Este Ripple o varianta buna pentru investitii?

Ripple se clasează în top cinci criptomonede ale momentului și se așteaptă să aibă o evoluție interesantă și o creștere semnificativă a valorii sale, care este considerată încă destul de scăzută.

Este a treia criptomonedă după criteriul capitalizării bursiere.

Ripple este considerat la fel de sigur pentru investiții și tranzacționare cum sunt și celelalte criptomonede celebre Bitcoin, Litecoin, Ether.

Simbolul bursier el Ripple este XRP.

De ce este Ripple diferit?

Ripple a fost creat și lansat pe piață de un startup american din San Francisco. Ceea ce diferențiază Ripple de ale cripto monede este protocolul de plăți pe baza căruia funcționează.

Acesta operează ca o rețea de livrare, sistem de plăți și un schimb valutar pe bază de criptomonede, mărfuri și monede fiat.

Marele avantaj al protocolului de plăți Ripple este că poate fi integrat de alte instituții financiare în sistemele proprii existente. Un exemplu în acest sens este Banca Națională din Abu Dhabi, care a început să folosească tehnologia Ripple pentru tranzacțiile sale transfrontaliere. Reușește astfel să execute operațiunile de transfer bancar internațional în timp real.

Soluția oferită de Ripple reduce costurile tranzacțiilor pentru bănci și instituții financiare și oferă un serviciu direct, sigur și instantaneu.

Soluția de plăți Ripple se evidentiază prin următoarele atribute:

  • Securitate – tranzacțiile sunt confidențiale
  • Niveluri avansate de procesare
  • Distribuție directă – nu mai este nevoie de intermediar
  • Interconectează mai multe rețele

Ca urmare sistemul creat de Ripple pentru plăți se extinde cu viteză în domeniul bancar. Numeroase companii financiare mari au încheiat diverse protocoale de colaborare cu Ripple, printre acestea se numără instituții de notorietate cum sunt UniCredit, UBS, RBC și Santander. De asemenea 40% dintre băncile japoneze vor fi conectate la sistemul Ripple.

După cum puteți observa aveți numeroase motive pentru a acorda atenție acestei criptomonede. Acum v-ați putea întreba, dar “cum cumpăr Ripple”. Puteți cumpăra Ripple pur și simplu cu monedă fiduciară prin intermediul numeroaselor platforme de schimb existente. Sau puteți alege să investiți în Ripple sau să tranzacționați Ripple pe bursă prin intermediul altor instrumente financiare cum ar fi CFD-urile – contracte pentru diferență.

Oricum înainte de a vă lansa în achiziții indiferent de modalitate este recomandabil să studiați evoluția de până acum a prețului Ripple.

Evoluția prețului XRP

XRP nu a avut o evoluție așa spectaculoasă ca și Bitcoin, dar este și mai nouă decât Bitcoin. Graficul tehnic al XRP a marcat un maxim istoric absolut la începutul lui 2018 atingând valoarea de 3,3312 $ pentru un XRP, care apoi a fost corectat și actualmente evoluează într-o consolidare în jurul valorii de 0,4 $ per XRP.

Ca toate celelalte criptomonede și Ripple se caracterizează prin volatilitate ridicată, dovadă fiind rally-ul care a adus maximul istoric și imediat corecția la fel de drastica. Deci Ripple se poate mișca rapid și foarte impulsiv.

Este recomandabil să luați în considerare analiza tehnică atunci când începeți să tranzacționați sau când doriți să achiziționați Ripple.

Luați în considerare suportul și rezistența atunci când analizați tehnic cursul Ripple. Pentru stabilirea acestora ar trebui să utilizați un indicator de suport și rezistență dinamic.

Recomandam un indicator dinamic din două motive, volatilitatea foarte mare și istoricul limitat. Un astfel de indicator este indicatorul Keltner, întrucât oferă niveluri de suport și rezistență ce se actualizează automat cu formarea unei lumânări noi pe grafic. Plus indicatorul arată și nivelurile cheie de rebound și de spargere.

Ripples este cu siguranță o variantă bună pentru investiții și tranzacționare în viitor, în primul rând pentru că valoarea sa este încă foarte scăzută.

Dar dacă avem în vedere faptul că soluția sa de plată se proliferează rapid cu siguranță Ripples va cunoaște o evoluție ascendentă fulminantă în aceeași manieră ca și Bitcoin, unii fiind de părere ca are chiar șanse să depășească Bitcoin.

Dacă aceasta se va întâmpla sau nu, ne va arata viitorul.

Articol realizat în parteneriat cu admiralmarkets.ro.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.