Pierderea Virginitatii de Richard Branson – Autobiografie – Recenzie

Pentru cine nu știe, Sir Richard Charles Nicholas Branson este un om de afaceri de succes, de naționalitate engleză, investitor și filantropist.

El a fondat Grupul Virgin (un nume aparte, trebuie să recunoaștem), un grup care controlează mai mult de 400 de companii și a cărui valoare a fost estimată de Forbes în 2017 la 5.1 miliarde de dolari.

Cartea lui Richard Branson este o carte inspirațională și plină de umor. O carte destul de lungă, dar multe povești sunt extrem de interesante pe măsură ce Branson detaliază traseul parcurs de el până a ajuns unul dintre cei mai renumiți miliardari din lume.

Ne povestește detalii despre viața lui personală, despre afacere, despre copilăria lui, obstacolele care i-au apărut în cale și aventurile prin care a trecut.

Ce mi-a plăcut este abordarea pe care autorul o are asupra viețîi și asupra afacerilor. Branson este unic, diferent față de alți leaderi în afaceri.

Elon Musk sau Mark Zuckerberg au niște talente aparte în fizică sau programare. Dar Richard Branson este un tip care s-a lăsat dus de val și și-a asumat multe riscuri.

Este o carte ce se adresează tuturor în general, dar antreprenorilor în special. Vei realiza că și oamenii de succes au avut multe obstacole de trecut, dar diferența între ei și ceilalți este că nu s-au dat bătuți.

El în tinerețe s-a lăsat de școală pentru a conduce o revistă studențească; apoi a început să distribuie prin poștă discuri cu muzică la prețuri reduse, sub numele Virgin Records (în mod curent deținută de Universal Music Group). Compania lui a devenit profitabilă în doar 1 an de la lansare.

Succesul lui Branson se datorează faptului că face afaceri într-un mod diferit. El se bagă pe piețe tradiționale, unde marii jucători fac profitori uriașe. El acolo oferă altceva, de la relația cu clientul până la marketing.

Nu i-a fost ușor deoarece a avut parte de multe sabotaje din partea marilor companii, dar mereu a găsit o cale de a reveni în joc, chiar dacă deja avea suficienți bani pentru a se retrage. Ca să nu mai vorbim că a fost chiar și în pragul falimentului, dar asta te las să o descoperi în carte.

Este o carte din care ai ce învață cu siguranță.

Îți oferă de toate: sfaturi de business, motivație, îți trezește spiritul de aventură. Omul este o legendă și cu siguranță merită să îi citești povestea de viață.

Cartea o poţi găsi uşor pe:

elefant.ro

eMAG.ro

libris.ro

Succes la citit!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.