaţa”, iar oamenii săraci gândesc “Viaţa se întâmplă de la sine.” Mesajul care vine cu aceste afirmaţii este că fiecare individ îşi creează propriul succes, propria mediocritate sau propriile probleme cu banii.

Eker explică că până nu înţelegi importanța mare a banilor, vei fi întotdeauna sărac. Să fii o victimă este opusul a stării de a fi bogat, aşadar dacă te plângi, îţi cauzi scuze sau te învinovăţeşti, poţi considera că “îţi tai singur gâtul din punct de vedere financiar.”

Cele 23 de principii ale prosperităţii prezentate în această carte le poţi găsi în acest articol.

În concluzie, “Secretele minţii unui milionar” prezintă o cale clară spre prosperitate, într-un format uşor de citit, trecând cititorii printr-un program de introspecţie şi sfaturi utile.

Prin faptul că Eker le arată cum să îşi schimbe tiparele care îi reţin din a face bani (mai puţini decât potenţialul real), le oferă sfaturi practice ce ajută la eliminarea programării negative a minţii şi înlocuirea cu gânduri ce au ca rezultat atingerea scopurilor financiare.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

eMAG.ro

libris.ro

Succes la bani!

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.